Jump to content

zare

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaboravi sam napomenut da moraš bit najmanje 20% HVIDRA. Što podrazumjeva čla.63. ZOPHBDR-a, Izvinjenje. Žare.
  2. Po " ZOPHBDR-a. " po članu 63. oslobođen si plaćanja sudskih , upravnih i javno bilježničkih pristojbi. SAMO PO NOVOM MORAŠ IMAT POTVRDU ODSJEKA ZA BRANITELJE. Potvrda ti ne smije biti starija od šest mjeseci. Činovnička posla. Pozdrav svim istinskim braniteljima. Žare.
  3. Zao nemj se ljutit ali braniteljski fond je prazan, zato očekivanu novčanu pomoć zaboravi. Braniteljski fond teško može pomoć i teže bolesnima ili invalidu. Malo sačekaj i probaj ponovno u prvom mjesecu 2016- god.Možda tada bude koja kuna B. F. pozdrav svim istinskimm braniteljima. Žare.
  4. Pored svih psihičkih bolesti što si nabrojio, dobro su ti dali i "B" kategoriju. Sigurno si pokušao ostvarit INVALIDSKU mirovinu. Nešto te je pročitala i sama I.K.. oni nisu bez pameti, kamoli da voziš autobus. Pogledaj što ti je zapelo prilikom ostvarivanja mirovine i iznesi svoj prilog na forumu. Pozdrav svim istinskim braniteljima. Žare
  5. Oslobođeni RTV pretplate su jedino sljepe osobe. Hvala bogu ti nisi taj, a ostali su obavezni plaćanja RTV -pristojbe. Pozdrav svim braniteljima. žare.
  6. Uzmi 800,00 kn. većati je od mirovine 479,62 kn. Nemo molim te zabijat ovakve golove i driblinge sa balunom nama braniteljima. Pozdrav svim istinskim braniteljima. Žare
  7. Hvala na odgovoru Gospodine Mrljevac. Pozdrav svim braniteljima. zare.
  8. ZARE. Moje pitanje se odnosi na faktor za određivanje mirovina "NN" 137/09 , i to " 0 IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI " - Zagreb06. studenog 2009. god. Ja sam u mirovini ( 3.430,00 kn. ) 50% sam HVIDR-a. Mirovina mi je ZOPHBDRa. i to 50% ( 50% - 50% ). Po navedenom zakonu me zanima dali će bit mjenjan člqnak 17. te stav 1. i stav 2., da sam zakon ne citiram da li će dosadošni faktor za invalidsku mirovinu iznositi 1.85 te zamjeniti prijašnji faktor od 1.50. POZDRAV SVIM ISTINSKIM BRANITELJIMA
  9. Najbolje i najpametnije je, da odeš u svoju udtugu HVIDR-a. i poglrdaš koji si broj na listi ( izašli su nove bodovne liste ). Možda nađeš i stare. Pozdrav svim braniteljima.
  10. Mislim da je gospodi Mrljevac dobro odgovorio ( ako ser budu držali zakona ) može biti i ožujak.
  11. Koliko sam razumio ti si po rješenju "UPRAVNOG SUDA" otiša u mirovinu ( prvi put čujem taj odnos - pogotovo i samu žalbu Upravnom sudu ), nije bitno jeli se radi mirovini 6.a ili punoj starusnoj mirovini, samo je vazno jesi li bio na komisiji "HZMIO" - te kakvo je njihovo rješenje ( potpuna nesposobnost za rad ili dječomična i u kojem postotku ). Kolegice što ste nagovorile na žalbu sigurno nisu upoznate sa rješenjem HZMIO. Danas je Državna kasica nasukana zato nastavi sa lječenjem , kad tad doće do plime u državnoj kasici budeš li uporan doćeš do svoje prave mirovine, ( zakona se moramo pridržavat ). Volio bi da na ovo tvoje pitanje i odgovori gospodin Mrljevac. Jer buduće provedeno vrjeme na Upravnom sudu ti je gubljenje vremena za tvoju ravnopravnu mirovinu koju ostvaruju tvoje kolege. Pozdravljam sve istinske branitelje. Žare. Ažurirano Koliko sam razumio ti si po rješenju "UPRAVNOG SUDA" otiša u mirovinu ( prvi put čujem taj odnos - pogotovo i samu žalbu Upravnom sudu ), nije bitno jeli se radi mirovini 6.a ili punoj starusnoj mirovini, samo je vazno jesi li bio na komisiji "HZMIO" - te kakvo je njihovo rješenje ( potpuna nesposobnost za rad ili dječomična i u kojem postotku ). Kolegice što ste nagovorile na žalbu sigurno nisu upoznate sa rješenjem HZMIO. Danas je Državna kasica nasukana zato nastavi sa lječenjem , kad tad doće do plime u državnoj kasici budeš li uporan doćeš do svoje prave mirovine, ( zakona se moramo pridržavat ). Volio bi da na ovo tvoje pitanje i odgovori gospodin Mrljevac. Jer buduće provedeno vrjeme na Upravnom sudu ti je gubljenje vremena za tvoju ravnopravnu mirovinu koju ostvaruju tvoje kolege. Pozdravljam sve istinske branitelje. Žare.
  12. Koliko sam razumio ti si po rješenju "UPRAVNOG SUDA" otiša u mirovinu ( prvi put čujem taj odnos - pogotovo i samu žalbu Upravnom sudu ), nije bitno jeli se radi mirovini 6.a ili punoj starusnoj mirovini, samo je vazno jesi li bio na komisiji "HZMIO" - te kakvo je njihovo rješenje ( potpuna nesposobnost za rad ili dječomična i u kojem postotku ). Kolegice što ste nagovorile na žalbu sigurno nisu upoznate sa rješenjem HZMIO. Danas je Državna kasica nasukana zato nastavi sa lječenjem , kad tad doće do plime u državnoj kasici budeš li uporan doćeš do svoje prave mirovine, ( zakona se moramo pridržavat ). Volio bi da na ovo tvoje pitanje i odgovori gospodin Mrljevac. Jer buduće provedeno vrjeme na Upravnom sudu ti je gubljenje vremena za tvoju ravnopravnu mirovinu koju ostvaruju tvoje kolege. Pozdravljam sve istinske branitelje. Žare.
  13. Upravni Sud mora poštivat zakonske rokove, samo to čekanje na Upravnom može biti i godinama. U svakom slučaju za samu stranku na UPRANOM sudu je gubljenje vremena. Sam si napisao da se radi o poništenju rješenja. Voli bi da ti na tvoje pitanje i odgovori gospodin Mrljevac. Pozdrav svim braniteljima. Žare.
  14. Potpuno te razumim samo nemoj u Centru za SKRB spominjat da si HRVI 30% jer po "Zakonu Skrbi članku 65. stav 3. / citat zakona - korisnik koji ostvaruje pravo na osobnu invalidninu po ovom zakonu ili na temelju drugih propisa ne može istodobno ostvarivati pravo na doplatak i pomoć i njegu - citat zakona završen /. Probaj sa tim što imaš invalidnine 30% ( pusti prepucavanja o njenoj visini ), zatraži najmanju Braniteljsku mirovinu / sad ti za to treba sto dokumenata /, budi uporan pošto se nalaziš u toj teškoj materijalnoj situciji. Poslušaj i druge savjete ali ti je najbolje poslušat Mrljevca. Sa štovanjem. Žare.
  15. Ako ti lječnik nije dostavio da si HRVI-stalno, obabvezno to naglasi na pregledu I.K. Možeš također i sam donjeti ( ovjerenu kopiju MOBMS -Zagreba). Sama invalidnost postotak / %/ ti utječe na izračun mirovine. žare.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija