Jump to content

bogovic

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Punoljetan sam i studiram, roditelj plaća alimentaciju 1.200 kn, da li se mogu samovoljno odreći primanja te alimentacije i osloboditi roditelja te obaveze? Hvala!
  2. Lijepi pozdrav, da li se negdje na internetu može pristupiti popisu podnesenih zahtjeva za legalizaciju, i njihovom stanju? Ako ne može online onda kojoj službi bih se trebala obratiti? Postoje indicije da je netko u moje ime podnio zahtjev za legalizaciju pa me zanimaju detalji!
  3. Od rođenja živim sa svojom bakom u zajedničkom domaćinstvu, nas dvije same. Moji roditelji su se razveli i otišli na svoju stranu. Baka mi je svojeručnom pisanom i svojeručno potpisanom oporukom ostavila polovinu sve svoje nepokretne imovine i cjelokupnu pokretnu imovinu. Drugu polovinu nepokretne imovine ostavila je svom sinu, nakon njezine smrti. Da li ću ja u tom momentu biti oslobođena poreza na tu oporuku, kao unuka?
  4. U poreznu prijavu, porez na nekretnine po sudskoj presudi, da li ulazi u poreznu prijavu, u koju stavku? I na koji iznos se računa taj porez, ako to nije dohodak od imovine...? Procijenjenu vrijednost imovine? Hvala!
  5. Strani državljanin zatražio je denacionalizaciju zemljišta u RH. Na Općinskom sudu je odbijen, žalio se na Županijski i također odbijen. Da li je imao pravo žaliti se na Vrhovni sud? Hvala!
  6. Evo i meni se dogodio sličan slučaj sa HRT-om. Kao prvo slijepa sam osoba i oslobođena sam po toj osnovi plaćanja pristojbe HRT-u. Imam redovno prijavljen prijamnik. Rješenjem o kategorizaciji apartmana iznajmljujem tri apartmana sa ukupno tri prijamnika u domaćinstvu - kućanstvu. Međutim, HRT je prvo pokušao da mi neopravdano imputira obvezu da sam poduzeće i o tome mi je poslao dopis sa izmišljenim nazivom firme koje iznajmljuje apartmane, bez ikakvog reg. broja ili OIB-a te firme, sa navodnim odgovorom njihovog kontrola da je to kontrolor tako ustanovio. Ja sam im odgovorila da sam fizička, slijepa osoba, oslobođena plaćanja pristojbe, a apartmani nisu u poduzeću već u domaćinstvu i ukupno nemam preko 4 prijamnika, kako HRT pokušava meni imputirati. U svakom njihovom odgovoru doslovno mi prijete prekršajnim sudom (ne kažu ni kojim ni gdje), ili što je još gore, kao slijepoj osobi, traže da se javim na nepoznati broj mobitela kontrolora, a na moje traženje ne žele mi dati informaciju o istom kontroloru, niti njegovo ime, niti njegovu adresu. Što da sada napravim, jer vodimo prepisku već dva mjeseca. Njihov glavni argument je da kontrolor tvrdi da su apartmani odvojeni od moje obiteljske kuće i domaćinstva i da se nalaze u firmi.
  7. Ako je Vrhovni sud riješio i odbacio reviziju kao nedopuštenu (nije ju poslao odvjetnik), da li je to rješenje konačno i definitivno? Hvala na odgovoru
  8. deložacija (franc.), prisilno iseljenje stanara iz stana ili zakupnika sa zakupljene nekretnine; provodi ga izvršni organ na temelju pravomoćne sudske odluke. Molim vas točan naziv tko je izvršni organ u ovom slučaju?
  9. Svima koji ste se uključili u ova moja pitanja, hvala! Sve što ste vi meni do sada odgovorili, sve sam to odradila i ja sam gruntovni vlasnik, o tome imam vlasnički list i kopiju plana samog prostora. Od prvog vlasnika dobila sam kopiju ugovora sa zakupcem. Strogo se držim tog ugovora i zakona o zakupu prostora. Zakupac ima pravo po ugovoru do 1.03. ove godine koristiti taj prostor. Pismeno smo ga obavijestili da 1.03. preda nam prostor bez stvari i ljudi (a znamo da neće). 1.03. doći ćemo u prostor moj odvjetnik i ja - ako nam zakupnik ne preda poslovni prostor, koji je postupak, kome da se obratimo da bi zakupnik predao posjed a mi ušli u posjed? To je moje jedno jedino pitanje, i ja vam se zahvaljujem samo za odgovor na to pitanje. Zahvaljujem vam se i srdačno pozdravljam
  10. Hvala na odgovoru, u presudi stoji: "Tuženik je dužan tužitelju izdati ispravu sposobnu za zemljišno-knjižni prijenos navedene nekretnine na ime i u korist tužitelja, uz istovremeno brisanje vlasništva sa navedene nekretnine, jer će inače takvu ispravu zamijeniti ova presuda. Dužan je tuženik naknaditi tužitelju parničke troškove u iznosu xy kn." Znači, nakon isteka ugovora sa zakupcem u tom slučaju zakupac meni predaje posjed? Još jednom hvala
  11. Po drugostupanjskom pravomoćnom sudskom rješenju postala sam vlasnik poslovnog prostora. Zakupnik ima ugovor sa bivšim vlasnikom još 2 i pol mjeseca nakon što je moje rješenje postalo pravomoćno. Tko meni predaje poslovni prostor u vlasništvo? I kada? Tko je dužan predati mi kompletnu dokumentaciju u vezi ugovora o zakupu sa zakupnikom?
  12. Da li je dozvoljena prenamjena poslovnog prostora u privatnom vlasnistvu, u drugu poslovnu namjenu, ako jest, kome se treba obratiti? Npr iz ugostiteljstva u frizeraj, zlatarnu i sl? U strogom centru grada!
  13. Privatni sam iznajmljivac apartmana preko xy agencija. Gosti uplacuju cjelokupni iznos smjestaja preko tih agencija. Agencije meni uplacuju cjelokupni iznos na devizni ziroracun umanjeno za njhiovu proviziju, a meni dostavljaju putem internetu potvrdu koliko ce mi biti uplaceno. Pitanje - da li trebam gostu kada dodje u moj apartman i ja izdati racun prema svom cjeniku, na obrascu iz knjige uvezanih racuna? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija