Jump to content

alkaalka

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali imam pravo traziti da mi plati godisnji koji necu uspjeti iskoristiti?
  2. Poslodavac mi nije isplatio 2 bolovanja. Posto se trebam vratit na posa 2.5. Iman li pravo dati izvanredan otkaz ugovora o radu?
  3. To sam vidjela ali sto tocno znaci ova recenica? "zbog toga što je otkazala radni odnos, osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu uzrokovanog ponašanjem poslodavca" Koliko zakasnjelih placa mora biti da bi se to zvalo izvaredni otkaz uzrokovan ponasanjem poslodavca??? I dali u tom slucaju imam pravo na otpremninu?
  4. Radim kod poslodavca 9 godina. 2012 ostao mi je duzan 4 plaće. Sad je ponovo počeo sa neredovitom isplatom. Dali ima neki rok u kojem ga mogu tuziti za te neisplaćene plaće i dali imam pravo na biro (uz naknadu) ukoliko dadem otkaz zbog neredovitih isplata plaće. Hvala na odgovorima.
  5. Dali treba ovjera javnog biljznika ili je dovoljan samo potpis?
  6. Rastava braka je sporazumna kao i podjela imovine. dogovor (usmeni) je bio da ono sto je na meni to je moje a sto na njemu njegovo. Mene zanima kako se osigurati jer za to zastare nema. On moze nakon dvije godine reći ja to nisam rekao i traziti polovicu?
  7. Hurus hvala vam na brzom odgovoru. Probala sam zadnjih mjesec dana interesirati se za svoja prava ali dolazim na različita misljenja pa ni sama ne znam sto da radim. Negdje čitam da radnik ukoliko daje izvanredni otkaz ug o radu zbog neisplate plaće ima prava na biro (naknada), negdje kazu da nema (sto ste i vi napisali). Zbog toga nisam sigurna sto da napravim. Što se tiče neisplaćenih plaća....ni tu nisam "pametna" sto napraviti. Radni kolega koji je dao otkaz prije 7 mjeseci sa svojim platnim listama otišao je u finu i nije ostvario nikakva prava,tako da se bojim kako ću od toga imati ikakve koristi.
  8. Molim nekog tko zna da mi pomogne jer nebi htjela da nakon 18 god radnog staža odem iz firme bez ikakvih prava, pa makar i prava na biro. Naime već par godina firma jako loše posluje, plaće bude pa ne bude ali ostajala sam jer sam se nadala da će ipak nešto krenuti i da će biti kao prije. No, prošle godine firma je pokrenula predstečaj, poslodavac je počeo isplaćivati minimalne plaće (bez potpisivanja novog ugovora) i to je funkcioniralo samo prošlu godinu. Za ovu godinu nije isplatio niti jedan minimalac, a trebao je 2 odnosno do kraja travnja trebao bi i 3. Ja ne vidim više smisla dolaziti na posao i odlučila sam dati izvanredni otkaz, ali nisam sigurna dali je ovo gore navedeno dovoljan razlog za to ili moram čekati još... ako da koliko dugo? Bolje mi je otići na biro i imati više vremena traziti posao pa makar i sezonski nego raditi za tuđi dzep.
  9. oprostite...to znam i bez vas! da mogu to bih učinila, ali trenutno nisam u mogućnosti. Iz toga razloga i pitam ovdje gdje dolaze kompetentni ljudi.
  10. Nije nuzno da osobe koje su na istoj adresi moraju biti i vanbračni partneri, mogu biti i prijatelji. kad je dijete u pitanju to je nesto drugo. i zakon ne nalaze da moraju biti prijavljeni na istoj adresi i zato me zanima kako dokazati
  11. Kako dokazati izvanbračnu zajednicu ako osobe nisu prijavljene na istu adresu? Dali je dovoljno kod javnog biljeznika da se dade izjava kako osobe zive u izvanbračnoj zajednici. Konkretno je pitanje zbog zdravstvenog osiguranja jedne od osoba koje zive u takvoj zajednici. Drugo pitanje je imovinsko. Kako osoba koje zivi u izvanbračnoj zajednici a ne zive na istoj adresi dokazuje izvanbračnu zajednicu?
  12. Naslijedila sam kuću izgrađenu prije 1968 god. Htjela sam je legalizirati i prvi korak koji sam napravila bio je da sam otišla u katastar kako bih dobila potvrdu da je kuća izgradena prije 68 god, ali tamo su mi rekli da oni na toj čestici ne vide nikakvu građevinu te da se tu vodi pašnjak. Kako je gospođa bila lose volje i ne baš od nekih savijeta nisam je htjela dalje pitati, pA vas molim da mi kazete što mi je dalje činiti? zahvaljujem se na svakom savijetu!
  13. hvala vam na pomoći i molio bih vas jos par savjeta: na temelju čega se plaća sudsko razvrgnuće? na temelju m2 zemljišta ili nesto drugo? u ovom slučaju radi se o cca 6000m2 zemljišta koje je neću reći bezvrijedno, ali nema neku vrijednost. dali mi je za to potreban odvjetnik? unaprijed se zahvaljujem
  14. hvala Matrix! Imao bih još jedno pitanje vezano za suvlasništvo (ne radi se o gore navedenoj čestici) Naime, ostavinskim postupkom moje 2 sestre, dva rođaka i ja dobili smo zemlju. Pošto ta dva rođaka ne dolaze u Hrv niti žele kontaktirati sa obitelji neznamo kako da odredimo što kome pripada. Dali tužbom..ili se to već nekako drugačije zove? I ukoliko bih ja pokrenuo razvrgnuće suvlasništva plaćam ili se to dijeli na sve ? hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija