Jump to content

blazenka cukli

Korisnik
  • Broj objava

    126
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je blazenka cukli objavio

  1. Bila sam na policiju i rekoše da je poslano na sud a na sudu još nije zaprimljeno. Dobila sam savjet da po dostavi poziva pismenim putem obavijestim sud da povlačim prijavu. Putujem poslovno ,neću se vračati sljedećih godinu dana pa ne želim zbog toga dolaziti na sud. Hvala na trudu. Lp
  2. Nije još poslano na sud,rekli su na policiji da će me obavijestiti kad s njom obave razgovor,ne živimo u istom gradu,u pitanje je vrijeđanje i uznemiravanje
  3. Poštovani,prijavila sam sestru policiji zbog vrijeđanja i uznemiravanja tj.psihičko nasilje.Radi se o uvrijedljivim i prijetećim porukama . Nisam još dobila povratnu informaciju kako je protekao razgovor s njom ali odlazim na dugi period na novi posao pa razmišljam da povučem prijavu da ne moram dolaziti na sud. Što slijedi ako povućem prijavu i dali nastaju kakvi troškovi. Hvala unaprijed na odgovoru.
  4. Tuženik je i njegova sestra,meni vam ništa nije jasno,kako za utvrđivanje braćne stečevine može biti treća strana, jest da je ona vlasnica parcele ali ne uklapa se u predmet
  5. Poštovani,redoviti sam pratitelj forum i više puta tražila i dobila pravni savjet koji mi je pomogao u rješavanju mojih problema,te Vam se i ovaj put javljamsa zamolbom za pomoć u rješavanju problema. Bivši suprug podnio je tužbu za utvrđenje bračne stečevine a ja se spremam na odgovor na tužbu pri čemu mislim angažirati odvjetnika ali bih voljela prikupiti savjete da mogu stupiti spremna pred odvjetnika. 2002. g.izgradila sam sa tada suprugom kuću od 100 m2na parceli njegovih roditelja uz njihovu pisanu suglasnost. 2012.g. brak je razveden . U zemljišnim knjigama kao vlasnici nad nekretninom su bili upisani njegovi roditelji. Nakon smrti svekra 2007. ,nasljednica je postala svekrva. a u listopadu ove godine darovanjem je vlasnica postala sestra bivšeg supruga. Tužbom koju je podnio bivši suprug, traži od sadašnje vlasnice,njegove sestre, da prizna naše izvanknjižno vlasništvu na način da 1/3 pripadne bivšem suprugu,1/3 meni a 1/3 njegovoj sestri, sadašnjoj vlasnici. Želim kao odgovor na tužbu pobiti tužbeni zahtjev na temelju ovih činjenica: Kuća je izgrađena uz suglasnost tadašnjeg vlasnika i smatram da sestra nema nikakva prava na nekretninu osim što može tražiti povrat procijenjene vrijednosti za 100m2 zemljišta na kojem je kuća sagrađena. Izgradnju kuće financirala sam vlastitim sredstvima koje sam dobila prodajom obiteljske kuće naslijeđene od roditelja. Kuća nije bračna stečevina i bivši suprug nema na osnovu toga tražiti 1/3 kuće. Imovina stečena u braku je iznos od 30 000 kn kojim smo završili gradnju i odnosi se na kredit i posudbu, a podijeljena iznosi 15 000 kn. Ja sam uložila 44 000 maraka. Na takav način ja razmišljam a Vas molim za Vaše mišljenje i pravni savjet. Unaprijed zahvaljujem i želim svima svako dobro u Novoj godini.
  6. moj kontakt je email adresa 19blazenka62@gmail.com broj moba : 099 801 2077 Radi se o tužbi koji je pokrenuo bivši suprug za utvrđenje bračne stečevine. Tuženik sam ja i njegova sestra koja je odnedavno darovni ugovorom postala vlasnica cijele parcele sa dvije kuće d kojih je druga nekretnina u kojoj živim od 2002 g. Kuća je uz pisano odobrenje dograđena na parceli roditelja bivšeg supruga,a prije toga na toj parceli je bio kokošinjac koji smo uz dozvolu srušili jedan dio a dio je ostao. Srušeni dio je bio zemljište cca 45 m2. Izgradnju kuće financirala sam vlastitim sredstvima od roditeljske naslijeđevine . Kuća je bez okućnice veličine 12,5 *8m,zasebna je cijelina, izvanknjižni smo vlasnici bivši suprug i ja. U tužbi bivši suprug traži vlasnicu -svoju sestru da prizna izvanknjižno vlasništvo na način da 1/3 glasi na mene ,1/3 na bivšeg supruga a 1/3 na nju. Dakle, temeljem srušenih 45m2 ,dozvoljeno rušenje, smatra da ima pravo na udio u nekretnini. Bivši suprug smatra da posjeduje pola nekretnine iako sam ju izgradila vlastitim sredstvima a zajednička imovina iznosi 30 000 kn, podijeljeno 15 000kn.Ja sam uložila 44000 maraka. Trebam odvjetnika koji će napisati odgovor na tužbu i zastupati me u procesu. Od dokaznog materijal imam : Rješenje o nasljeđivanju i kupoprodajni ugovor o prodaji naslijeđene nekretnine i ostvarivanju novčanih sredstva i način korištenja tih sredstva prilikom izgradnje kuće. Odobrenje za gradnju tadašnjeg vlasnika. Izvatke iz katastra o situaciji prije gradnje i poslije gradnje. Građevinsku dozvolu na mene i bivšeg supruga. U odgovoru na tužbu tražim da se ista pobije zbog navedenog činjeničnog stanja. Tražim dobrog i uspješnog odvjetnika za Obiteljsko pravo iz Varaždina. Lijep pozdrav
  7. Poštovani, trebam odvjetnika opunomoćenika za odgovor na tužbu za utvrđenje bračne stečevine i zastupanje u procesu koji se vodi u Varaždinu.
  8. Naredba je bila usmena,bez obrazloženja.Jedemo u spremištu u kojem držimo opremu i sredstva za čišćenje. Odluka o načinu korištenja wc-a također nije obrazložena ,s muške strane se baš i nije poštivala,ali svrha je bila izolirati nas od njihovih zaposlenika,koji su u većem broju bili zaraženi pa je mogučnost da se mi od njih zarazimo bila veća jer su imali bliskije kontakte .
  9. Poštovani, Radim za servis za čišćenje u jednoj trgovini i pojavom covida u trgovini nas čistačice stavlja se u diskriminirajući položaj(3 čistačice ali ja govorim u svoje ime) premještanjem u druge prostorije dovodeći nas na taj način u ponižavajući položaj. Prošle godine u 10.mjesecu jedna je čistačica oboljela od covida,ja sam išla u izolaciju potom a dvije čistačice se nisu zarazile. Odmah smo dobile naredbe od direktora da ne smijemo jesti u kuhinji ali ne i da ne smijemo čistiti kuhinju. Imamo dva toaleta ,muški i ženski i određeno je da svi njihovi djelatnici koriste ženski wc a čistačice muški i stavljena je obavijest na vrata wc-a. I nadalje smo održavale čistoću svih prostorija. Idućih dana svi su djelatnici bili testirani i bilo je nekoliko pozitivnih ali na njih se nisu odnosile te mjere. Sada,prije tri tjedna,njihove djelatnice su oboljele od covida i potom se zarazile dvije čistačice i odmah smo opet deložirane iz kuhinje a i dalje održavamo čistoću svih prostorija. Molim Vaše mišljenje o tome i da li postoje elementi diskriminacije i mobinga te kome se obratiti za podizanje tužbe ako za to ima osnove. U ovom trenutku ne znam da li se tako postupa samo u ovoj trgovini po direktivi direktora poslovnice ili po svim trgovinama po Hrvatskoj. Hvala i lijepi pozdrav.
  10. Poslodavcu je odobrena zbog covida 19 potpora države za očuvanje radnih mjesta,a on je u mjesecu za koji država isplaćuje tu potporu radnicima pisao godišnji odmor a radnike čak nije obavijestio o tome. Da li je smio tako postupiti? Hvala!
  11. Aha,moram to proučiti da mi bude jasnije. Nije mi jasno kako su se mogli upisati kao vlasnici,da li sam ja morala potpisati neki dokument da bi oni dobili to pravo vlasništva.Ja se toga ne sjećam a ako sam nešto potpisala,valjda nisam znala što potpisujem.
  12. Poštovani, Da li time mislite da pokrenem zahtjev za stjecanje prava vlasništva dosjelosti na osnovu čl.153 ZV Nekretnina koju smo izgradili 2012. je zasebna cjelina a iste godine svekar se upisuje kao vlasnik,kako je to mogao postići ako imamo građevinsku dozvolu i suglasnost za gradnju i korištenje čestice. Da li je svekrva koja je nasljedstvom postala jedina vlasnica nepošten vlasnik i da li sam ja legalnom gradnjom postala pošten posjednik? I koja me činjenica ili radnja može učiniti nepoštenim posjednikom?
  13. Ima na stranici Ministarstva obrazac za Prigovor i to sam poslala a svakako ću prigovor predati i na Županijsko državno odvjetništvo.
  14. Hvala.Znam da neću dobiti zadovoljavajući odgovor ali ne želim razočarati odvjetnika budući sam najavila prigovor. Lp
  15. Žalosno. I ja onako ljuta kažem,vidim iz spisa da apsolutno ništa niste poduzeli po ovom predmetu.Mogu vas pitati zašto vam je trebalo 9mj.za objavu,i zašto niste u zakonskom roku rješili predmet.A on meni bahato i kratko,sve vam piše u spisu koji je pred vama. Hvala ,rekoh ,kome mogu dati prigovor na vaš rad.Mom šefu ,veli.
  16. Bila sam kod zamjenika državnog odvjetnika koji je vodio moj predmet i uvidom u spis otkrila da baš nijednu istražnu radnju nije pokrenuo već je donio rješenje o odbačaju prijave jer nije utvrđena prjevarna namjera osumljičenih. Zapisnik koji sam potpisala i dokumenti koje sam dostavila bile du mu doboljne za odbačaj. A tko bi trebal utvrdili prijevarnu namjeru?pa valjda on..ništ mi nije jasno. I 9 mj.mu je trebalo za objavu bez pokretanje istražnih radnji.
  17. Malo ću vas podsjetiti,jer ste bili ukljućeni u raspravu. Na parceli suprugovih roditelja smo izgradili kuću uz njihovu pisanu suglasnost za gradnju i korištenje parcele. Oni se odmah upisuju kao vlasnici nekretnine. Radili smo legalno,sa građevinskom dozvolom. Koristili slobodno parcelu do narušavanja odnosa.Već 10godina samo za prolaz. Rastavili smo se,istina je da sam pokušala vanparničnim postupkom dobiti pravo vlasništa ali i obustavila postupak po savjetu sutkinje. Po tome da li ima elemenata za tužbu? Pokušala i prijavom Dorhu za prijevaru koja je odbačena.
  18. Našla sam dokument u kojem je navedeno da je vrijeme posjedovanja nekretnine kod tužbe za pravo vlasništva dosjelosti 10 godina. To nije točno?
  19. Poštovani, Od 2012.živim s obitelji u nekretnini na tuđoj parceli za koju posjedujem građevinsku dozvolu kao investitor i dozvolu građenja od vlasnika koji se ujedno i upisao kao vlasnik moje nekretnine. Protekom kojeg vremena stijećem pravo vlasništva dosijelošću?
  20. Svakako ću angažirati odvjetnika,samo volim doći pripremljena da bolje shvatim pravne opcije.
  21. Kako sudac postupa ako tražim previše ili premalo? Odbije zahtjev u cjelosti ili dosudi umanjen ili uvečan iznos naknade po svojoj procjeni ?
  22. Pretpostavljala sam tako nešto. Mogu vas pitati nešto,da li ste vi aktivni odvjetnik,vi ste meni super,toliko su mi pomogli vaši savjeti da bi vas angažirala za pokretanje tužbi.zakon ste. Ipak mislim da je to nemoguće,ali držim se one: tko pita ne skita. Trebat ću ja još vaše savjete budući da sam eto tek na početku pravne borbe,dosad sam pokušavala na jeftiniji način doći do pravde sli nije mi uspjelo pa ću morati odriješiti kesu. Hvala vam puno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija