Jump to content

ivsha

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivsha

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

804 pregleda profila
 1. Hvala vam na odgovoru. Situacija je malo neuobičajena pa je i naše pitanje i bilo takvo. Odlučili smo pokrenuti tužbu za prestanak prava služnosti prolaza i provoza putem. Možete li preporučiti na što da najviše vodimo računa kako nam nebi tužba pala u vodu. Gospodin kojeg tužimo je u posjedu 5 povezanih nekretnina, a na 3 od istih ima zasebne puteve kojima se i inače služi. Napominjem da su parcele sve povezane. Hvala unaprijed.
 2. Poštovani, 2018.g. me susjed tužioza smetanje posjeda i smetanje posljednjeg mirnog posjeda prava služnosti prolaza i provoza putem koji je u mom vlasništvu i kao takav je ucrtan u katastru. Počelo je malo ranije i to 2016.g. kada je susjed sagradio 2 betonska bloka s obje strane širine puta (u djelu koji ulazi na njegovu parcelu, a put se kreće duž moje parcele), te naslonio željeznu armaturu i zagradio prolaz velikim kamionom s njegove strane međe. Nakon godinu dana ja sam ispred te armaturne mreže(s moje strane) postavio željezni okvir i na njega objesio tendu. Par dana poslije dobivam tužbu za smetanje posjeda i za smetanje posjeda prava služnosti prolaza i provoza. Nakon rasprave, uviđaja i ostalih radnji dobivam rješenje u kojem se djelomično prihvaća tužiteljev zahtjev i to u dijelu smetanja posjeda i naloženo mi je da uklonim željezni okvir i tendu (nalaže se uspostava prijašnjeg stanja). U istom rješenju odbija se tužiteljev zahtjevda sam ga smetao u njegovom posljednjem mirnom posjedu prava prolaza i provoza putem. Troškove postupka snosimo oboje, Moje pitanje za vas je slijedeće: Mislite li da je potrebno uložiti žalbu na rješenje na dio oko prava prolaza, s obzirom da imam namjeru sudski mu to pravo i zabraniti. I to zbog neizvršavanja prava služnosti unazad 4 godine. Napominjem da je u tom dijelu tužiteljev zahtjev odbijen, koliko sam shvatio iz razloga jer to nije predmet spora s obzirom da se spor tiče smetanja posjeda. E sada da li odmah u žalbi to spominjati ili uopće ne predati žalbu već podići tužbu za ukidanje prava služnosti, jer je vještak u toku procesa utvrdio da doista postoje drugi ucrtani putevi koji mogu poslužiti kao prilaz tužiteljevoj parceli. Prilažem prvu stranicu rješenja. Lijepi pozdrav svima
 3. Na kućnu adresu mi je stigla presuda. U njoj je navedeno da moram platiti paušal u iznosu 300 kn. No nema nikakvih uputa o uplati, nikakvih podataka za to. Kakva je praksa oko toga dijela postupka, jer uplatnica nije stigla već dosta vremena...?
 4. Molim vas, koji su službeni rokovi isporuke presude (mislim na dokiment koji očekujem na kućnu adresu)?
 5. Čekam pismeni presudu, pa ću vidjeti. Ovo sam vidjela na e-predmet, kao takva se vodi evidencija. Znači pisati će mi članak zbog kojega se nije obrazložilo?
 6. U ovom slučaju jest izrečena novčana kazna, te uvjetna kazna. Kako to onda objasniti?
 7. Možete li mi objasniti što znači : "Presuda - bez obrazloženja -"
 8. Nemam. Slučaj je jako specifičan, delikatan. Sama ću sastavljati obranu.
 9. Hvala na brzom odgovoru. Daj molim te reci mi kako da kontaktiram sutkinju? Odem tamo ili se trebam najaviti telefonom Ili kako već?
 10. Hvala! Kako mogu provjeriti o čemu se radi? Razgovarati sa sucem ili DO da mi pojasne o čemu se radi?
 11. Ispravak: sudsko vijeće je odlučivalo o mom prigovoru i odlučilo da optužnica ima temelje jer postoji relevantna mogućnost počinjenja djela u to vrijeme. Za to sam dobila pismenu obavijest. Nakon toga dobivam od sutkinje obavijest da je rasprava zakazana 20.06. po članku 230 kz. Niti mi je jasno na koji se zakon to odnosi (autorska prava ili razbojništvo?), niti mi je jasno kako to može biti povezano ikako s mojim slučajem, i gdje se izgubio članak 325. kz zbog kojeg je postupak pokrenut? Odnosno je li sada ispada sam po čl 325 kz nevina?
 12. Ne. Citiram: "Zbog kaznenog djela iz članka 230. stavka 1. KZ"
 13. Dobila sam poziv na raspravu. No, po članku zakona za koji uopće u dosadašnjem tijeku postupka nisam optuživana. U niti jednoj fazi. A članci koji su do sada bili redovno navođeni, uopće se ne spominju. Članak po kojem tužena je 325 kz, na koji sam dobila presudu kaznenim nalogom, na koju sam se žalila. Nakon toga sudsko vijeće zakazuje raspravu, i to po članku 230 kz., a po kaznenom zakonu to je razbojništvo, s čim apsolutno nemam nikakve veze. Onda sam tražila dalje i u nekoj drugoj verziji zakona pronašla da se radi o kršenju autorskih prava. Kako to? Hvala
×
×
 • Napravi novi...