Jump to content

Mladen Detelj

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na odgovoru Gorane . Shvatio sam o čemu se radi, i naravno da bi mi bilo neugodno da mi dođu ovrhovoditelji po kuči premetati stvari, ili u najmanju ruku smetati. Međutim dug i nije tako mali, oko 6 tisuća kuna je več sada. Kčer trenutno živi s nama i nadam se da više neće ako dođe do ovrhe jer nemam namjeru plačati tuđe gluposti. Zanimalo me samo da li postoji mogučnost da meni sjednu na mirovinu ili imovinu.
  2. jel to može malo jasnije lijepo bi molio?Kako to mislite?Ona nema ni pokretne a ni nepokretne imovine, a ako ja nisam dug napravio zašto bi došao u nezgodnu situaciju?
  3. Voli bi ako mi neko može dati pravi savjet. Kčer je napravila dug u T-mobile bez mojeg znanja. Da napomenem da je punoljetna ali živi s nama u zajedničkom domaćinstvu. Ne znam točno sve detalje ali došao je račun na nju od 2100 kn i rekla je da treba doći još jedan više od 3 000 kn, neće mi reči kako ga je napravila ali čini mi se da je uzela mobitel koji je kasnije prodala i to navodno s karticom, pa mene zanima da li postoji mogučnost da mene kao roditelja terete za taj dug? Unaprijed hvala onome ko mi odgovori na moje pitanje.
  4. Samo kratko da objasnim @ burn, nije bilo nikakvog skidanja sa plaće jer je do raskida ugovora došlo prije toga, a s obzirom da je kako se čini ipak poslodavac znao svoje ovlasti, odnosno da ne smije proizvoljno skidat sa plače radnika ionako bi došlo do raskida ugovora čim se moja kčer usprotivila na moj nagovor nadoknaditi štetu.Hvala vam na susretljivosti i dobrim savjetima. Lijepi pozdrav:mase1:
  5. Hvala lijepa na savjetima i iskazanoj želji za pomoć.Ovaj je slučaj riješen na način da je došlo do sporazumnog otkaza ugovora o radu.Ja sam djelatnici(u ovom slučaju moja kčer) rekao da poslodavcu kaže da mu neće platit štetu na što je rekao da ona slijedi otkaz ugovora o radu, a ona je na to pristala.U kojem je naveo da zainteresirane strane nemaju potraživanja jedna prema drugom.Samim tim na žalost se vidi da tu nisu čista posla ali kako si jedan prosječan građanin uopče može samopomći kad uđe u mlin izrabljivaća koji se koriste svim legalnim i nelegalnim sredstvima da što manje plate ljude koji im rade. Još jednom hvala @rubens
  6. Hvala lijepo na odgovoru. Već sam napisao da u ugovoru stoji da radnik koji prouzroči štetu namjerno ili zbog nemara mora istu nadoknaditi.U konkretnom slučaju nije riječ o namjeri, a nemar ne može biti jer je otkupljeno zlato testirano na jedini moguči način koji im je poslodavac omogučio, o čemu postoji dokumantacija.Ovo nije prvi slučaj kod dotičnog poslodavca i več mu neke djelatnice odrađuju i veče iznose.Po meni je našao način da mu ljudi rade za sitan novac a uvalio ih je u robovlasničko dužništvo.I postoji još jedno pitanje- da li smije uzimat više od pola osbnog dohotka?
  7. Prije svega pozdrav. Imam jedno pitanje vezano uz naplatu štete djelatniku.Konkretno se radi o mojoj kčeri koja radi u jednoj zalagaonici gdje se ujedno vrši i otkup zlata.Imala je slučaj da je otkupila pozlatu pod zlato u vrijednosti od 18 000 kn.Napravila je sve kako treba,test na zlato koji nije 100% ako se predmet ne reže a to ne smije bez odobrenja stranke.Sad joj vlasnik(poslodavac) skida od plače oko 70% posto plače zbog toga.U ugovoru joj piše da ako napravi štetu zbog nemarnosti ili propusta mora ju nadokanditi.Ona je napravila sve šta je mogla.Sad me zanima kakva su njena prava u konkretnom slučaju,jer navodno ne smije dat otkaz dok ne otplati štetu.I zašto joj vlasnik(poslodavac) kaže da ne mogu tražit od onog ko je podvalio to krivotvoreno zlato da nadoknadi štetu, to jest da vrati novac, ili da ga tuže zbog prijevare.Njen poslodavac joj je rekao da to nije prijevara i da ga ne mogu tužiti.Ja tu ništa ne razumijem i lijepo molim hitan odgovor i savjet šta se može poduzeti. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija