Jump to content

cola

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Puno hvala, zlatni ste, eto čitala sam i prije te teme ali nisam povezala.
  2. Svi čitaju, a nitko ni riječi. Pregledavala sam prijašnje teme ali nigdje nisam našla o ovome?
  3. Zna li netko odgovor na ovo pitanje?
  4. Suprug je otišao iz kuće i preselio drugoj ženi. On i supruga (koja je to još uvijek) imaju jedno punoljetno i jedno maloljetno dijete. Nije pokrenuo brakorazvodnu parnicu i ne zna se hoće li i kada. U međuvremenu se zadužuje i diže kredit koji koristi za "izgradnju novog života". Pitanje je: da li, ako zapadne u dugove koje ne može vraćati, njegova još uvijek pred zakonom supruga, postaje obavezna te dugove vraćati. Dugove koji nastaju nakon njegovog odlaska iz bračne i obiteljske zajednice?
  5. Staky, već sam ti rekla, okreni sve u svoju korist, napravi kako ti paše, pravu ceremoniju, veliku roštiljadu, malu roštiljadu, intimnu večeru, što god..., konfete, obavijesti, pozivnice, baci sve na šalu, veselje, zafrkanciju, romantiku, :biggrinlove: ... pa to ti je baš super. :clap: Obavezno obavijesti sve, bit će ljubomornih, a ako budeš mislila da će ti se smijat i pokušaš to sakrit tek će onda šaputat okolo. Ovako,... pa to je predivno... (10 godina, jel' tako?) Uživajte :love: :xwave:
  6. @zvrka, to mi se čini logično samo mi je malo čudno što je čovjek došao na takvu ideju a sam se dosta razumije u te "crkvene stvari", polupao lončiće :roll:
  7. @Staky da baš sam na tvoj post naišla. Istina da nisam pretraživala je li netko već slično pitao... Mislim da su ovo interesantna pitanja, namjerno se nisam htjela nadovezat na tvoj post da se ne pobrkaju stvari. Pa dok nam netko stručno ne odgovori (javit će se već) ajde da se malo zezamo. Pa gledaj, 1997 pa 2007, to je točno 10 godina, ajde napravite jedan simpa obred, bez obzira na išta, baš romantično ... :love: Eto želim vam svu sreću :wavey: I još čete riješiti i eventualne probleme, kud ćeš više :thumbs: . Ja razumijem da se vjenčanja objedinjuju od te i te godine, ali me baš zanima je li moguće napraviti ovo što sam gore napisala ili je čovjek koji to namjerava malo :bonk:
  8. Naišla sam na sličnu temu pa da ja odvojim svoje pitanje, baš me zanima ovo: Vjenčanje je obavljeno u matičnom uredu pred oko 25 godina. Crkveno nije nikad. Supružnici sada žive odvojeno. Iz nekih nepoznatih razloga suprug, koji je napustio zajednicu, ne želi pokrenuti rastavu. Budući da živi s drugom ženom, nevjenčano, ima ideju obaviti s njom crkveno vjenčanje. Da li je to moguće, jer prvi brak, iako civilni, nije razvrgnut? Da li bi tu bilo elemenata bigamije ako su izjednačeni civilni i crkveni brak?
  9. Kako vas nisu tužili za krivotvorenje?
  10. cola

    kako dalje

    Ovo je više savjet psihološke naravi: Uvijek postoji izlaz, ako nikako, onda onako kako ste i ušli... U prijevodu: što radite u takvom braku u kojem niste zadovoljni, udali ste se, sad se lijepo razvedite. A kako navodite da osim kredita imate i imovinu, pa valjda se dijeli sve, ali o tome će vam oni koji znaju kako. I nadam se da se ono "crna" odnosi na boju kose, a ne na raspoloženje
  11. cola

    ???

    stvarno su uporni, :evilw:, mislila sam, da možda postoji način da ih se onemogući, ali nema veze hvala, pozdrav
  12. cola

    ???

    Što se zapravo događa s temom: Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju - ponistenje
  13. joj sorry, evo ovo je zadnje, ja ti se više neću javljati, ali čitala sam ispočetka što si pisao, čovječe ti si, po meni, živa naiva! pamet u glavu!
  14. Evo opet mene crnjaka a ako je netko nešto potpisao prije tebe? i nije stavio plombu? Nekako mi se to sve čini sumljivo, pa kad si već sklon riziku, što ne uložiš te pare u neki investicijski fond, računaj malo koliko bi mogao dobiti za vrijeme dok čekaš da dođeš do tog stana i grizeš se hoće li sve biti u redu, svakako i to je rizično ulaganje ali mi se čini bolje od onog što namjeravaš jedino ako gđu ne poznaješ jako dobro, ali i onda, vjeruj mi, pitaj se, ako si uvjeren da to nije predložila samo tebi, zašto nitko nije već realizirao taj projekt? I još nešto, mislim da nije za zgoreg znati što ta osoba planira s novcima koje bi dobila tako. Možda nije bitno, ali kao da nešto nedostaje... :čeka:
  15. Aha, a što ako se predomisli, sad bi nešto drugo htjela, ne odgovara joj, možda je nagovore ti rođaci koje nema. A tebi ostane puna glava problema i propalih planova i krivo uloženog novca... :jesamglup: To ti je od mene malo crnjaka, iskustvo, pa neka ti znalci dalje odgovaraju, pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija