Jump to content

Zonda00

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Summum ius, summa iniuria :sudac:

  2. Ne mogu odoliti a da ne napisem nesto.. Ali reci da je medunarodni ugovor po pravnoj snazi iznad Ustava.. Pa to je strasno..
  3. Ako je ODO podnijelo zalbu nema potrebe da i vi podnosite zalbu.. Inace u Zakonu o kaznenom postupku mozete pogledati pod kojim uvjetima ostecenik kao tuzitelj ima pravo stupiti na mjesto drzavnog odvjetnika.
  4. Pogledajte deklaraciju un-a o pravima zrtve..
  5. Presuda je nepravomocna dok ne protekne rok za zalbu.. Ukoliko ste se zalili u roku koji je predviden Zakonom tada cekate odluku Zupanijskog suda. Ukoliko trebaju detalji pitajte..
  6. Sud ne smije temeljiti svoju odluku na prethodnim odlukama, mora biti neovisan i nepristran.. Mozete mi objasniti o cemu se tocno radi da bi vas mogao savjetovati sto dalje napraviti..
  7. Najbolje bi vam bilo pricekati 1.1.2013. kada stupi novi zakon na snagu.. Dotada bi to bilo samo puko nagađanje..
  8. Moguće je ukoliko je u novom zakonu donesena npr. blaža kazna za počinitelja(koji je počinio kazneno djelo u vrijeme važenja starog zakona u kojem je propisana teža kazna). U tom se slučaju primjenjuju odredbe novog zakona ali samo pod uvjetom da su blaže.
  9. Ukoliko zastarni rok ne nastupi do 1.1.2013. primjenjuju se novi zastarni rok.
  10. Podignuta je kaznena prijava ili pokrenut kazneni postupak?
  11. Treba li ti potvrda o nekažnjavanju ili potvrda o tome da se protiv tebe ne vodi kazneni postupak?
  12. Za počinitelja kaznenog djela uvijek će se primjeniti blaži zakon, znači ukoliko se tvoj postupak ne okonča do 1.1.2013. godine na tebe će primjenivati novi zakon ukoliko propisuje blaže kazne. Treba li dodatno pojasniti? Inače danas je bila sjednica sabora u kojoj je donesen zaključak u kojem se prihvaća PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KAZNENOG ZAKONA u kojem se upravo govori o tom članku.
  13. Ukoliko zastarni rok nije istekao do donošenja novog zakona tj. novog zastarnog roka, tada se rokovi zastare određuju prema novom zakonu.
  14. *vremenski period* mislim na to postoji li kakav zakonski rok u kojem optužnica mora biti podignuta?
  15. Pozdrav. Mene bi zanimalo sljedeće. Ukoliko općinsko državno odvjetništvo zaprimi vjerodostojnu kaznenu prijavu (npr. podnese ju Policijska uprava) a radi se o kaznenom djelu za koje se vodi skraćeni postupak (ne vodi se istraga), koliki je vremenski period od dana upisa kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava (kada započinje kazneni progon) do pokretanja kaznenog postupka (po čl.17 ZKP-a) ? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija