Jump to content

R-ZG

Korisnik
 • Broj objava

  51
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Vodio se Upravni postupak, sada se vodi Upravni spor na Upravnom sudu u Zagrebu. Tko može pristupiti spisu upravnog spora, stranka ili samo odvjetnik i na koji način? Hvala !
 2. Bivši saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper, inače ekonomist koji izuzetno dobro poznaje sve zamršenosti mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Mirovine bi trebale rasti između 2,5 i 3 posto. https://www.mirovina.hr/novosti/semper-izracunao-koliko-bi-mogle-rasti-mirovine-umirovljenici-bi-se-mogli-ugodno-iznenaditi/
 3. Sve ovo što reče kolega o listi osjetio sam i sam na svojoj koži. Na listi sam tamo negdje od 93 god. mislim i još nisam došao na red, jer uvijek se nešto mijenjalo i nadograđivalo a bome i muljalo. 2001 god. imao sam dosta osobnih problema i nisam obratio pažnju na listu, i tek sljedeće 2002 godine sam shvatio da su mi nestali bodovi od učešća u ratu. Otišao sam u ministarstvo tada na Trešnjevci i reklamirao i nakon par mjeseci su mi ispravili grešku uz ispriku iopasku da budem strpljiv i čekam na red. Što mi je to vrijedilo kada se zakon promijenio više puta i prilagođavao raznim mešetarima.
 4. Poštovani prof, Hvala Vam puno za ovu informaciju. LP
 5. Molim informaciju za prijatelja, rođen 17.12.1955.god. ima staža oko 32 godine uračunato sa HV, 278 dana borbenog sektora. Trenutno ne radi i prima opskrbninu preko 1000 kn. Iduće godine puni 65 godina i ostvaruje pravo na starosnu mirovinu. Netko mu je spomenuo da bi mogao ostvariti tu mirovinu i prije 65 rođendana, odnosno 4 mjeseca prije toga ?
 6. Jel su možda tvoja djeca radila preko student servisa ili slično a prijavljena su na tvoju poreznu karticu ? Moja supruga je isto dobila oko 1500,00 kn a to je razlog.
 7. R-ZG

  10%

  Svim umirovljenim Hrvatskim stradalnicima kojima je mirovina smanjena za 10% temeljem ZoSMPP-a iz 2014 godine Vlada Republike Hrvatske je…*dužna bez odgode primijenit odluku o povratu oduzetog...
 8. Usklađivanje mirovina biti će u ožujku (spominjalo se povećanje 0,8%) a isplata i razlika za 1-2 mjesec u travnju.
 9. Više o obračunavanju poreza i prireza na mirovinska primanja http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=3074
 10. Branitelji koji su prodali svoje udjele, dal oni u ovoj priči dobiju što?
 11. R-ZG

  10%

  Vlada diže povlaštene mirovine 10 posto Postupni prestanak smanjenja mirovina većih od 5000 kuna provest će se u tri godine, povećanje starta od 2018. za 35.000 osoba http://www.vecernji.hr/hrvatska/vlada-dize-povlastene-mirovine-10-posto-1130677
 12. Vladi će vraćanje 10% mirovine predložiti saborski zastupnik Josip Đakić i Hvidr-a, a presicu će održati i Đuro Glogoški & co.
×
×
 • Napravi novi...