Jump to content

t_v_o_r

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala svima na doprinosu. za kraj, jel ima tko preporuku ili mi pak nepreostaje ništa drugo nego pokušat izguglat nekog dobrog odvjetika koji se bavi tematikom?
  2. Isprika, trebao sam napisati precizno, radovi su završili u srpnju 2015, početak radova je lipanj 2013.
  3. mene stvarno ni ne zanima ta kuća niti taj stan, nego samo vraćanje uloženog u što većem postotku. zato tražim peporuka za odvjetnika, može i na pp ako se krši nekim forumskim pravilima. preselili smo u stan krajem srpanja 2015. godine.
  4. imam slike prije radove, tijekom radova i po završetku. također posjedujem veliku većinu računa za materijal. te svjedoke kod izvođenja radova. također indirektne svjedoke (rodbinu koja zna da smo dobili stan), jer moji roditelji tu činjenicu nikad nisu osporavali na pr. na obiteljskim druženjima i sl, do nedavno. što se tiče ugovora, prijatelju, to znam i ja, sada. mene zanima jedino kako mogu povratit što veći iznos od investiranog, tj dobar odvjetnik i pokretanje parnice. zato uostalom pitam ovjde...
  5. Pozdrav, isprika na početku ako sam fulao podforumu. naima radi se o situaciji di smo supruga i ja uložili novac za opremajanje nedovšrenog (rohbau) kata u obiteljskoj kući mojih roditelja. kako smo imali s mojim roditeljima usmeni dogovor/ugovor da je ta moje/naše, digli smo nenamjenski kredit od 40.000 eura da bi isti opremili. samo što se situacija počela razvijati negativno što smo se više približavali završetku adaptacije. supruga je postala u međuvremenu trudna i porodila se, te umjesto da se sve smiri, stvar sve više eskalira, pa se nam prijeti kako nas će troje sada izbaciti itd. pokušao sam sa roditeljima razgovarati, te im ponudio pošto nas nemogu gledati da nas isplate, tj. barem za materijal za koji imam manje više sve račune (prek 90%). ali prave se grbavi, iako po tržišnoj vrijednosti stan vrijedi barem 3 puta više nego što bi mi trebali isplatiti. tako da sada razmišljam o privatnoj tužbi, pa bih trebao preporuku za odvjetnika koji se bavi ovakvom ili bar sličnom tematikom iz Zagreba. kratki resume: kuća je ne otažirana u vlasništvu mojih roditelja sporni stan je trenutno u našem posjedu, nas troje imamo imamo prijavljeno prebivalište (na toj adresi) itd. hvala! lp, I.
  6. Zahvaljujem na odgovoru... Iz Centra su ipak zvali samo na razgovor i najavili da će nadzirati kako se stvari odvijaju. I da, saznali smo da oni može što hoće, ali im uglavnom nije u praksi da odmah oduzimaju dijete. Prvo se pokušaju riješiti problemi u obitelji jer ipak je za večinu djece najzdravije odrastanje uz roditelje.
  7. Dobar dan, molim pomoć.... Imamo problema s ocem, akoholičar je i povremeno radi probleme. U dva navrata smo zvali policiju jer nismo mogli drukčije s njim, a nakon toga je uslijedio razgovor sa socijalnom radnicom koja je majci "zaprijetila" da ako ne ode od njega i stvari se ponove, da će joj uzeti sina (13 godina). Nekih pola godine je sve bilo u redu, otac se pokušavao liječiti, ali bezuspješno i nedavno je ponovno morala intervenirati policija. Majka je dobila poziv od socijalne službe da dođe na razgovor i sad se boji da će joj oduzeti dijete. Da li oni to mogu stvarno napraviti? U cijelom ovom periodu su obavili samo 1 razgovor s ocem i djetetom i mislim da dva razgovora s majkom. Prije nekih pola godine su nazvali da vide da li je sve u redu i pitali da li je potrebno da dalje provjeravaju (??!!). Do ovog novog incidenta se više nisu javljali. U svakom slučaju, nisu pokazali neki pretjerani interes i trud ranije pa jel mogu sad samo ovako oduzeti dijete? Ako oni stvarno i mogu uzeti dijete, da li se prvo provjerava da dijete može biti kod bliže rodbine, brata, sestre...a ne da se odmah smjesti u dom ili kod udomitelja? Unaprijed hvala
  8. Prebačeno je na Obiteljsko pravo. Hvala na razumijevanju
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija