Jump to content

ptica365

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ptica365 objavio

  1. Hvala Vam @Borbena7 i @lawbydesign na odgovorima. U medjuvremenu smo nazvali vodovod i nama se tvrdi da premještaj priključka plaćamo mi. Postoji li neki pravilnik, zakon ili slično na što se možemo pozvati? Pročitala sam opće i tehničke uvjete isporuke vodnih usluga tog vodovoda, i ništa konkretno se ne spominje.
  2. Nismo mi podnijeli zahtjev, nego čovjek na čijem se terenu nalaze priključci vode.
  3. Postoji mogućnost da sam postavila pitanje u krivoj temi, i ako je to slučaj, unaprijed se ispričavam. Samo me uputite gdje da preselim pitanje. Ovako, stvar je slijedeća. Priključak vode, moj i još pet susjeda, nalazi se na privatnom terenu čovjeka koji opravdano traži njihov premještaj (mi smo uselili na takvo stanje, priključci su na tom terenu još od 1970.god.) Ono što mene zanima je tko snosi troškove premještanja priključka vode? Mi, susjed koji traži premještaj ili vodovod? Unaprijed se zahvaljujem.
  4. Poštovani, kao prvo postoji mogućnost da sam ovo postala u krivu temu, i ako je tako, ispričavam se. Molim Vas za pomoć - kuća na kat, u prizemlju se nalaze dva stana, od dva različita vlasnika koji ne zive tamo, ali su vlasnici pokrenuli postupak legalizacije svojih dijelova koji su se nekad vodili kao šupe - gornji kat je uvijek bio "uredan" i legalan. Gornji kat je od jednog vlasnika koji je tamo i prijavljen i zivi tamo, točnije od moje svekrve koja je to prije manje od pet mjeseci naslijedila od svog supruga. Obiteljski odnosi su jako loši, pa da ne ulazim u dubioze, zanimalo bi me slijedeće: stiglo je rješenje od komunalne naknade kojim je riješeno da se mojoj svekrvi naplaćuje komunalna naknada od cijele kuće - iako ona nema veze s prizemljem (koje je pripalo drugim članovima porodice). Što nije njoj komunalna naknada trebala ostat ista jer se samo ime vlasnika promijenilo (nasljeđivanjem) kvadratura je ostala ista, a ostatak kuće točnije prizemlje naplatit ostalim vlasnicima? Kako je mogu potrazivat davanja za cijelu kuću kad je vidljivo da nije vlasnik cijele nekretnine? Hvala Vam unaprijed
  5. Poštovanje, trebala bi mi Vaša pomoć da bi napisala žalbu na previsok račun za vodu - apsurdno previsok: u mjesec i pol riječ je o količini vode koja je dovoljna da bi se napunio bazen veličine 25mx20m dubine 2m. Nije bilo nikakvog kvara, nikakva cijev u objektu nije pukla, nije bilo poplave - u vremenskom periodu od sedmog do polovice devetog mjeseca rađeni su radovi na cesti: zamjena cjevovoda, neposredno od ulaza u objekt. Očitanje je izvršeno krajem devetog mjeseca, a o povećanoj potrošnji nas nitko nije izvijestio do početka jedanaestog mjeseca, kada je već bilo prekasno. Sat je odnesen na baždarenje, i navodno je u redu, pišem navodno jer mi nije jasno gdje je moglo nestati tolika količina vode, a da se to ne vidi. U vodovodu su me uputili da napišem žalbu, i da to je malo nevjerovatno, ali da ću to najvjerovanije morati platiti-riječ je o iznosu koji se penje iznad 15 000 kuna. Molim za pomoć što dalje i kako napisati žalbu: što sve navesti i kako dalje postupati. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija