Jump to content

Kori

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možda čudno pitanje, ali je li definirano privatno vlasništvo nad zemljištem do određene dubine samog zemljišta, nakon čega je vlasništvo države ili je to uređeno na neki drugi način? Isto me zanima radi prolaska kanalizacijskog sustava na dubini 4-5 metara. Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  2. Uporabna dozvola samo ako se ona izdaje za vaš objekt. Sve ovisi o danu izdavanja akta na temelju kojeg se predmetna građevina izgradila - čl. 330-334. Zakona o prostornom uređenu i gradnji.
  3. Prema Pravilniku o jednostavnim građevinama(Narodne novine 21/09, 57/10, 126/10, 48/11, 81/12) bez akta kojim se odobrava građenje i lokacijske dovzole možete izgraditi između ostalog i pomoćnu građevinu - vrtnu sjenicu i nadstrešnicu tlocrtne površine do 15 m2. Uvjet je da osnovna (glavna) građevina ima dozvolu za gradnju. Prema tome sretno s podizanjem vrtne kućice!
  4. Priključak na vodoopskrbnu mrežu ne plaća se niti iz vodnog niti komunalnog doprinosa. Za komunalne priključke trebate se obratiti nadležnom komunalnom poduzeću koje će vam izvesti priključak (i kojem ćete to psoebno platiti) i koji će vam dati uvjete za izvođenje istog (uvjetovati gdje ćete postaviti vodomjerno okno itd.) Komunalno poduzeće izvodi priključak do brojila, dalje je sve u vašoj vlastitoj režiji.
  5. Hvala na odgovoru, nekako sam i sama zaključila da je stvar možda u onoj "treća sreća". Samo još jedno pitanje (nisam pravnik što očito nije potrebno posebno naglašavati) imam mogućnost žalbe ali pretpostavljam da to nije pravi put, nego podnošenje 3. zahtjeva za uknjižbu uz pozivanje na prethodno odbijene zahtjeve?
  6. Kupila sam garažu 2010. godine koja je još uknjižena na Tehniku d.d. 1.Zahtjevu za upis prilažem kupoprodajni ugovor između prodavatelja i mene, tabularnu izjavu, te punomoć njegove odvjetnice koja je potpisala ugovor i izjavu; tabularnu ispravu Tehnike kojom dozvoljavaju upis 1. vlasnika, rješenje o nasljeđivanju iza 1. vlasnika kojom garažu naslijeđuje sin od kojeg ja kupujem garažu. Zahtjev mi odbijaju uz obrazloženje da nije priložen temeljni ugovor između Tehnike i 1. vlasnika. U Tehnici nabavljam traženi ugovor iz 1969. uz što mi daju i punomoć za gospođu koja je isti ugovor ovjerila kod javnog bilježnika (ista je osoba ovjerila i tabularnu izjavu 2008. godine) te ponovno predajem zahtjev za uknjižbu pozivajući se na predhodni odbijeni predmet u kojem se nalaze originali svih dokumenata. Jučer mi stiže opet odbijenica s obrazloženjem da nisam priložila punomoć Tehnike dd. iz 2008. godine za gđu. koja je potpisala tabularnu izjavu, iako citiraju čl. 53 .st. 2. gdje stoji da punomoć u času podnošenja prijedloga za upis ne smije biti starija od jedne godine, te mi u Tehnici i daju punomoć iz 2011. s upozorenjem da vrijedi do 11 mjeseca 2012. Sad imam pitanje, meni nije problem nabaviti punomoć iz 2008. godine jer ju sigurno imaju u Tehnici ili kod javnog bilježnika, ali ako sad ponovno (3. put) predam zahtjev s još tim dokumentom neće li mi odbiti zahtjev jer su sve ostale punomoći starije od godine dana, ili se računaju i prethodni pokušaji upisa? Na gruntovnici sam probala doći do informacije ali su me otpravili riječima da nisu niti pravnici niti pravni savjetnici, a mene samo zanima do kada ću im puniti državni proračun? Eh da zaboravih skoro jednu "sitnicu" vlasnik od kojeg sam kupila garažu je od prije par mjeseci, na žalost, pokojan. Stoga pomozite savjetom što mi je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija