Jump to content

Pravnica_zg

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pravnica_zg objavio

  1. pitanja s roka 27.11.2012. Hrastinski Jurčec-ZTD gleda radnju, bio je zadatak sastaviti ugovor o unosu nekretnine u temeljni kapital preddruštva; obzirom kako joj je tak zadatak bio čudan, nije komentirala napisan rad podružnica, tko je može osnovati, kako se osniva, za koje djelatnosti se osniva (manje, ali ne iste ili više od duštva); u koji registar se upisuje podružnica; od čega se sastoji tvrtka podružnice vrste dionica obzirom na sadržaj prava koja prava daju redovne dionice kakve su to povlaštene dionice kako povlaštene dionice bez prava glasa postaju povlaštene dionice s pravom glasa do kad traje pravo glasa sukcesivno osnivanje d.d.; o čemu odlučuje osnivačka skupština; nadležnost osnivačke skupštine (tri točke-da li su unesene dionice, izabire organe, utvrđuje troškove osnivanja), što ako skupština ne usvoji izvješće kada se mora ispitati izvješće tijek glavne skupštine, tko sastavlja zapisnik, što je navedeno u zapisniku što je temeljni kapital, u kojoj valuti da li je temeljni kapital identičan imovini društva (ne, samo u trenutku unosa) d..-nominalni iznos poslovnog udjela što su pripajanja i spajanja kako d.. u d.d.-pretvaranje udjela u dionice kada je obavezno potrebna revizija pripajanja d.. u d.d. (ako traži koji od članova d..) koja je većina potrebna kod pripajanja koliko dugo mora postojati d.d. da bi mogao pripojiti d.. ugovor o pripajanju-kome se dostavlja; što rade skupštine s tim ugovorom (odobravaju ga)
  2. Pitanja s roka 27.11.2012. Benc-vuku se pitanja ovjera potpisa, rukoznaka i prijepisa kuda se stavlja ovjera, što ako nema mjesta na ispravi za potpis i pečat jb (stavlja se na novi list i uveže) kako se radi prijepis rodnog lista potvrda o vremenu kada je isprava predočena ovjera potpisa-kako se dokazuje ovlaštenje za zastupanje pravne osobe (uvid u sudski registar) kako se vode knjige po novom pravilniku (elektronskim putem) što se upisuje u pomoćne knjige način ovjere izvoda iz trgovačkoh knjiga i prijevoda što se naznačuje kod ovjere prijevoda (da li je jb sam preveo ili netko drugi) statut HJK, kako se donosi tijela HJK i broj članova fukncija HJK u polju etike, da li postoji kakav kodeks
  3. Pitanja s roka 27.11.2012. Maleković-gleda radnju, zadatak je bilo sastaviti ugovor o zakupu u obliku jb akta-treba staviti klauzulu ovršnosti i klauzulu o prisilnom iseljenju (dvije klauzule egzequendi) tko su stranke i sudionici u postupku? nabroji jb isprave vrste potvrda (najbitnija ovjera potpisa) izuzeće jb potvrda privatne isprave-kakvu snagu dobiva, koja je njena forma? razlika između privatne i javne isprave jb vježbenik koji je položio jb ispit-jb savjetnik koliko jb vježbenik obavlja praksu jb zamjenik vršitelj dužnosti jb-kad se imenuje, iz kojeg kruga, da li može sudac biti v.d. javnog bilježnika tko vrši nadzor nad jb službom povrede službe neurednost, tko pokreće postupak disciplinski postupak, tko pokreće postupak, koliko ima državnih odvjetništva koji su ovlašteni pokrenuti postupak? (4) povjeren posao jb koje sve povjerene poslove mogu obavljati jb osim ostavina? objasni ovršni postupak kod jb, nabroji vjerodostojne isprave da li jb može izdati klauzulu ovršnosti ako je probijen rok za prigovor rješenja o ovrsi (da, ako je evidentno da je probijen rok, spis dostavlja sudu)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija