Jump to content

Snjezana Horvat

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Bojim se da nema pravo tražiti išta i mogao bi biti još i prijavljen jer je radio neovlašteno tj. nije osposobljen za rukovanje motornom pilom i vjerojatno bez zaštite( rukavice) . To je doneseno još , čini mi se 2021. Neka malo pogleda Zakone o radu sa ručnim strojevima ili alatima.
  2. Poštovani! Otac je umro 1998.g, a od 1.1.1999., majka ulazi u Obiteljsku mirovinu. Do tada je imala svoju starosnu mirovinu. Odlukom Ustavnog suda o visini Obeštećenja , nije dobila izračun visine Obeštećenja. Žalila se , ali je odbijena uz obrazloženje da donesenom Odlukom od 2004., nema prava jer je korisnica Obiteljske mirovine. Smatram da je trebala dobiti Izračun kao korisnica svoje mirovine od 1993 do 31.12.1998. Majka je preminula ove godine. Da li mi kao nasljednici možemo zatražiti ponovni Izračun obeštećenja?! Unaprijed hvala!
  3. Poštovani! Majka nam je umrla ove godine i korisnica je bila obiteljske mirovine. Na Socijalnom radu, s obzirom da je brat osoba s posebnim potrebama, su rekli da ima pravo dobiti obje mirovine i od pokojnog oca i majke. Međutim, predajom zahtjeva odbijen je uz obrazloženje da ima svoju mirovinu i da majka nije uzdržavala do svoje smrti. Brat ima od rođenja dijagnozu lake metalne retardacije, al mu je tek 2002 oduzeta radna sposobnost. Ja sam njegova skrbnica , djelomično je lišen poslovne sposobnosti i to u pogledu redovitog ambulantnog i hospitalnog liječenja, za zastupanje pred svim javnim i državnim institucijama, sudovima i organima uprave za podizanje pravnih radnji i sklapanja pravnih poslova, ne može raspolagati novcem u iznosu većem od 300,00 kn mjesečno i pokretnom i nepokretnom imovinom. Moje je pitanje ima li smisla žalba na dobiveno rješenje, gdje je obuhvaćena samo mirovina oca, a za mirovinu majke nisam dobila nikakav odgovor? Hvala
  4. Imam veliki problem s teleoperatorom koji ne želi odvojiti kabelski priključak na internet od tv signala da bih se mogla spojiti na tv signal zgrade. Negdje oko 10-tak godina imala sam 3 d paket. Promijenili smo prije cca 5 god paket samo na internet. Tom prilikom su nam ostavili tv kabelski priključak, u slučaju ako se predomislimo. Vlasničkom promjenom i preuzimanjem drugog operatera nastaje problem. Htjela bih ostati kao internet korisnik, ali bih htjela da nam se omogući priključak na antenski TV sustav zgrade. Danas sam dobila odgovor operatera da to nije moguće, jedino ako otkažemo pretplatu. U situaciji sam da mi internet treba jer imam kćer studenticu i sve ima online. Što i kako da se dalje žalim jel nailazim na nerazumijevanje operatera. Hvala na odgovorima.
  5. Poštovani! evo imamo jedan problem. Nasljeđivanjem kuće po ostavinskoj raspravi naslijedili smo jednu česticu. Dobivanjem sve dokumentacije uočavamo da jedan dio iste nekretnine ulazi u drugu katast. česticu. Pokrenuli smo upis u zemljišno-knjižnom odjelu, međutim referentica me nije uopće htjela saslušati u vezi s gore navedenim. Pitanje: što s tim drugim djelom na koji je plaćen porez i upisana kvadratura? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija