Jump to content

blazenka cukli

Korisnik
 • Broj objava

  116
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je blazenka cukli objavio

 1. Poslodavcu je odobrena zbog covida 19 potpora države za očuvanje radnih mjesta,a on je u mjesecu za koji država isplaćuje tu potporu radnicima pisao godišnji odmor a radnike čak nije obavijestio o tome. Da li je smio tako postupiti? Hvala!
 2. Aha,moram to proučiti da mi bude jasnije. Nije mi jasno kako su se mogli upisati kao vlasnici,da li sam ja morala potpisati neki dokument da bi oni dobili to pravo vlasništva.Ja se toga ne sjećam a ako sam nešto potpisala,valjda nisam znala što potpisujem.
 3. Poštovani, Da li time mislite da pokrenem zahtjev za stjecanje prava vlasništva dosjelosti na osnovu čl.153 ZV Nekretnina koju smo izgradili 2012. je zasebna cjelina a iste godine svekar se upisuje kao vlasnik,kako je to mogao postići ako imamo građevinsku dozvolu i suglasnost za gradnju i korištenje čestice. Da li je svekrva koja je nasljedstvom postala jedina vlasnica nepošten vlasnik i da li sam ja legalnom gradnjom postala pošten posjednik? I koja me činjenica ili radnja može učiniti nepoštenim posjednikom?
 4. Ima na stranici Ministarstva obrazac za Prigovor i to sam poslala a svakako ću prigovor predati i na Županijsko državno odvjetništvo.
 5. Hvala.Znam da neću dobiti zadovoljavajući odgovor ali ne želim razočarati odvjetnika budući sam najavila prigovor. Lp
 6. Žalosno. I ja onako ljuta kažem,vidim iz spisa da apsolutno ništa niste poduzeli po ovom predmetu.Mogu vas pitati zašto vam je trebalo 9mj.za objavu,i zašto niste u zakonskom roku rješili predmet.A on meni bahato i kratko,sve vam piše u spisu koji je pred vama. Hvala ,rekoh ,kome mogu dati prigovor na vaš rad.Mom šefu ,veli.
 7. Bila sam kod zamjenika državnog odvjetnika koji je vodio moj predmet i uvidom u spis otkrila da baš nijednu istražnu radnju nije pokrenuo već je donio rješenje o odbačaju prijave jer nije utvrđena prjevarna namjera osumljičenih. Zapisnik koji sam potpisala i dokumenti koje sam dostavila bile du mu doboljne za odbačaj. A tko bi trebal utvrdili prijevarnu namjeru?pa valjda on..ništ mi nije jasno. I 9 mj.mu je trebalo za objavu bez pokretanje istražnih radnji.
 8. Malo ću vas podsjetiti,jer ste bili ukljućeni u raspravu. Na parceli suprugovih roditelja smo izgradili kuću uz njihovu pisanu suglasnost za gradnju i korištenje parcele. Oni se odmah upisuju kao vlasnici nekretnine. Radili smo legalno,sa građevinskom dozvolom. Koristili slobodno parcelu do narušavanja odnosa.Već 10godina samo za prolaz. Rastavili smo se,istina je da sam pokušala vanparničnim postupkom dobiti pravo vlasništa ali i obustavila postupak po savjetu sutkinje. Po tome da li ima elemenata za tužbu? Pokušala i prijavom Dorhu za prijeva
 9. Našla sam dokument u kojem je navedeno da je vrijeme posjedovanja nekretnine kod tužbe za pravo vlasništva dosjelosti 10 godina. To nije točno?
 10. Poštovani, Od 2012.živim s obitelji u nekretnini na tuđoj parceli za koju posjedujem građevinsku dozvolu kao investitor i dozvolu građenja od vlasnika koji se ujedno i upisao kao vlasnik moje nekretnine. Protekom kojeg vremena stijećem pravo vlasništva dosijelošću?
 11. Svakako ću angažirati odvjetnika,samo volim doći pripremljena da bolje shvatim pravne opcije.
 12. Kako sudac postupa ako tražim previše ili premalo? Odbije zahtjev u cjelosti ili dosudi umanjen ili uvečan iznos naknade po svojoj procjeni ?
 13. Pretpostavljala sam tako nešto. Mogu vas pitati nešto,da li ste vi aktivni odvjetnik,vi ste meni super,toliko su mi pomogli vaši savjeti da bi vas angažirala za pokretanje tužbi.zakon ste. Ipak mislim da je to nemoguće,ali držim se one: tko pita ne skita. Trebat ću ja još vaše savjete budući da sam eto tek na početku pravne borbe,dosad sam pokušavala na jeftiniji način doći do pravde sli nije mi uspjelo pa ću morati odriješiti kesu. Hvala vam puno!
 14. Da li mi je uopče progon od koristi ili jednostavno pokrenem tužbu.
 15. Odlično,da li mogu samo ući i tražiti spis od čuvara ili prethodno tražiti uz neki zahtjev?
 16. Poštovani, nakon više od 10 godina truda sada bivšeg supruga(2012. rastava) i njegove majke da mi zagorče život štetnim radnjama koje i dalje traju,odlučila sam podići tužbu za povredu prava osobnosti i prekid štetnih radnji od strane bivše svekrve. Zbog njihovih zlih namjera 12 godina se psihijatrijski liječim pod dijagnozom panički poremečaji i anksioznost.prošla sam svašta ,iz psihijatrijskih nalaza je vidljivo da su obiteljski problemi doveli do bolesti a liječenje i dalje traje. Budući da je samim liječenjem došlo itekako do narušavanja kvalitete života, duševnog mira i zdr
 17. Poštovani, Evo me za novom zamolbom za savjet. Kako sam se i bojala,kaznena prijava za prijevaru od Dorh-a je odbaćena ,zaključak je da se predmetni sporni odnos treba rješavati u okviru parničnog postupka a ne kaznenog. Upućena sam u pravo na progon. Iz obrazloženja sam shvatila da se tijekom rješavanja prijave nije nikakva istražna radnja obavila,samo se navele informacije koje sam dala u zapisnik i mislim da su na osnovu dokumenata koje sam priložila a koji su navedeni i u objavi,donijeli odluku nakon 9 mj.od podnošenja prijave. Malo sam razočarana ,pitam se što je
 18. U redu. HZZ je državna ustanova i odgovornost je na državi.
 19. Poštovani, Ja više ne znam kako da živim u ovoj jadnoj državi gdje svatko misli da može omalovažavati ljude i postavljati svoja pravila. Radi se o sljedećem:Imam 57godina,teško se zaposlim zbog te činjenice ili ako već nađem posao,radim za minimalnu plaću uz totalno iskorištavanje na radnom mjestu. Zbog takvih situacija spas sam našla sezonskim poslovima gdje se naradim ko konj,trpim razne zdravstvene tegobe ali sam prisiljena odraditi i bar malo više zaraditi za pristojan život i troškove tog života.Znam,svako odlučuje za sebe pa nam zato država ostaje bez radne snage. I o
 20. Ok.Hvala vam. Ako je preporuka angažiranje odvjetnika,onda će on znati što poduzeti. Lp A mislim da ću ih istovremeno tužit zbog povrede prava osobnosti, za 12 godina psihijatrijskog lječenja zbog njihovog ponašanja vrijedi tražiti zadovoljštinu a i konačno moram tražiti da prestanu s radnjama kojima se povređuje pravo osobnosti. Dug je put do pravde ali neću odustati dok ne budu kažnjeni.
 21. Poštovani, Evo mene opet sa novom zamolbom za savjetom i uputom za postupanje. Nakon što sam u proljeće predala DORH-u prijavu za prijevaru,dosad nisam dobila rješenje te sam postavila upit drž.odvjetniku koji vodi postupak i rečeno mi je da se još malo strpim.Znači 8 mj.je prošlo od prijave. Budući da imam osjećaj da će prijava biti odbačena ,molim vas odgovore na par pitanja,budući da je rok za podnošenje kaznenog progona samo 8 dana,voljela bih se pripremiti . Da li trebam angažirati odvjetnika za podnošenje progona? Da li se progon nastavlja dostavljanjem dokumenta
 22. Poštovani,molim informacije vezane na obrt koji je prijavljen na 6 mj.(sezonski)a ostalih 6.mj je u mirovanju. Da li obrtnik nakon što stavi obrt u mirovanje moze ostvariti pravo na naknadu za nezaposlene(sa 12mj.staža u 24 mj) na burzi? Da li taj obrtnik ima pravo na bolovanje(zlocudna bolest)a aktivnost obrta traje do 15.10.o.g.? Hvala i lijep pozdrav@
×
×
 • Napravi novi...