Jump to content

zabrinutiotac

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zabrinutiotac objavio

  1. Suđenje u kaznenom predmetu završilo je poništenjem prvostupanjske presude i vraćanjem na ponovno suđenje. Rok zastare je 6 godina, a sada su već prošle 4. Je li moguće da državno odvjetništvo odustane od progona jer je niži sud dobio prilično grubu jezikovu juhu u drugostupanjskoj presudi, gdje im je Županijski srušio presudu na temelju čl. 367. st. 2 Zakona o kaznenom postupku. To mora biti neka greška ili ja gledam krivi zakon jer u starom ZKP-u nema stavka 2, a u novom stavak 2 nema apsolutno nikakve veze s poništenjem presude. Navedeno je da je razlog za presudu "da se presuda temelji na nezakonitim dokazima, odnosno prema čl. 9. st. 2. Zakona o kaznenom postupku na dokazima koji su pribavljeni kršenjem Ustavom, zakonom ili međunarodnim pravom zajamčenih prava obrane, prava na dostojanstvo, ugled i čast te prava na nepovredivost osobnog i obiteljskog života, kao i onim dokazima koji su pribavljeni povredom odredaba kaznenog postupka i koji su izričito predviđeni Zakonom o kaznenom postupku. " Je li uobičajeno da državno odvjetništvo odustane nakon vraćanja presude na ponovno suđenje?
  2. Još jedno pitanje, ako mogu. Nisam primio poziv jer nisam kod kuće. Što će se dogoditi ako ne dođem na ročište u prekršajnom predmetu kao svjedok, hoće li izdati nalog za dovođenje? Hvala
  3. Ne znam, prvi puta sam dao iskaz 2015., pa je odvjetnički tim (ne šalim se, cijeli ured na prekršajnom suđenju) zatražio vještačenje, pa su me zvali da me pitaju dodatna pitanja, prošle godine zvali su me na ročište da kopiraju moju osobnu kartu i nakon toga mi rekli doviđenja. Uglavnom, cijelo suđenje se vrti oko nepotpisanog ugovora o radu u kojem piše pogrešna adresa, spol, prezime, OIB i datum. To mi je preuzelo život. Svaki puta moram putovati i trošiti novce i vrijeme. Prošli tjedan su me zvali dan prije ročišta, a sada su mi zakazali za 15.5. Znači svakih 20 dana su sada ročišta.
  4. Poštovani, mogu li ja kao oštećenik odustati od prekršajnog progona protiv bivšeg poslodavca koji mi je uskratio neka prava. Prekršajnu je podnio inspektor rada prije 3 godine, a od tada nemam mira. Jednostavno više ne mogu podnijeti izostanke s posla i stalne pozive na ročišta kao svjedok dok se predmet stalno ponavlja. Kako je s troškovima suđenja, bilo je stvarno mnogo ročišta i čak i neko vještačenje (ne znam točno). Hoće li to sve pasti na mene ako odustanem? Gledajte, meni je očito da će se on ionako izvući zbog zastare. Puno hvala.
  5. Hvala puno. Da, primio sam kopiju poruke od državnog odvjetništva i lijepo su mi markerom označili kako sam "počinio kazneno djelo". Čak su poslali i drugu poruku u kojoj se dogovaramo o vožnji biciklom. Znači prvo smo se dogovarali da ćemo ići na vožnju biciklom, a onda sam joj "prijetio". Osobno sam ogorčen što je sud potvrdio tu optužnicu uz sljedeće riječi: "Okrivljenik ima mogućnost dokazati svoju nedužnost na ročištu u studenom ove godine." Znači, uništit ćemo čovjeku karijeru i život i onda ćemo ga nakon 2 godine osloboditi.
  6. ...dakle, drugome ozbiljno prijetio da će njemu uništiti društveni položaj i materijalni opstanak, a djelo je počinjeno prema bračnom drugu. Ujedno, protiv te osobe je stvarno doneseno rješenje o ovrsi i stvarno je u njemu pisalo da je kazna 30000kn ako se neće pridržavati rješenja. Jesam li spomenuo da sam državni službenik i da svaku godinu moram donijeti potvrdu da se protiv mene ne vodi postupak?
  7. Poštovani, može li se upozorenje da ćete morati platiti kaznu smatrati prijetnjom? Ove riječi mi se stavljaju na teret: "Sud je prihvatio moj ovršni zahtjev. On će se provesti i kazna je 30000kn." To što je napisano je inače istina. Dakle, na temelju tih riječi ODO je napravio optužnicu i traži godinu dana zatvora i sud ju je potvrdio. Može li se što poduzeti?
  8. Optužnica je predana na sud prije 11 mjeseci. 3 puta je mijenjan sudac i rasprava se nikad nije održala, a optužnica nije potvrđena. To je kazneno djelo po članku 140KZ.
  9. Je li normalno da nepotvrđena optužnica stoji mjesecima na sudu, pa skoro i godinama bez da sud donese bilo kakvu odluku o tome hoće li ju potvrditi ili ne? Postoji li kakav pravni lijek da se to razriješi? Radi se o onoj klasičnoj optužnici bez dokaza koju bi ODO htjelo naknadno dopuniti, ali ne mogu pribaviti dokaze. Sad ne žele odustati jer im je to ispod časti, a ne žele priznati poraz. Po meni je to maltretiranje građana od strane državnog odvjetništva. Kako da ih se riješim?
  10. Ima li netko iskustva s Ustavnom tužbom u obiteljskim predmetima? Dokumentacija je u najmanju ruku opširna. Je li potrebno predati cijeli spis ili samo ključne dokumente. Imam jedno tehničko pitanje koje možda zvuči blesavo, ali čuo sam da je Ustavni sud jako strog što se tiče tih stvari. Ustavna tužba u obiteljskom predmetu ima 400 listova papira i to ako ne stavim sve dokumente. Kako da im to spakiram da ne odbiju iz tehničkih razloga: u nekakav fascikl ili da probušim rupe i provučem špagu kao što to rade javni bilježnici? To su tri primjerka, 95% toga su prilozi. Ako im se to rasipa po podu, to je 1200 komada papira, tko će to složiti? Hvala puno
  11. A što je s kršenjem ustavnih prava, postoji li mogućnost žalbe Ustavnom sudu? U osnovi je sud bez ikakvog obrazloženja zabranio kontakte između bake i unuke. Obrazloženje je: odbačeno. Presuda je donesena u manje od 15 minuta od kada je Županijski sud zaprimio žalbu. Mora postojati razlog zašto se zabranjuju kontakti između bake i unuke. Hvala na odgovoru.
  12. Županijski sud odbio je zahtjev za viđanje i susrete s unukom nakon samo jednog dana. Odlučili smo se žaliti Vrhovnom sudu. Kako se predaje žalba, da li se predaje Županijskom sudu koji to upućuje na Vrhovni sud ili direktno na Vrhovni sud? Ima li tko iskustva?
  13. Hvala. Ovako, žalba je već izjavljena i spis je bio poslan na viši sud, no umjesto na viši sud, otišao je prvo na ODO, a zatim se vratio na Općinski sud i nakon toga otišao na neki drugi sud. Ono što nema smisla je to što sve stranke u postupku teritorijalno spadaju pod isti sud, protiv nikoga se ne vodi postupak negdje drugdje ni na Županijskom, te nema povezanih spisa. Ne znam, meni to izgleda kao otezanje.
  14. Zahvaljujem na odgovoru, no imam jedno potpitanje. Postoji li ikakav razlog da se spis pošalje na drugi sud, pri čemu na sudu ne žele reći o kojem se sudu radi. Dakle, na e-predmetu se pojaavio sljedeći status: [TABLE=class: display, width: 646] [TR=bgcolor: #FCFCFC] [TD]Dodatni status predmeta[/TD] [TD=colspan: 2]Na drugom sudu[/TD] [/TR] [/TABLE] Ispod toga je popis svih pismena. Nitko ne zna o kojem se sudu radi, zašto je tamo poslano i kad će se vratiti. Spis je poslan na drugi sud nakon dopisa nečega što ima skraćenicu R.O.D.O.U.V. Sve zajedno nema smisla. Puno hvala.
  15. U kojem roku mora završiti razvod s maloljetnom djecom? Čuo sam nešto o godinu dana, no ne zvuči mi realistično.
  16. Pozdrav, postoji li ikakav razlog zašto bi državno odvjetništvo sebi uzelo spise koji se odnose na brakorazvodnu parnicu, privremenu mjeru, viđanje djeteta od strane bake i slične predmete? Dodatni status predmeta na e-predmet je "Kod državnog odvjetništva". Naravno, radi se o konfliktnom razvodu. Problem je u tome što smo mi došli gotovo do kraja razvoda i sad je državno odvjetništvo uzelo spis i potpuno nas onemogućilo da okončamo tu agoniju. Mogu li oni te spise držati kod sebe mjesecima ili godinama? Čak i da se mi dogovorimo, opet ne možemo ništa.
  17. Pozdrav, postoji li ikakav način da se dijete pošalje na vještačenje na Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba ako sumnjate u zlostvljanje, a sud i Centar za socijalnu skrb nisu spremni na suradnju i ne žele napisati nalog? Je li se netko možda sreo s takvom situacijom? Unaprijed hvala
  18. Ne viđam dijete redovito. Žalio sam se Ministarstvu, tražio izuzeće centra jer su u sukobu interesa, ali ništa. Zamjenica državne odvjetnice mi je zaprijetila da će me strpati u zatvor ako joj se ikad više obratim, a obratio sam joj se dva puta. Rekla je da je prijava po članku 173. KZ rezervirana za ljude koji godinama ne viđaju djecu, a ne za kretene koji zovu policiju jer ne vide dijete par dana ili tjedana. Rekla mi je da "budem dobar jer inače nikad neću vidjeti svoje dijete". Naravno da ih sve treba strpati u zatvor, od socijalnih radnica, pravnica u centru, djelatnica obiteljskih centara, policajki koje rade na maloljetničkoj delinkvenciji, zamjenica u DORH-u za maloljetnike, ali to neće riješiti problem jer ostaju nedodirljive sutkinje koje se bave obiteljskim pravom, a to su u pravilu žene koje znaju manje o pravu od studenta prve godine, a pristrane su da ne povjerujete. Jesam li spomenuo da je jedna sutkinja pobrkala podnositelja prijedloga i protivnika prijedloga i još se čudila zašto se žalim na svoj vlastiti prijedlog da mi se oduzmu gotovo sva roditeljska prava. Koliko tup moraš biti da pobrkaš nešto takvo. Ma sve ću ih razotkriti u medijima, neka me tuže.
  19. Da, vanjski suradnik centra me je preklinjao da ne prijavim majku policiji. gospođe iz Centra za socijalnu skrb ne žele razgovarati sa mnom, uvrijedile su se jer je jedna od njihovih kolegica dobila otkaz kad je falsificirala službeni dokument u mom predmetu. Pokušali su ju nazvati 3 puta, nije se javila, a oni su potpuno nemoćno slegli ramenima. Usred noći stigne poruka: "Ona je dobro". To je sve. Ovrhu sam zatražio prije 3 mjeseca! Zatražili su me da dopunim dokumentaciju, zahvalili mi kadsam je dopunio, rekli da je izvrsno i na tome je stalo.
  20. Pozdrav, ja imam privremenu mjeru o viđanju kćeri koja živi sa suprugom. Približava se ročište u brakorazvodnoj parnici, a ona je naglo prekinula komunikaciju, odvela nekamo dijete i ne javlja se. Prije toga je protiv mene u par dana podnijela 8 prijava. Iskreno, mislim da je pukla i da bi mogla nauditi djetetu. Što mogu napraviti, mogu li prijaviti otmicu? Smije li ona odvesti dijete u drugu županiju, na nekoliko dana/tjedana, bez da mi javi gdje su? Koje su mi opcije?
  21. Pozdrav, ja sam otac koji se bori za dijete. Evo, moja bivša je upravo odvela moju kćer u nepoznatom smjeru i ne znam gdje je , a nitko ne želi reagirati, ni policija, ni centar. Pokrećem jednu stranicu gdje ću pisati o sudbinama nas očeva, pa bi želio znati više o sudbinama drugih očev.a Da li su i vas lažno prijavljivali, etiketirali kao pedofila, nasilnika itd? Ako želite napisati i kratku priču, javite mi se. Hvala, Pozdrav, Danijel
  22. A ja postavljam protupitanje, ako je sutkinja prijateljica moje supruge, kako da ju navedem da napravi što želim? Postoje samo dva načina. Jedan je protuzakonit, a drugi je da ju prokažem. Predsjednik suda ne odgovara, Ministarstvo pravosuđa nakon svakog zahtjeva za izuzeće napravi uvid u predmet, lupi neki žig i to je to, čak niti ne odgovore. Neke ljude nikad nećete moći dobiit na svoju stranu. Vjerujte mi. Moja supruga ima i sestričnu koja je sutkinja koja se stalno bez srama i skrivanja raspituje o predmetu, kako da nju dobijem na svoju stranu? Žalim, ali neke stvari idu samo na vrlo ružan način, s tim da ne treba lagati, s tim se slažem. Jedna objava na naslovnoj strnici novina i gotovo je s njima. Pogledajte Čerimovića iz Udruge u Karlovcu, bio je na gostovanju na TV-u i sad je kod njega njegov sin na praznicima. Slučajnost?
  23. Pozdrav, onoje moj blog, ako ti treba neki savjet, javi se. Rješenje ti je maltretiranje ljudi koji rade u sustavu. Ljeto baš nije idealno, jer su ljudi na godišnjem. Uzmi transparent, stani najavnu površinu i čekaj ih svako jutro ili, još bolje, ako imaš pristup medijima, popljuj ih maksimalno i obećajem ti, za 30 dana ti ćeš imati svoje dijete. Tu mislim na glavne medije. Još te par očeva podrži i iznese svoju priču i na konju si. Nema druge. Kad oni pročitaju svoja imena i prezimena u novinama, pretrgnut će se da ti izađu u susret.
  24. Zahvaljujem. Ne želim iznositi u javnost, želim samo podnijeti privatnu tužbu zbog klevete i tražiti naknadu štete. Trebaju mi samo 3 izjave, ništ drugo.
  25. Pozdrav, pokušao sam napraviti uvid u spis u brakorazvodnoj parnici i kopiranje 3 izjave suprotne strane koje želim koristiti u privatnoj tužbi za klevetu. U pisarnici su mi rekli da ne smijem jer je to sutkinja zabranila. Ja sam jedna od stranaka u postupku. Zapravo, onemogućili su me da napravim bilo kakav uvid u spis. Pošto sam mijenjao odvjetnika, sad nemam informaciju o svojem postupku. Ne znam u kojoj fazi se nalaz jesu li prihvatili, odbili žalbu, uopće što se događa. Ima li pravo sutkinja na taj način meni ograničiti pravo na informacije? Kako da joj doskočim? Koliko sam shvatio, njoj smeta što pišem o postupku na blogu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija