Jump to content

ILIJAS6

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Ono što je za kupca bitno u ovoj situaciji da pismeno obavijesti prodavatelja o nedostatku vozila/u rokovima kako to je zakon predvidio/ sa zahtjevom da prodavatelj nedostatak otkloni u razumnom roku koji nemoże biti duži od 30 dana,,ako prodavatelj ne postupi po zahtjevu kupca i vozilo ne dovede u ispravno stanje u razumnom roku tada će kupac ugovor o kupnji vozila smatrati raskinutim. Ovo je najbitnije za eventualno pokretanje sudskog spora kao i za mirno rješenje nastali ugovornih odnosa..
  2. "što dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji" ,hvala Spit...
  3. Pravomoćnom presudom prvostupanjskih suda u parnici dosjelost na kč. zemlje sa crkvom postao sam vlasnik xxx m2 na dvije čestice zemlje koje čestice prije ove presude su prema katastarskim posjedovnom listovima imale više posjednika! S obzirom da nijedan od posjednika nije htio zajedničkom tužbom ustati protiv crkve temeljem dosjelosti radi čega sam sam pokrenuo parnicu i uspješno ju okončao ,presudom dali lapsusom ili neki drugim razlogom sudac odnosno sud na jednoj od ove dvije čes. dosudio mi je i površinu koju sam dobio darovanjem 1/2 kao i 1/2 darovane iste površine bratu koja je bila i pokrenute parnice i još se vodi u katastru na mog brata ,kako bi sad trebao nakon presude izvršit parcelizaciju i sudsko utvrđenje međa /opet sam/ ovih čes. zem., to mi iziskuje znatan trošak stoga pitanje: Dali mogu samo na osnovu ovakve pravomoćne presude izvršit posjedovni upis u katastru a parcelizaciju i među za upis vlasništva u ZK kada odnosno ako uspijem naplatiti dosuđene sudske troškove od crkve u šta sumnjam!?
  4. Dali ovako sačinjen ugovor može važit i kad se stan daruje izvanbračnoj supruzi...
  5. @adhoc ,Ako se to da ugradit naknadno dogovorit sa predstavnikom proizvođača vozila za RH i normalno prodavateljem oko naknadne ugradnje ako ne može tražiti umanjenje cijene za ove nedostatke/ovo nije tehnički nedostatak vozila već estetski o tom vodite računa/ ,nakon ovog naprijed navedenog prijedlog preuzet automobil svaka druga opcija iziskuje vrijeme i nepoznat ishod...
  6. @Rubiy_D,hvala na uputama za provedbu postupka!
  7. Prijedlog za osiguranje prisilnim zasnivanjem založnog prava na nekretnini temeljem pravomoćne i ovršne presude,dali se ovaj prijedlog upućuje ZK odjelu ili ovršnom!
  8. Otići obavezno sa vozilom kod drugog ovlaštenog servisera Pegouta,reklamirat navedene nedostatke tek nakon tog vidjeti šta Ti je dalje činit,a izbor ti i nlije baš pprevelik!
  9. Ako je tako zakonom određeno , a po postovima izgleda da je, onda je tolika kolika je ,@bambur imali koji euro da daje država BIH kao pripadniku hvo!?
  10. Pismeno predtavku predsjedniku suda kopia Ministarstvu ,i obavezno osobno kod predsjednika suda sve ,odmah!!!
  11. Preostaje vam prijaviti ih inspekciji Ministarstva gospodarstva: http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12489 Preporučam da ne krećete prema Sudu časi HGK, jer njihova presuda nije izvršna za Vas je bitna toč.3. navedena web stranici. Ako ne uspijete riješit problem putem inspekcije ,onda pod obavezno angažirati odvjetnika ,rok za tužbu je godinu dana. Možda pomogne članak na stranici:http://www.dubrovacki.hr/clanak/65979/saznajte-koja-su-vasa-prava-kad-nesto-kupite?display_desktop_on_moble=1 ,da bi donekle razumjeli Vaš problem i mogućnosti za rješavanje istog!
  12. Dokazivanje nedostataka U slučaju da se nedostatak na proizvodu ustanovi u roku od šest mjeseci od preuzimanja kupljenog proizvoda, smatra se da je takav nedostatak postojao već pri samoj kupnji. Drugim riječima, trgovac koji tvrdi suprotno, to će morati i dokazati. Ako je od dana predaje proizvoda proteklo više od šest mjeseci, a trgovac ne prizna postojanje nedostatka na proizvodu, to će se dokazivati vještačenjem koje plaća trgovac ili potrošač, ovisno o rezultatu vještačenja. U slučaju da ste tražili zaštitu svojih prava od Tržišne inspekcije Ministarstva gospodarstva, vještaka će odrediti inspektor. http://www.dubrovacki.hr/clanak/65979/saznajte-koja-su-vasa-prava-kad-nesto-kupite?display_desktop_on_moble=1
  13. Mislim da će za rokove prijave materijalnog nedostatka biti dovoljno vidjet: http://ecc-croatia.hr/materijalni-nedostaci-i-garancija
  14. @anton887,je da nije beznačajni iznos naprotiv ,G-man ukazuje da će Vas sudski postupak znatno kostati a izvjesnost uspjeha je uvjek upitan, računajte da će prvostupanjski postupak trajati minimalno dvi godine ako presuda bude u vašu korist tek tada će te moći zatražiti predbilježbu spora na nekretnimama /ako ih suprotna strana ima a da nisi već opterećene/,nebi bilo dobro da dobjete spor a da se nemate iz čega i od koga naplatit!! Niste naveli dali je odjeća proizvod iz domaće radinosti,ili je uvoz(made in kina) ,jeli brendirana,ima li deklaraciju etc!!! Iz mog skromnog poznavanja prava,a na osnovu iskustva ako pak krenete prema trgovačkom sudu pod obavezno angažirati odvjetnika bez njega ne ide ,on će Vam vjerovatno predložit da se uputi sudu prijedlog za osiguranje dokaza vještačenjem sporne odjeće, to košta/odvjetnik+vještak +sudska taksa minimalno 5.000 kn/,tek nakon ovog vještačenja bit će vam jasnije sa kakvim dokazima idete u spor!? U svakom slučaju očekujte da će vaši troškovi eventualnog sudskog postupka premašiti vrijednost spora ,10.000 kn+zatezne kamate.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija