Jump to content

otilija

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Skype
    nadica978
  1. hvala na odgovoru, poslušat ću Vaš savjet. Ali zaista, firma u stećaju, ima dva zaposlena, sve se može vidjeti na googlu, ima još jedan kredit iste reda veličine, sa srednjom strućnom spremom u takvoj firmi ne može pokrivati rate jednog kredita od 2.500 kn, a kako pokriva drugi kredit. Radi samo 3 mjeseca i takvu potvrdu donosi banci a banka joj odobrava kredit na 25 godina. Ne mogu vjerovati naprosto da se to može događati. Stečajni upravitelj te firme mi je rekao da ima oko 300 firmi sa istim problemom i da mu to nije ništa novo. Pa zar nositelj kredita ne mora imati niti kunu v džepu bitno je da ima jamca? Ne mogu vjerovati. Afetosum kako kažu turci u svojim serijama ili ti živjeli. Najljepša hvala još jednom na odgovru sigurno ću poslušati Vaš savjet jer ovo je meni van svake pameti.
  2. svjesna sam ja toga, ali zar nositelj kredita ne mora imati primanja koja pokrivaju rate kredita. Ja ne moram znati za njena primanja, ona mene može o svojim primanjima i slagati, ali banka je ta koja provjerava njenu kreditnu sposobnost bez ozbzira na jamca. S druge strane ćemu služi hipoteka? Znaći ja dovedem jamca kojeg sam slagala za svoja primanja, imam veliku vrijednost koju dajem kao hipoteku, ali ja ne plaćam kredit jer jednostavno ne želim trošiti svoj novac. Što se tiće hipoteke niti tu mi banka ne može ništa jer jamac je kreditno sposoban pa neka plaća. Zadržim kuću, potrošim novac, a jamac izgubi stan i izgubi novac. Nije mi jasno čemu hipoteka i čemu potvrda o plaći pri dizanju kredita ako nositelj ne plaća kredit a što je najvažnije plaća ne pokriva ratu kredita. Osoba čak ne dobiva niti opomene od banke. Opomene dobivam ja. Zanimljivo.
  3. poštovani, banka kojoj sam pisala kao jamac odgovorila mi je da je sve transparentno. Ali ja mislim da nije. Banka je izdala kredit osobi koja je bila kreditno nesposobna. Išli su na to da imaju sigurnog jamca. Naime osoba je predočila potvrdu o radu od 3 mjeseca od firme koja je bila u stečaju. Prosjek plače sa srednjom stručnom spremom u takvoj firmi nije mogao biti zadovoljavajući s obzirom na to da je rata kredita 2500 kn mjesečno na 25 godina otplate. To znači da je banka išla na sigurna primajanja jamca. S druge strane osoba koja je podigla kredit je u drugoj banci već imala jedan kredit iste reda veličine za koji ja nisam znala. I još nešto. Kada je kredit podignut osoba je prestala radit ako je uopće radila u toj firmi. Mislim da je dobila fiktivnu potvrdu o radu od 3 mjeseca koju je zahvaljujući nekom poznaniku u banci predočila a poznanik je zbog sigurna primanja jamca izdao kredit. Mene zanima kada netko diže kredit u banci i nema primanja koja bi pokrivala rate kredita, ali ima jamca koji to može, dali i tada banka može izdati takvu vrstu kredita. I molim ako mi možete predložiti nekog dobrog odvjetnika koji se bavi takvim pitanjima jer ne bih tužila samo nosioca kredita već i banku. Ako sam u pravu naravno. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija