Jump to content

carrie

Korisnik
  • Broj objava

    78
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je carrie objavio

  1. Dok nisu bile donesene izmjene i dopune Zakona, pisalo je da se zahtjev podnosi ministarstvu. Izmjenama i dopunama je regulirano da se taj zahtjev podnosi predsjedniku suda, ali nekako mi nije logično da se može podnijeti predsjedniku bilo kojeg suda, kad se u čl. 19. st. 2. kaže da se praktični dio provodi prema rasporedu koji odredi predsjednik suda, a koji mora biti usklađen s rasporedom stručne prakse sudačkih vježbenika, a to iznosi prema čl. 11. st. 1. četiri mjeseca u građanskom prvostupanjskom odjelu, 2 mjeseca u kaznenom prvostupanjskom odjelu, 1 mjesec u drugost. građanskom i drugost. kaznenom odjelu, te 2 mjeseca u trgovačkom sudu i državnom odvjetništvu.
  2. Dakle, pravnici zaposleni u tijelima državne, lokalne, regionalne samouprave kao i zaposleni na fakultetima moraju provesti u sudu najmanje 9 mjeseci. Zahtjev se podnosi predsjedniku suda, uz suglasnost poslodavca i ugovor o radu ili rješenje o prijamu u službu. Potrebno je imati 1 godinu staža na pravnim poslovima. E sad mene zanima predsjedniku kojeg suda se podnosi taj zahtjev. Ako netko zna, pliiiz neka napiše.
  3. I mene zanimaju odgovori na ova pitanja pa ako netko zna, molim da odgovori. Ja sam negdje na legalisu pročitala da volontiranje na sudu ne postoji kao takvo, već da se sad molba podnosi Ministarstvu pravosuđa koje onda određuje neku praksu.
  4. Evo i link na taj intervju. http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2009,6,27,,167689.jl
  5. Svima koji idu na dsi, želim reći da su prethodno navedeni podaci krivi. Točni podaci su ovo: Hrvatska je otvorila 22 poglavlja, a zatvorila ih je sedam. Blokirano je 13 poglavlja, od toga devet za otvaranje i četiri za zatvaranje. Ovo su podaci iz intervjua s Ministrom vanjskih poslova i europskih integracija G. Jandrokovićem, iz Jutarnjeg lista, subota 27.6.2009.
  6. Jel bi netko mogao napisati najnovije stanje u pregovorima Hrvatske i EU? Unaprijed hvala
  7. Ja sam napisala da molim da mi se odobri imenovanje za stalnog sudskog tumaca za taj i taj jezik i navela sam koje dokumente prilazem zahtjevu (potrebni dokumenti su navedeni na prethodno navedenoj stranici). Zahtjev sam adresirala na Ured predsjednika suda, gospođa Ankica Bičanić je voditeljica poslova stalnih sudskih vještaka, tumača i procjenitelja.
  8. http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=185
  9. Prije koji mjesec im se promijenio službeni mail pa pogledaj na njihovim stranicama.
  10. Ja sam bila na listi Odvjetničke komore i rekli su mi da kad želim imena odvjetnika da kontaktiram Komoru mailom i zamolim ih da mi daju popis odvjetnika koji traže vježbenike. Mail se nalazi na službenim stranicama Komore.
  11. carrie

    Što nakon faksa?

    Pa ja sam pripravnik i u mom slučaju mi ništa ne daju da radim jer kao ništa ne znam tako da većinu dana sjedim i blejim u prazno ili slažem neke papire. Bezveze. Čula sam još od dosta kolega da im je takva situacija u upravi. Vjerujem da nekome to odgovara, ali meni ne, kao što sam rekla sve ovisi o osobnim afinitetima.
  12. carrie

    Što nakon faksa?

    Ja nakon faksa nisam htjela raditi u odvjetništvu (na sudu nisam ni imala mogućnost raditi), sad radim u upravi i malo je reći da sam razočarana. Istinitim se pokazalo sve ono što su mi pričali, monotono, usporeno, dosadno... Ali sve ovisi o nečijim afinitetima.
  13. Ja isto nemam nikakve konkretne informacije. Moja kolegica je zvala prije 10ak dana pa su joj rekli da im još nisu stigle sve povratnice. Ne znam da li su im u međuvremenu stigle. I ne znam kad bi se počelo raditi, ali iskreno se nadam da će to biti što prije.
  14. Konačno stigla rješenja! Ja sam zadovoljna Čestitke svima ostalima koji su dobili. Nadam se da ćemo uskoro početi raditi. Mislim da nam je ovo dugo čekanje bilo dovoljno
  15. Ljudi, svima vama koji ste, skupa sa mnom, jučer bili na još 1 (navodno završnom) razgovoru u Gradskom poglavarstvu, želim puno sreće! Uistinu se nadam da će za koji dan stići ta rješenja, bilo bi vrijeme
  16. @zerjav - hvala na postu. Ja nisam bila u Zg za Novu tako da nisam slušala radio. Malo blesav odgovor, ali tako nešto sam i očekivala. Ipak, stvarno se nadam da će stići uskoro ta rješenja. Bilo pozitivno, bilo negativno, samo da više stigne.
  17. Šta nitko nije slušao tu emisiju? Ja stvarno nisam bila u mogućnosti slušati ni prošli četvrtak ni u ponedjeljak, tako da ništa ne znam... Nisam ni njih zvala već duže vrijeme, stvarno nemam volje za to više pa ako netko bilo šta zna, pliz neka napiše...
  18. Bok ljudi! Jel netko slušao Parliament show jučer na 101-ici? Ja sam imala neku obavezu pa nisam mogla. Zanima me da li su odgovorili nešto vezano za odugovlačenje natječaja.
  19. Radila nešto. Trenutno ne radim. Ali tražim sa strane poslove, ne čekam samo Grad, naravno. Ali svejedno me živo zanima što će biti s time. Taj natječaj mi je postao glavni izvor zabave. )
  20. Hehehehe, napokon je to došlo i to novinara. Ajme, baš me zanima kako će se dalje stvari razvijati. To što oni rade je prestrašan bezobrazluk.
  21. Zvala prije par dana pa su mi rekli da se ništa ne zna i da nitko još nije počeo raditi. Ma više mi se ne da ni zvati, briga me za njih. Bezobrazni su i neozbiljni.
  22. I meni je zlo. Ovo stvarno još nisam doživjela. Da kandidati punih 6 mj ne znaju da li su primljeni. Sramota, trebalo bi ih dati u novine. Užas. A tek kad stignu ta čuvena rješenja, onda će još 3 mj proći prije nego kandidati počnu raditi.
  23. Frendica je zvala pa su joj rekli da su neki kandidati dobili obavijesti doma da su primljeni za neka radna mjesta, a za neka radna mjesta još nije odlučeno koga će uzeti pa nisu poslane obavijesti. Nije pitala koja radna mjesta su u pitanju.
  24. Zvala sam danas opet i opet isti odgovor: još se ništa ne zna i ne zna se kad će se znati. Sad više zovem iz fore jer mi je sve skupa postalo tragikomično, ne znam s kim se oni više sprdaju. Stvarno rade budale od nas.
  25. Naravno da jesam. Više o tome ti piše par tema niže, pod naslovom "natječaj za grad zagreb". Kažu da šefovi još nisu odlučili koga bi uzeli i da se još ništa ne zna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija