Jump to content

brane484

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je brane484 objavio

  1. Poštovani, molim hitan odgovor ili mišljenje. U sudskom sporu sam sa poslodavcem, dokazivanje nezakonitog otkaza (tehnološki višak, poslovno uvjetovani otkaz). Sutkinja je zakazala završno ročište za 07.07.14. na kojem bih trebao istaknuti potraživanja koja imam prema poslodavcu na način da tražim isplatu svih zaostalih plaća od pravomočnosti otkaza do dana vračanja na rad. Pošto su mi zadnjih par naknada plaća bile isprekidane bolovanjima, godišnjim i otkaznim rokom te su neke isplate išle na teret HZZO-a, molim info koju svotu moram staviti kao zahtjev za nadoknadu plaća. Dali je to bruto svota iz ugovora o radu, prosjek zadnje tri bruto plaće prije uručenog otkaza o radu ili prosjek zadnje tri plaće nakon što je otkaz postao pravomoćan (kao što sam ranije naveo, ovaj zadnji je isprekidan bolovanjima, Go i otkaznim rokom pa je znatno nepovoljniji od prethodna dva). Napominjem da mi je poslodavac isplatio otpremninu računajuči ju kao 1/3 prosjeka zadnje tri plaće isplaćene prije uručenog mi otkaza ugovora o radu, dakle za mene najpovoljnijoj varijanti. Dali i ja mogu tako postaviti tražbinu? Veliko hvala unaprijed.
  2. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Još samo podpitanje, mogu li njihovo zastrašivanje i uznemiravanje obiteljskog doktora (prijetnja tužbom) te iznošenje detalja otkaza ugovora o radu mojem obiteljskom liječniku (neznam dali je to poslovna tajna) iskoristiti na sudu, pošto smo u sudskom sporu?
  3. Pozdrav svima! Na bolovanju sam u otkaznom roku. Poslodavac se okomio na mojeg obiteljskog doktora, priprijetivši mu sudskom tužbom jer me "neosnovano" drži na bolovanju, jer su mi u otkazu ugovora o radu napisali da netrebam dolaziti na posao. Imam svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, nalaze specijalista itd., no sada je moja lječnica uplašena i želi mi zaključiti bolovanje, sa čime se ja ne slažem i idem na komisiju. Smije li poslodavac mojem doktoru iznositi detalje otkaza, poslovna tajna? Ima li poslodavac pravo utjecati na mojeg obiteljskog doktora i može li se to kako iskoristiti protiv njih na sudu? Naime, u sporu smo, tužio sam ih zbog neosnovanog otkaza (nakon 13 godina rada, na neodređeno, postao sam "tehnološki višak"). Hvala!!
  4. Poštovani, molim HITNO odgovor (danas zaprimio presudu), dali je moguća žalba na presudu Županijskog suda u Zagrebu kao suda drugog stupnja u sporu male vrijednosti. Naime, u presudi nema upute o pravnom ljeku. Žalio sam se na ovrhu Euroherca (naravno, nasamaren sam i prevaren) svezom police Kasko osiguranja (datira iz 2002 god.), koju sam otkazao faksom (potvrda izbljedila) a koju su kasnije htjeli naplatiti ovrhom, protiv koje sam se žalio. Detaljnije kasnije, ukoliko uopće ima smisla. Očajan sam, Hvala unaprijed.
  5. Zahvaljujem na odgovoru. Svejedno me muče sljedeća pitanja: 1. Pošto ću imati pravo na razmjerni dio GO (cca. 6 ili 8 dana), dali mi pripada pravo na cijeli regres od 2.500 kn ili umanjeni u skladu sa razmjernim djelom GO? 2. Solidarno pravo za bolovanje duže od 90 dana- naime bolovanje je počelo 30.11.2012 god., a 90 i više dana će završiti u veljači ili ožujku 2013 god. Dali ima kakve otežavajuće okolnosti što se to bolovanje proteže kroz 2012/2013 god.? Unaprijed hvala!
  6. Pozdrav svima! Uručen mi je otkaz kao tehnološkom višku 20.07.2012 god. od strane poslodavca kod kojega sam radio 12 godina. U međuvremenu sam koristio otkazni rok (2 mj. i 2 tjedna), te sam na bolovanju najmanje do 18.02.13 god. Nakon toga još imam 21 dan GO iz 2012 god., te razmjerni dio GO za 2013. god (cca. 6-8 dana). Zanima me dali imam pravo na regres (koji mi pripada prema pravilniku o radu u iznosu od 2.500 kn, regres se isplaćuje sa plaćom za mjesec svibanj, ja ću tada možda već biti odjavljen) za 2013. god., s obzirom da mi u otkazu ugovora o radu piše da mi za otkaznog roka (koji odrađujem bez dolaska na posao) pripadaju sva prava kao i da sam radio. Također, u pravilniku o radu je navedeno da imam pravo na solidarnu pomoć u iznosu od 2.500 kn, ako je bolovanje duže od 90 dana, što će biti slučaj. Dali to u praksi biva isplaćeno? Napominjem da sam sa kompanijom u sudskom sporu, osporavam valjanost otkaza. Molim Vas odgovor. Hvala!
  7. Pozdrav svima! Uručen mi je otkaz kao tehnološkom višku 20.07.2012 god. Otkazni rok mi je 2 mjeseca i 2 tjedna (prema mojim saznanjima). Od 01.08. do 28.09. sam bio na bolovanju, te mi je od 29.09. počeo opet teći otkazni rok. Sa poslodavcem sam dogovorio korištenje GO od 25 dana od 26.11.2012 god. do 03.01.2013 god. Dana 08.01.2013 god. mi istiće i zadnji dan otkaznog roka. Zanima me dali imam pravo i na GO za 2013 god., s obzirom da mi u otkazu ugovora o radu piše da mi za otkaznog roka (koji odrađujem bez dolaska na posao) pripadaju sva prava kao i da sam radio. Molim Vas brzi odgovor, prilično mi je hitno. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija