Jump to content

manux

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. manux

  Otkazni rok

  Molim pomoć. Radi se o ugovoru o radu sklopljenom 03.04.2018. na određeno vrijeme uz probni rad od 6 mjeseci. Ja kao radnik bih dala otkaz jer sam dobila posao u drugom poduzeću na boljem radnom mjestu. Tamo trebam početi raditi s 05.06.2018. Koliko me u toj firmi gdje trenutno radim mogu tražiti da odrađujem otkazni obzirom da sam zaposlena kod njih nekih mjesec i pol. U ugovoru mi stoji da se ugovor otkazuje u slučaju i pod uvjetima predviđenih zakonom o radu, uključivši redoviti otkaz pri čemu će se primjenjivati minimalni otkazni rokovi propisani zakonom o radu. Da li otkaz počinje teći danom predaje otkaza u pismenom obliku?
 2. Poštovani, donesena je presuda 16.11.2017. godine kojom mi je kao tužitelju određeno plaćanje troškova tuženiku u iznosu od 2.825,00 kn u roku od 8 dana. U presudi nije navedeno na koji račun tuženiku trebam uplatiti novce? Trebam kontaktirati odvjetnicu tuženika ili?
 3. Radi se o etažiranju stambene zgrade s dvije jedinice. Elaborat je izrađen, dobivena je potvrda ureda za graditeljstvo. Uz elaborat i potvrdu trebam predati i izjavu o diobi vlasništva. Radi se jednom vlasniku. Molim ima li tko primjer te izjave. Hvala.
 4. Koji se zakon onda odnosi na zastaru? da li po kojem sam osuđena ili koji je na snazi.
 5. Troškovi su 818 kn a kazna 2000 kn. Ovrha putem fine ne dolazi u obzir jer ne postoji otvoren račun niti ikakva primanja. Niti ce postojati. Da li sud ide dalje.. npr ovrha na imovini, zatvor... imovinu okrivljenik ne posjeduje.
 6. Molim za info... Po presudi od 10.04.2013. godine određeno je plaćanje 2.800,00 kn na ime troškova postupka, kazne i ostalog. Taj iznos do danas nije plaćen (24.01.2017.). Interesira me kako će se država naplatiti, ako ne posjedujem tekući račun koji bi se mogao ovršiti, ne posjedujem pokretne ili nepokretne imovine. Nisam zaposlena. I kada nastupa zastara. Hvala.
 7. Pretpostavljam da postaje pravomoćno obzirom na rokove. Ako je rješenje od 25.03.2014., onda nakon proteka roka od 15 dana za žalbu. Zato je stavljen scan rješenja dolje.
 8. Čim novci sjednu na račun banka obavještava FINU da se ovrha/e mogu naplatiti. Nakon što FINA naplati sve ovrhe koje su kod njih, odnosno u Očevidniku, tada se račun odblokira. Dakle u pitanju je nekoliko dana.
 9. Da. Još samo .. zastara se u ovom slučaju gleda: datum pravomoćnosti rješenja o ovrsi ili datum dospjeća obveze.
 10. Hvala. To sam pretpostavljao... Još netko s boljom idejom.
 11. Ovakav slučaj je bio na emisiji potrošački kod (tuđa OI, tele 2)ali je sve riješeno u korist oštećene fiz. osobe žalbom po prispjeloj opomeni za dugovanje, a ne ovrsi. Obratiti se i udruzi za zaštitu potrošača.
 12. Sa stranice FINE - "Od ovrhe je izuzet iznos od 2/3 prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj, a ako je plaća manja od prosječne, izuzima se iznos od 2/3 iznosa plaće. Navedeno ograničenje od ovrhe se odnosi i na druga zakonom određena primanja. Odredbe o ograničenju ovrhe na plaći primjenjuju se i kada se ovrha provodi na primanjima ovršenika koji nisu plaća, mirovina niti primici od obavljanja samostalne djelatnosti obrta, od slobodnih zanimanja, od poljoprivrede i šumarstva, od imovine i imovinskih prava, od kapitala, kao niti primici od osiguranja (drugi dohodak prema posebnim propisima) i imaju karakter jedinih stalnih novčanih primanja, ako ovršenik javnom ispravom dokaže da je to primanje jedino stalno novčano primanje." Dakle, kada FINA blokira žiro-račun, trebaš otvoriti zaštićeni račun (u FINI) i nisam sigurna dal FINA ili ti osobno trebaš obavijestiti SC o promjeni računa isplate. Trebala bi dobiti 100% primitaka ili 2/3, ovisno o mjesečnom iznosu istih. Ali tako dugo dok ne podmiriš dugovanje, računi će ti biti blokirani. Raspitaj se i u FINI gdje rado pomognu i odgovore na sva pitanja.
×
×
 • Napravi novi...