Jump to content

ivanaboro

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, vlasnik sam stana u stambenoj zgradi. Ujedno osim stana, vlasnik sam i 2 garažna mjesta u garaži zgrade koja ima ukupno 3 garažna mjesta (dakle, 2 garažna mjesta su u mom vlasništvu i 1 je u vlasništvu jednog susjeda). Garaža ima i predprostor- zajednički prostor, koji bi se u principu trebao koristiti kao put kojim ulazimo vozilom u garaže, no ja korisrim za parking samo jednu garažu, a susjed je svoje garažno mjesto zazidao i spojio sa svojim stanom...u taj predprostor odlažemo bicikle i sl, no sada se postavilo pitanje da li mi taj predprostor koji je u djelu sa garažama trebamo dijeliti i sa ostalim stanarima koji nisu suvlasnici garažnih prostora? je li zajednički prostor svih stanara i stubište i garažni zajednički prostor ili je međuprostor u garaži isključivo u suvlasništvu vlasnika garaže? s obzirom da mi plaćamo i pričuvu za garaže, dok ostali stanari ne plaćaju, nema mi smisla da oni uopće ulaze u garažne prostore, ali nigdje to baš konkretno zakonski ne mogu naći... Nema mi baš smisla da itko osim nas koji smo vlasnici tih garažnig mjesta uopće ulazi u garažu i koristi zajedničke prostore, ali voljeli bismo znati ima li to igdje zakonom određeno. unaprijed zahvaljujem na odgovoru
  2. zahvaljujem, a s obzirom da imam pravo na naknadu s burze (ali i obavezu tražiti posao), a vjerojatnost da me netko trudnu zaposli baš i nije neka, hoću li izgubiti pravo na naknadu ukoliko ne tražim posao, bez obzira na trudnoću?
  3. Postovani, prije mjesec dana dobila sam otkaz (tehn.visak), nakon 11 godina neprekinutog staza. Znam da imam pravo na naknadu, ali još nisam dobila potvrdu sa hzz kolika će naknada biti te kolikodugo imam na nju pravo. Znam da je prva 3 mj 70% od plaće,a onda još neko neznam koj vrijeme neki manji dio. Naime, u međuvremenu sam saznala da sam trudna te sada ne znam što mi je isplativije. Kakva su mi prava kao nezaposlenoj trudnici? Mogu li otvoriti čuvanje trudnoče dok sam nezaposlena? koji mi se prosijek gleda? isplati li mi se više sada odmah otvoriti čuvanje trudnoće da mi u prosijek uđu plaće od poslodavca? Što se u tom slučaju deševa s naknadom sa burze na koju imam pravo? Da li je mogu dabiti nakon porodiljnog? I još nešto, poslodavac mi je ostao duđan 5 plaća, te nisu uplaćeni doprinosi? hoću li ja s time imati kakvih problema ili se za to tereti direktno poslodavca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija