Jump to content

sandra73

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o tome da je iznad stana u tavanskom prostoru napravljena još jedna prostorija veličine cca 25 m2 u koju se dolazi kroz stan. Zajedno sa etažiranjem u tijeku je i ishodovanje potrebne dokumentacije za legalizaciju gradnje. U kojem obliku se sačinjava suglasnost stanara, tužbe, zajedničke izjave kod javnog bilježnika, kupoprodajnog ugovora sa suvlasnicima ili nešto dugo? Zahvaljujem na prethodnim odgovorima
  2. Da, radovi na proširenju stana su rađeni prije 20-ak godina i za te radove imam dozvolu svih stanara. Sada se javlja problem stjecanja vlasništva nad tim dijelom (tih 30-ak kvadrata za koliko je stan proširen) prilikom etažiranja i upisa u zemljišne knjige.
  3. Stanujem u sambenoj zagradi sa 3 ulaza i ukupno 27 stanova. Nas troje stanara koji stanujemo na zadnjem katu proširili smo svoje stanove na zajednički tavanski prostor. Moram napomenut da sam to učinila uz pisanu suglasnost svih stanara u svom ulazu. Trenutno je u postupku etažiranje i postupak legalizacije, međutim potrebno je i obaviti pravni posao stjecanja vlasništva nad zajedničkim prostorom. Koji bi način bio najbrži i najpovoljniji, te da li je potrebna suglasnost svih stanara ili većine stanara? Što učiniti ukoliko jedan od stanara sada odbija prepustiti/prodati svoj suvlasnički dio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija