Jump to content

relaxed

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Vozila sam službeno vozilo za koje sa firmom nisam sklopila niakav ugovor o korištenju , kada sam sletila s ceste i prouzročila totalnu štetu na vozilu. Budući da su mi nadređeni rekli da ne zovem policiju već smo sami došlepali vozilo u servis, policija nije zvana niti je obavljen alko test. Osiguranje iz tih razlogan ije prihvatilo isplatiti štetu.. Zanima me kako natjerati osiguranje da plate...?? i da li firma ima pravne osnove da potražuje od mene kao vozača oštećenog vozila naknadu za načinjenju štetu?
  2. kod nas ti virjedi ono pravilo: zašto bi nešto bilo jednostavno kad može biti komplicirano. naime, da roditelj daruje djetetu sve pet nema poreza , al kad je obrnuto ima.. i to ti još vele : neplaćate porez na darovnicu, već samo na promet određenom robom i slično, u ovom slučaju motornog vozila... ha ha.. ko fol te oslobode jednog pa izmisle naziv malo drugačiji da ti isto naplate,,, ja pitam pa kolko bi se plaćalo da nije oslobođenje od plaćanja poreza na darovnicu tog i tog.. pa kaže 5%.. ha ha mislim isti ku...fer.... a onda nema poreza na promet pokretnine... btw. u poreznoj vezano za te silne poreziće..izričito piše : kada djete daruje roditelju nema oslobođenja od plaćanja poreza. ZANIMA ME : da li udurge plaćaju taj porez??? ja bo darovala onda auto udrugi... ako ne plaća porez.. ni jedne vrste
  3. ima poreza i to 5% za promet pokretnina.. inače po našem zakonu majka mi nije rod prvog reda.. to su sam odjeca i bračni drug... mislim smješno..
  4. Hvala Vam na odgovoru.. sad me samo još zanima jel ja to mogu sama (bez odvjetnika) napisati neki zahtjev i uputit ga sudu ili mora biti netko s pravnog gledišta ?
  5. ... budući da mi je djete krenulo u školu,.. trebalo bi primati i veću alimentaciju, pa me zanima kome se moram obratiti za to? ..Naime, do sad je primala 500,00 kn mjesečno iako nikada redovoto i stalno sa nekoliko rata zaostatka,.. a kolko znam školska djeca imaju pravo na cca. 1000,00 kn... Molim odgovor-- Hvala
  6. zanima me da li Udruge plaćaju ikakav porez kad im netko daruje osobni automobil ? i s tim u vezi da li osnivač ( predsjednik>) udurge može svoj osobni automobil prevesti na udrugu bez darovnog ugovora , već da ga upiše kao osnivački kapital udruge .. da li je to moguće bez plaćanja poreza i nekih pristojbi, te putem koje dokumentacije se to može izvršiti? Hvala
  7. Htjela bi svoj automobil odnosno vlasništvo nad automobilom dati roditelju pa me zanima koja je procedura.. Da li može se prenjeti vlasništvo darovnim ugovorom ili mora ići kupoprodajni?
  8. zanima me koliko je uvjetna kazna za počinjeno teško kazneno djelo krađe? i kad ide u zastaru? nakon kolko ?
  9. relaxed

    Naivnost

    ne nije "bijelo" u pitanju. Ja vraćam taj novac u anuitetima.. Da realno gledano je krađa.. al nisam provalila nikom u kuću,.. nisam upotrijebila nikakvu silu... samo sam znala gdje je i kad je ovom došla voda do grla,.. uzela sam ga,.. i dala mu da se izvuče iz sranja.. nije mi svejedno bilo ni tada a ni sada.. i da kajem se zbog tog čina..
  10. relaxed

    Naivnost

    radi se o izvansudskoj nagodbi.. Naime, radi potrebe da se pomogne prijatelju koji je bio u velikim dugovima uzela sam oko 6 000 eura od jedne osobe. Bez nejgovog pitanja .. Kako su svi planovi da taj novac vratim neprimjetno propali, morala sam reći dotičnoj osobi da sam uzela taj novac. Naravno , automacki se računa da sam ga ukrala.. nakon mog priznanja otišli smo kod odvjetnika i napravili izvansudsku nagodbu da ću taj novac vratit u određenom roku. Neprestano me pila za tu lovu i prijeti policijom.. Ja znam da sam napravila veliku glupost... al me zanima ako ode na policiju da li će automacki doći do provjere porjekla tog novca? jer ga ta osoba nije zaradila na pošten način... i kako se sud odnosi na to? Mislim da li ako me prijavi sud daje mogućnost da ja to vratim,.. uz neku lakšu kaznu? s obzirom da sam priznala i odmah pokazala volju da vratim taj novac... Da li mi prijeti zatvorska kazna?
  11. da predviđeno je otkazivanje ugovora redovitim otkazom..
  12. hm.. da.. to bi bilo ok... al nikad nisam bila na takvom ispitivanju niti na poligrafu,..šta ak se nešt smuvam pa mi pokaže krivo?
  13. ..danas sam dala otkaz, automatski otišla s posla. prijavljena sam na određeno vrijeme od 08.01.2008 do 31.12.2008 . a prije toga sam utoj istoj firmi bila prijavljivana sve tako na određeno vrijeme , znači konstatrno sam radila 2 god. samo što je stalno bilo na određeno sa povremenim vremensakim razmacima sklapanja novog ugovora. zanima me da li sam dužna odraditi otkazni rok? da li se računa sam ova godina kolko sam radila ili se uzimaju u obzir i prošli ugovori ? Naime, šef je vršio ogromni psihički pritisak na mene te jednostavno nisam mogla više izdržati pa sam u trenutku donela odluku o otkazu i otišla.
  14. poštovani, molim Vas za pomoć. Naime danas sa mdala otkaz nakon dvije godine rada na određeno vrijeme sa stalnim prekidanjem ugovora,. budući da sam obavljala sve poslove od poslovne tajnice do logistike u toj firmi , nakon što sam šefu najavila otkaz i odmah ga sprovela nastala je nervoza jer nije upućen u sve te poslove a nitko drugi ih nije obavljo osim mene. Danas navečer oko 21 h došao je meni doma i reko (optužio me )kako sam iz njegove privatne prostorije koja je odmah do ureda otuđila 3000,00 kn, navodno su se nalazile s još novca u nekoj koverti. naravno da to nije istina. Međutim , reko je dati na analizu otiske prsatiju s te koverte... ja vjerujem da na njoj ima mojih otisaka jer sam mu je ja možda i dala, gotovo svi papiri pa i same koverte su prelazili preko mojih ruku, ja sam ih kupovala . a isto tako i velik dio novaca (gotovine) sam po primitku ja prebrojavala i davala ih njemu dalje.. Zanima me , kako da se branim??? Cijeli ured je od mojih otisaka pa radila sam tamo... Smatram da i ako se ustanovi da ima mojih otisaka to nije dokaz, jer sve sam dirala..... Kako može on dokazat da mu stvarno fali u toj famoznoj kuverti tolko i tolko love??? Nitko sem njega nezna kolko je love bilo i kolko ima sad... Veli da je napiso na kuverti kolko je love bilo u petak a da danas ima 3000 kn manje... Šta da radim? Lažno me optužuje, to je gore od klevete.... Da li bi trebala išta poduzimat? mogu li nešto poduzet..??? MOLIM VAS, SAVJETUJTE ME
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija