Jump to content

nemaimena

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam pitanje na ovu temu, naime nasljedili smo imovinu nakon majčine smrti, kasnije smo saznali da ima neplaćenu kaznu zbog prekršaja. Moramo li po zakonu platiti kazinu? Unaprijed hvala
  2. Imam pitanje u vezi nekretnine, pretpostavljam da ovaj model u mom slučaju neće funkcionirati, ali mozda imate kakav savjet. Već sam u jednom postu napisala kako je majka vlasnica 1/3 a otac dakle ostale 2/3 kuće. Ona je istu dobrovoljno napustila prije 6 mjeseci, mi smo nakon toga gradili i ulagali, i ona nam sad prijeti povratkom. Zanima me što se događa u takvim slučajevima, mislim ne možemo kuću doslovno podijeliti, a zajedniči život je nemoguć jer je bračna zajednica prestala.
  3. Zanima me još samo ako su djeca punoljetna, uzima li se u slučaju razvoda i njihovo mišljenje, svjedočenje ili slično? Osobito ako su i oni ulagali u navedenu nekretninu?
  4. Čitala sam Zakon i shvatila da ima pravo tražiti, no više me zanima može li kad dobije uzdržavanje, jer zapravo joj otac to ne bi ni osporio, uzdržavao bi ju, koristiti kuću, tj. živjeti s nama.
  5. Poštovani, nažalost imam pitanje na temu. Moja majka se prije 6 mjeseci iselila iz kuće koju su zajednički sagradili otac i ona, ali je glasila samo na oca. Prije nekih godinu i pol pronašla je ljubavnika s kojim se vidjala oko 6 mjeseci prije nego smo saznali, kad joj je otac najavio rastavu braka, tužbom je zatražila 1/3 udjela u zajedničkoj kući na što je otac bezpogovorno pristao ( on bi na to pristao i bez tužbe, ali nama prije samog čina nije uopće najavila da to želi). Nakon toga dobrovoljno odlazi i živi s ljubavnikom i tata i ona dogovaraju sporazumni razvod. No nakon toga joj se neko vrijeme gubi svaki trag, nama su stizale prekršajne prijave od policije i silčno tako da je postupak razvoda pao u drugi plan. Prije mjesec dana pokreće tužbu za razvod i traži uzdržavanje iako zna da jedino tata radi i školuje sestru koja je na fakultetu u Osijeku. Sada tvrdi da neće otići na raspravu i uporno nam prijeti da će se vratiti kući u koju smo mi puno uložili proteklih 6 mjeseci i pokušali normalno nastavit živjeti. Zanima me postoji li mogućnost njenog povratka unatoč tome što je u tužbi napisala da ne postoji mogućnost obnove bračne zajednice i da jos uz to dobije i uzdržavanje???????
  6. Hvala na pitanjima za socijalnu skrb, koliko vidim Zakon je dovoljan, samo me zanim ašto je bilo na pisanom dijelu?
  7. Ej može jedno pitanjce? Imam posebni dio isto sport pa me zanima šta si imala u pisanom dijelu? Unaprije puno hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija