Jump to content

malazg

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je malazg objavio

  1. Prvo: zaposlenje nije fiktivno, imamo obiteljski posao koji nasljeđujem jednog dana i s obzirom da sam izgubila pravo redovnog studenta a imam svega par ispita za riješiti, roditelji me žele prijaviti što bi se desilo kad tad (bolje i to nego biti još jedan broj na burzi). Pitanje je čisto informativne prirode jer sam neupućena u cijeli taj sistem prijavljivanja, sad nema više ni radnih knjižica , neznam koje dokumente sve trebam, pa zatim šta je sa doprinosima, zdravstvenim.... ? Isto pitanje postavila sam i na burzi koji su me poslali na zavod za mirovinsko a oni zatim drugdje itd. a odgovora nigdje. Nisam više znala kome se obratiti pa sam mislila da mi vi možete pomoći.A pitanje za poticaje je tek toliko jer sam primjetila kod svojih kolega da poslodavci imaju običaj tražiti poticaj od države, to nama nije ni bitno nego svi samo pričaju o tome.
  2. Studentica sam 4.godine fakulteta i do sada sam bila redovni student. Međutim sada sam upisala izvanredno i zanima me da li moj poslodavac, s obzirom da će mi biti prvi posao, plaća za mene doprinose ili ne?Navodno da se za prvi posao ne plaća godinu dana? I može li dobiti poticaj od države i koja je procedura?
  3. Koje dokumente je potrebno priložiti za uplaćivanje dopunskog osiguranja za nezaposlenu osobu koja je prijavljena na zavodu za zapošljavanje?
  4. Zbog određenih zdravstvenih tegoba sam na faksu dobila pravo na mirovanje. No međutim isteklo mi je zdravstveno osiguranje. Da li ja kao redovni student u mirovanju do 8.6. ove godine imam pravo na zdravstveno osiguranje preko mame kao i do sada ili nemam?
  5. Zbog određenih zdravstvenih tegoba sam na faksu dobila pravo na mirovanje. No međutim isteklo mi je zdravstveno osiguranje. Da li ja kao redovni student u mirovanju do 8.6. ove godine imam pravo na zdravstveno osiguranje preko mame kao i do sada ili nemam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija