Jump to content

frizider

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je frizider objavio

  1. Isprike, ali u ovoj situaciji nije definiran razlog zbog kojeg je udovica (supruga poginulog, a ne majka) izgubila mirovinu. Kada bi takva cinjenica bila definirana, tada bi mozda svi mogli pomoci. Nadam se da ce, bez obzira na razlog, zakon biti izmjenjen kako bi korisnica ostvarila pravo na mirovinu, dakako, ukoliko se ne radi o ponovnoj udaji, jer uvidjam kako je to kada obitelj ostane bez bilo kakvog primanja. Sretno nam!!
  2. Ne razumijem gdje su se niti pobrkale. Moja majka je supruga preminulog HRVI domovinskog rada koji je preminuo u 8. Mjesecu od posljedica kolapsa koronarnog sustava u roku od nekoliko minuta. Majka, subruga ocu je u tom trenutku imala 47 godina. S obzirom na navedeno, mene zanima kako sporiti utvrdjivanje te stavke opce nesposobnosti za rad, jer majka je bolesna vec duzi niz godina kako sam vec naveo, isto kao i brat, no, na osnovu sve prilozene dokumentacije, ipak je utvrdjeno kako ne ostvaruju pravo. Realno gledajuci, ne znam kako ce prezivjeti sljedece tri godine bez bilo kakvih primanja. U tome je bit situacije. Nitko ne spori zakon, iako je sramotan jer je to utopija, ono sto ja sporim je postupak i oko toga Vas molim pomoc, pa Vas molim da procitate ono sto sam napisao do sada jer sam se potrudio temeljito objasniti kakva je situacija u pitanju. Hvala Vam! LP
  3. Ja sam isto tako čuo za određeni prijedlog zakona ali za opskrbnine, koji bi uskoro trebao u proceduru. Uvjeti za ostvarivanje navedenog prava, i to u ovom slučaju u iznosu od 1000 kuna su rigorozni. Nadam se da će biti određenog pomaka na ovu temu, ali kako trenutno stvari stoje, čini mi se da neće baš biti zadovoljavajuće. Hvala Vam svima na povratnoj informaciji.
  4. Zadnjih 6 godina radim preko studentskog servisa kako bih mogao makar donekle normalno zivjeti. Roditelji su imali cca 3 tisuce kuna kredita, a ja sa svojom studentskom placom jedva prezivljavam. Meni ne treba pomoc, nego njima. Da je plan bio realiziran, sada bih imao diplomu s obzirom na to da imam usmeni do zavrsetka fakulteta bas zbog tog rada, pa Vas molim, bez ocitih prijedloga koji bi mi mogli "pomoci". Zahvaljujem u svakom slucaju, ali, sve sto je do sada bilo moguce uciniti, ucinio sam. Molim Vas obrazlozenje jasnoce zakona u ovom slucaju?! Da budem precizan, molim Vas objasnjenje kako je moguce da osoba koja ima dijabetes vec veliki broj godina, osoba sa epilepsijom sa granicnom inteligencijom ne mogu ostvariti pravo na obiteljsku mirovinu. Zar je zakon jasan oko toga da su radno sposobni?! Pitanje je bilo jasno, zanima me mogucnost slanja zalbe, sve ostalo, bar u zakonodavnom pogledu mi je jasno. Hvala unaprijed!
  5. Ja razumijem u potpunosti odredbe zakona, ali s obzirom na situaciju, nije mi jasno kako je utvrdjeno da je majka odbijena u takvom zahtjevu uz navedenu bolest i sve ostale okolnosti. Isto to navodim za brata detaljnu dokumentaciju koja nije dovoljna. Ne znam kakvo je trenutno stanje sa psihotestom ali on je osoba koja je prilikom pocetka skolovanja imala iznimno nizak, granicni IQ, uz sve to, utrdjeno je kako se situacija popravlja, o cemu nema ni govora u medicinskoj dokumentaciji koja je prilozena. Ugl, nekako mi se cini da je situacija u zemlji drugacija, da bi mozda ovo, prakticni subjektivno misljenje bilo drugacije. Brat bi iznimno tesko mogao postati redovni student jer ima trogodisnje skolovanje, ja sam preko 26., a ako je majka sada odbijena, nisam siguran sto bi se moglo/moralo dogoditi u sljedecih godinu dana da se odluka promjeni.. Postupak sam pokrenuo i za oca, zadnjih 12 godina imao je kronicni PTSP na osnovu kojeg je imao pravo na reviziju i povecanje stupnja invalidnosti, ali kao o vecinu svojih prava, ni ovo nije iskoristio. Umro je od ogromnog srcanog udara, a voditelj pravne sluzbe pri Hvidri smatra da je takva smrt povezana s ratom i ranjavanjem preko PTSP-a, jer postoji veliki broj istrazivanja koji direktno povezuju PTSP i slabljenje rada, pa u nekim slucajevima i potpun kolaps krvozilnog sustava. Do sada na to nisam dobio nikakav odgovor. Molim Vas, spreman sam i platiti, ali nemam ideje kako dalje..
  6. Pozdrav, sin sam nedavno preminulog HRVI pete skupine 70% oštećenja organizma. Otac mi je preminuo od fatalnog srčanog udara u roku od nekoliko minuta 04.08. ove godine. Iza njega ostajem ja, 27 godina, student, majka 47, već 8 godina liječi se od šećerne bolesti sa naznakama pogoršanja, kućanica sa završenom ekonomskom školom, radila tek nekoliko godina i to ne u struci, te brat, već 14 godina liječi se od epilepsije, 21 godinu, završio za zvanje automehaničara. Obitelj je imala kreditnih obveza, tako da je nakon smrti oca nastupila značajno teška situacija. Pokrenut je postupak za ostvarivanje prava na obiteljsku mirovinu koju vodi područni ured u Bjelovaru, jer je otac imao radnog staža iz Slovenije. Otac je u mirovini već 14 godina te je u mirovinu, kako mi je objašnjeno otišao po mirovinskom stupu koji trenutno nije važeći. Nakon 2 mjeseca procesa, vještačenja u Bjelovaru za majku i brata, te vještačenja u Zagrebu u HZMO-u za brata, dobili smo riješenje u kojem se žalbeni zahtjev odbija, dakako do trenutka u kojem će majka napuniti 50 godina kako bi ostvarila pravo na mirovinu oca, ili makar njen umanjen iznos. Na osnovu riješenja, to jest odbijenice, mogu se žaliti u roku od 15 dana. Žaliti se svakako moram, ali, odbijenica je stigla u obliku jednog A4 papira na kojem je, pozivajući se na pravne odredbe i zabilješke vještaka, utvrđeno kako pravo na obiteljsku mirovinu nije ostvareno, te kako za majku i za brata nije nastupila trajna nesposobnost za rad. S obzirom na navedenu situaciju, u kojoj, nažalost, neće biti moguće preživjeti navedeni period od 3 godine bez bilo kakvih primanja, ne zbog samog života nego zbog kreditne situacije, molim Vas pomoć oko nastavka ovog procesa. Planirao sam unajmiti odvjetnika koji bi preuzeo slučaj te napisao žalbu na navedeno riješenje, koje ću proslijediti za Bjelovar, no, nisam siguran kome da se obratim. Određeni odvjetnici se bave samo kaznenim pravom, određeni samo imovinskim pravom, ali odvjetnika za ovu tematiku zbilja je teško naći u Osijeku. U ovom pogledu molim Vas pomoć. Isto tako me zanima, jer to dakako zahtjeva i odlazak u Bjelovar, da li je za žalbeni postupak potrebno zatražiti uvid u spis kako bih provjerio što je točno naznačeno u dokumentima na koje se riješenje koje smo zaprimili referira. U svakom slučaju, situacija je iznimno komplicirana pogotovo u financijskom smislu. Hvala Vam unaprijed na bilo kakvoj sugestiji ili pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija