Jump to content

asc

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Objekt nije uknjižen i u toku je postupak legalizacije koji bi trebao nadomjestiti građevinsku i uporabnu dozvolu. ( iako građevinsku ima jer je po njoj sagrađen) Kada zgrada bude uknjižena moram li za upis naći sve bivše vlasnike, njihove ugovore i tabularne izjave ili se može upis provesti principom dosijelosti. Imam naime više garaža koje su spojene u radionicu i to cijeli problem multiplicira i komplicira
  2. Kupio sam garažu koja je do sada promjenila 4 vlasnika. Investitor nije uknjižio u gruntovnicu objekt sa 70 garaža. Moram li za upis pribaviti sve ugovore predhodnih vlasnika i tabularne izjave njihove jer ni u jednom ugovoru ne piše ZK uložak, pa ni jedan vlasnik se dosada nije uknjižio. Ima li neki kraći put upisa? U garaži sam 12 god. Može li se upisati po principu dosijelosti? Kojeg odvjetnika u Zgb preporućate?
  3. Dodatak. Nitko od vlasnika do sada nije se uknjižio jer je upravitelj zgrade- tvrtka koja upravlja i održava to namjeravao napraviti za korisnike ali se opravdava da u gruntovnici stalno izmišljaju nešto novo i da sada traže arhitektonski snimak kojeg do sada nije bilo
  4. Vjerovatno je upisan investitor stambena zadruga Kooperativ koja je u međuvremenu ugašena. Postoji građevinska dozvola za garažni objekt sa 64 garaže- . Predhodni vlasnik od kojeg sam ja kupio imao je ovjereni ugovor sa svojim predhodnikom kojem sada nema traga. On je bio prvi vlasnik i najvjerovatnije je imao ugovor sa investitorom. Ja imam garažu do ove problematične i ugovor s Kooperativom , a ovu problematičnu sam kupio da spojim dvije jer su projektirane bile za širinu fiće(2,40 m širine)
  5. Vlasnik sam garaže 16 god. dosada neuknjižene, budući za upis ne mogu naći prvog vlasnika pa nemam dokumenata o pravnom slijedu. Od drugog vlasnika koji je prodao meni imam ovjereni ugovor. Mogu li se pozvat na princip dosijelosti da bih ju uknjižio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija