Jump to content

Samo ime :)

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Samo ime :) objavio

  1. Poziv je od Državnog odvjetništva, ne suda za davanje izjave.
  2. Poštovani, zahvaljujem na brzom odgovoru. Zanima me još postoji li mogućnost odbacivanja u postupku i mogućnost samo izricanja novčane kazne ili nekakvog oblika upozorenja? Postupak je u tijeku istrage i tek je dobijen poziv na sud za davanje izjava. Radi se o osobi koja nikad nije imala nikakvog problema sa zakonom.
  3. Poštovani, možete li mi razjasniti što znači da postoje osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju iz čl. 314.st. 1 Kaznenog zakona u svezi članka 34.KZ-a? Zanima me je li prisila prema službenoj osobi isto što i napad na službenu osobu i koje su sankcije? Napominjem da službena osoba nije ozlijeđena, postojao je kontakt u smislu naguravanja u gužvi bez upućenog udarca službenoj osobi. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i utrošenom vremenu.
  4. Ispostavilo se da je ovako kako je Matrix napisao. Sad čekamo riješenje zahtjeva. Hvala svima na odgovorima. Pozdrav
  5. Poštovani, imam pitanje za koje mislim da je iz Obiteljskog prava, ali moglo bi biti i iz Stvarnog prava pa se unaprijed ispričavam. Uglavnom, kupujem stan u kojem su uz roditelje navedena i malodobna djeca kao vlasnici stana. Trebaju li roditelji ishoditi nekakvu potvrdu od Centra za socijalnu skrb ili suda ili kao staratelji mogu u njihovo ime prodati stan? U CZZS su nam rekli da oni to ne izdaju, ali javni bilježnik odbija ovjeriti ugovor bez toga. Postoji li mogućnost da ukoliko kupim stan bez neke od potvrda da mi se kasnije ospori pravo na kupljenu nekretninu? Unaprijed zahvaljujem. P.S. prilično je hitno pa bih bila zahvalna na brzom odgovoru.
  6. Pozdrav svima, nadam se da ćete mi moći pomoći. Uglavnom kupila sam stan na 4. katu zgrade (na kojem je jos jedan stanar prekoputa i iznad krov) koji u startu nije imao raspored koji sam željela, ali sam mislila da će se nešto unutar stana moći izmijeniti i da ću moći dobiti ono što želim. No ispostavilo se da se radi o nosivom zidu (koji je prijašnji vlasnik već porušio i ostavio samo stup koji s obzirom da s se nalazi na sredini jako malog prostora smeta za bilo kakvo uređenje). Jedina mogućnost koja mi sad ostaje je da promijenim zid na kojem su ulazna vrata i stavim ih na zid do. Ono što me zanima smije li se tako nešto napraviti (staviti ulazna vrata na drugi zid u zgradi), treba li za to dozvola ili nešto slično? Zid na koji bih stavila ulazna vrata nije nosivi. Hvala unaprijed.
  7. Poštovani, zanima me mogu li dobiti zdrastveno osiguranje ako me netko zaposli na tjedan ili mjesec dana? Naime, imao sam vlastiti obrt koji sam morao zatvoriti. Nisam se prijavio ponovo na HZZO u zakonskom roku od 30 dana. Sad mi je hitno da to pravo ostvarim. Zanima me mogu li to pravo ostvariti ako me netko zaposli na kratki rok? Koliko doprinosa i iznos place mi ta osoba treba uplatiti? I je li potrebno platiti za mjesece koje nisam bio osiguran unazad i ako da koliko taj iznos iznosi mjesecno? Hvala lijepa svima koji odgovore. P.S. ako tko zna neki drugi način da što prije ostvarim uvjete za dobivanje zdrastvenog osiguranja prihvacam sugestije
  8. Zanima me je li po zakonu potrebno da se natječaj za radno mjesto (radi se o Gradskom muzeju) objavi u Narodnim novinama ili na službenim stranicama nadležnog Zavoda za zapošljavanje i ako je potrebno možete li mi navesti o kojem se članku radi? Hvala unaprijed.
  9. Zanima me je li po zakonu potrebno da se natječaj za radno mjesto (radi se o Gradskom muzeju) objavi u Narodnim novinama ili na službenim stranicama nadležnog Zavoda za zapošljavanje i ako je potrebno možete li mi navesti o kojem se članku radi? Hvala unaprijed.
  10. Molim pomoć. Naime situacija je sljedeća. U određenoj narodnoj knjižnici donijeta je odluka nakon otkaza djelatnika koji je bio diplomirani knjižničar promijeni opis radnog mjesta u pomoćnog knjižničara gdje je po zakonu dovoljno imati srednju stručnu spremu i stručni ispit. Prijedlog je prošao na gradskom vijeću, ali me zanima može li se nešto tako zakonski napraviti i postoji li zakon koji određuje koliko diplomirani, a koliko pomoćnih knjižničara treba imati jedna narodna knjižnica prema broju svezaka i sli.. Dosad su u knjižnici radili 3 diplomirana knjižničara i jedan pomoćni knjižničar. Molim da mi se ne kaže da progledam Zakon o knjižnicama ili nešto slično jer sam to već gledao i ne mogu naći taj podatak ili sam ga predvidio. Može li se opis radnog mjesta samo tako promijeniti da bi se pogodovalo nekim ljudima ili samovolji ravnatelja knjižnice. Unaprijed zahvalan. LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija