Jump to content

petar2013

Korisnik
  • Broj objava

    339
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Sve što je petar2013 objavio

  1. Dobiti... nema sanse ako nemas neko veliko zvanje. Kupiti... nema sanse. Pokopan smijes biti u cemu hoces, na spomen plocu smijes staviti po zelji. Osobno sam zatrazio pravo na kupovinu svecane uniforme, nitko nije nista odgovorio. Zatrazeno 2 zvanja vise pri odlasku u mirovinu, odgovoreno: nema potrebe za to. Koliko znam, jedino se specijalna policija izuzetno dobro organizirala po pitanjima zvanja i ostalog.
  2. Osobno, ne moram svakih 6 mjeseci na kontrolu kod psihologa i psihijatra zbog terapije. U 2 bolnice su mi stavili u papire da se javim po potrebi, ako utvrdim da mi se pogorsalo stanje ili mi je terapija postala preslaba. To mi je napisano i pri hospitalizaciji. Idem svake godine jedanput kod psihologa i psihijatra, samo potvrde terapiju, ili u zadnjem slucaju povecaju dnevnu dozu Mirzatena. Dok recimo kolega mora 2 puta godisnje kod psihijatra i psihologa samo da bi mu produzili Normabel. Imamo istu doktoricu opce prakse. Ne znam, moguce je da je kod mene tako jer uz PTSP imam jos preko 30 dijagnoza. Takodjer, zadnji posjet psihijatru u ZG, kontrolni pregled, napisao mi je u papire da mi se stanje pogorsalo i da predlaze hospitalizaciju ali zbog prevelikog broja ostalih dijagnoza te posebnom hranom, hodanjem itd. itd. smatra da bi hospitalizacija izazvala samo negativni ucinak i psihicki i fizicki. Inace, koliko sam upucen, lijecnik opce prakse ne smije samoincijativno propisati bilo kakav antidepresiv a kamoli nesto jace. E sad, netko je tu spomenuo CD od lijecnika opce prakse o redovitom podizanju propisane terapije. U mom slucaju kad sam zavrsio na upravnom sudu to je bio jaci dokaz (po rijecima sutkinje) da se kontinuirano lijecim i da ne odgovara istini obrazlozenje drugostupanjske komisije da se radi o poboljsanju zdravstvenog stanja.
  3. Spitfire, Hvala na pitanju. Zdravlje, pogorsanje sa svim dijagnozama, bez stake nikuda. U srednjem uhu opet zlo... ovaj put odlucio da ne idem vise na operaciju. Kraljeznica u rasulu, najnovija mg pokazuje da ciste rastu. Ostalo da ne pricam. Dali su mi poslije Upravnog suda, gdje se pokazalo kad sam donio svu originalnu dokumentaciju, da su iz mirovinskog "zagubili" svu dokumentaciju o ranjavanju, bolestima iz rata, tijeku lijecenja itd. a ostavljali papire za prehladu i sl. Ma rociste nije trajalo 5 minuta, sutkinja se dignula, pruzila mi ruku i rekla:zelim vam svu srecu u zivotu i zdravlje koliko je moguce. Preuzela papire od mene i nakon 2 tjedna sam dobio rjesenje da se NALAZE mirovinskom uredu to i to. Mirovinski ko mirovinski, strpao me u profesionalnu 30:70, i evo najniza mirovina. MUP me odbio uz nesuvisli odgovor za povecanje 2 zvanja vise. Ministar je konkretno odgovorio: Nema potrebe za dodjelom 2 zvanja vise. Dobio sam zaostatke, ali ne unazad 10 godina od kad traje moja kalvarija, nego samo 3 godine, bez kamata. MORH mi zatajio 2 godine bolovanja. Evo, ni dan danas po rjesenju mirovinskog ja neznam po kojim bolestima i ozljedama sam dobio mirovinu, rjesenje je stiglo samo sa obracunom zaostataka i da od tog i tog dana mi se priznaje profesionalna mirovina. Nikakva obrazlozenja i sl. Kako si ti? Jesi ti sredio sve? Srdacan pozdrav i dobro zdravlje tebi i obitelji.
  4. Sa MORH-om imam jako losa i neugodna iskustva. Uz pismo da mi priznaju 2 godine bolovanja, potkrijepio sam to rjesenjima, nalazima doktora, i svom ostalom dokumentacijom... NE ZELE MI UOPCE ODGOVORITI, iako su pisma poslana sa povratnicom. Dakle, kome god sam se obratio za pomoc, kazu da je to do MORH-a i da ne mogu pomoci. Nista bolje ni sa MUP-om. Zatrazim nesto, odgovore nesuvislo i bez ikakve veze sa mojim zahtjevom.
  5. To da su bahati, ne drze se zakona i dijagnoza kolega koji su skolovaniji od njih... normalna pojava. Normalno je da pedijatrica srusi dijagnoze 4 psihijatra od kojih dvojica sudski vjestaci. Svaki put, zalba obavezno, sakupljati dokumentaciju i ponovno na komisiju. Sa zalbom se produzuje vrijeme do ostvarivanja prava ali da se ne dogodi na iducoj komisiji: niste se zalili prosli put i time ste se slozili sa nasim misljenjem (osobno iskustvo). Jedini nacin pobijediti korumpirani sistem lijecnickih komisija.
  6. Mi svi i jesmo ratni veterani i sad cemu donositi zakon koji to potvrdjuje. Ali, prvenstveno sam zato da ostane naziv dragovoljac, branitelj. Osobno sam bio prometni policajac, ali najmanje vremena sam proveo regulirajuci promet a najvise na ratistu. Bolje da se doticni gospodin potrudi, kad vec kopira druge drzave, da branitelji imaju pravo na nosenje uniformi u svecanim prilikama, tj. da se propise kakva uniforma za HV a kakva za policiju. I da se gospodin time proslavi i ukine zakon o kaznjavanju: nosenja uniformi ili dijelova uniformi u javnosti...
  7. Na zalost, moje obracanje ministarstvima u vise navrata za razne slucajeve nije donijelo nista pozitivno. Imaju matricu za odgovore, par recenica i dovidjenja. MORH cak ni ne odgovara gdje su mi nestale 2 godine bolovanja... izgubljene u bespucima birokracije a za koje imam svu dokumentaciju.
  8. Imaju cak i vece privilegije pri odlasku u mirovinu, automatski im povecavaju 2 zvanja vise a da im mirovina bude sto veca, dok meni recimo ministar na zamolbu o povecanju zvanja odgovara: Za to nema potrebe. Pokusajte kod HV-a, mozda vam oni izadju u susret.
  9. Presvetli, ne grijesis. U mojoj opcini udruga oboljelih od PTSP-a koja broji 11 clanova (birano drustvo, samo dvojica imaju invalidnost na osnovi PTSP-a dok ostali tek to "ganjaju") dobija 9000 kn godisnje. Dok, ovo nije usporedjivanje ni vrijedjanje, udruga ribica veterana DR-a dobija 1000 kn a broji oko 60 clanova. Dakle, nema zakona, nema limita... nema smisla. Tko je dobar sa nacelnikom i jos ako je rodbinski povezan, taj je na konju, ostali su pokraj magarca.
  10. Mozes. Jedini uvjet da ne ulazis u sustav PDV-a. A ionako tesko budes zaradio godisnje preko 250.000 kn kada te automatizmom prebacuju u sustav PDV-a. Jedino, to se dobro raspitaj, ali ne u Agenciji za poljoprivredu jer nemaju blage veze o nicemu, sto je sa poticajima, sto domacim sto iz fondova EU, jer dizanjem poticaja ti to automatski ulazi u OPG. Ako nisi u sustavu PDV-a ne moras voditi nikakvo knjigovodstvo, smijes izdavati racune, ne R1, ali robu smijes prodavati samo kod kuce, tj. u OPG-u. Ovo pravilo vrijedi vec dugi niz godina, tako da mi je nejasna informacija koju si dobio da mozes samo sa zadrugama branitelja, netko ti je ocito dao dezinformaciju. Ili, pokusaj da te ubace u neku zadrugu a da bi zadruga mogla dobijati vece poticaje ili novac iz EU fondova...
  11. Šanse da mu oduzmu... nikakve. Ako Vam tko i odgovori na prijavu, biti će u obliku: Niste nam dali dovoljno podataka, bla bla bla... Ovo iz osobnog iskustva kad sam prijavio njih nekoliko imenom i prezimenom, te pisanom dokumentacijom o lažnim ratnim putevima i ostalom.
  12. A jesam ja onda dobio sa minimalnom... mogu kupiti samo tudum domaći, viski poslije kad očne mozak boljeti mogu sanjati. Uglavnom, par kuna, taman za koju litru najgoreg tuduma da se ubijem herojski.
  13. 1 put, poziv kao gradjaninu 2 put, poziv kao svjedoku 3 put, poziv kao svjedoku 4 put, cekamo ja i kolege... Nije kao kod tebe, nad civilima... Kad ti znaju broj puske i pistolja koji si duzio... Nesto smrdi u drzavi Danskoj.
  14. Nemam blage što se kod mene dogodilo. Mišljenja sam da je to mirovinski namjerno napravio, iako im se sa ničim nisam zamjerio, povisio glas nisam nikad, jer su zatražili potvrdu o mom zvanju kad sam radio a ne potvrdu o prevođenju u dva viša zvanja (objašnjenje iz središnjice MUP-a). Jednostavno, ni po mojoj žalbi mirovinskom nisu to htjeli napraviti, čak mi nisu na žalbu ni odgovorili. Onda sam osobno napisao MUP-u i dobio šipak- Inače, ako je to važno, u mirovinu sam otišao kao policajac, HRVI 30% (ozljede i bolesti nastale u DR), dragovoljac, i piše mi u rješenju za mirovinu da mi je policajac jedino zanimanje. Od HV-a u kojem sam bio je samo dodan staž u dvostrukom trajanju kao i svima. U samo rješenju se HV ne spominjee nigdje, samo MUP i moj posao u MUP-u.
  15. Ministarstvo obrane je posebna priča. Meni su nestale 2 godine bolovanja, iako imam svu papirologiju u svezi toga, čak i papir na kojem stoji kad sam se razdužio sa opremom i zbog čega, ali... nema me na famoznom spisku. Žao mi je što ti govorim, ali... prošao ti je vlak kao i meni. Da, zaboravih, kada odgovaraju to tako izvedu da nema uputa o pravnom lijeku. Napišu matricu: Provjerom u našem sustavu ne nalazite se na spisku... bla, bla, bla... te time niste bili pripadnik toga i toga... i kraj priče.
  16. Draganec, išta novo kod tebe? Meni je MUP poslao "zahvalnicu" za moj doprinos za stvaranje Hrvatske. Molio bih sve upućene za pomoć. Da li se imam pravo žaliti, pošto mi nije prevedeno policijsko zvanje a svima ali baš svima iz moje policijske uprave je kad su odlazili u mirovinu? Kome da se eventualno žalim, pritužim itd.? Ili sudska tužba (na žalost sa osobnim novcima)? Inače, razgovor sa djelatnicom MUP-a nadležnom baš za to je bio nesuvisan, nije ni znala što bi mi rekla, savjetovala i sl., niti po kojem pravilniku, zakonu i sl. nemam na to pravo, niti kome da se obratim... ma ništa suvislo, kao da je pala sa Marsa. Najjadnije je bilo kad mi je rekla na telefon: Pokušajte kod vojske dobiti veći čin. Pa kakve ja veze imam sa vojskom ako sam u mirovini kao policajac. Draganec, Mrljavac, Kompa, Apache70 i ostali... molio bih pomoć i unaprijed se zahvaljujem.
  17. Piši požurnice... od zvanja i odlaska tamo ništa... samo papirnato da imaš dokaze a daljnje. Kod njih ti je to sasvim normalno, 99% ih boluje od Alzheimera, gube, zaboravljaju, ne čuju, ne razumiju... ali plaću znaju primiti, taj tren im se vrati pamet.
  18. Dakle, sada ce nas legalno vjestaciti pedijatri, kao sto su mene, i nemamo vise osnova zaliti se na to. Ni rijec nigdje o pravu na izuzece vjestacenja u odredjenom podrucnom uredu. Dobili smo nova prava ali ne i pravdu.
  19. Draganec, najzad sam uspio telefonski stupiti u kontakt sa osobom u MUP-u zaduzenom za prevodjenja u visa zvanja. Mirovinski je to trebao sam sluzbeno zatraziti... a nije. Privatno ja to ne mogu dobiti, rjesenje o prevodjenju, tako da su me otkantali i poslali nekakav naputak sa prijedlogom da posaljem molbu podrucnoj sluzbi da MUP-u uputi zahtjev. Poznavajuci svoj podrucni ured, od toga svega veliko nista. MUP pere ruke, podrucni ured to nikada ne bude zatrazio i to je to... nista od prevodjenja. Nije mi toliko ni stalo do toga, ali kad vidim da su skoro svi kolege to dobili automatizmom, razocaran sam u sve. Svaka cast specijalnoj policiji, organizirali su se na vrijeme, potrudili se za svoja prava i za njih nema problema. Dok mi uniforme, neki dobro prodju a neki kao ja izvise. Zalosno, ali to je hrvatska stvarnost.
  20. Kod mene je bilo jos gore, prvi put nit sam ja sto rekao a niti je vjestak sto pitao, odglumio da pregledava moju dokumentaciju i nakon par minuta... gotovo. Drugi puta bilo interesantnije, u stilu policije, brzinski test da li sam pijan, dva-tri pitanja i moje sugeriranje vjestaku da sto prije zavrsi jer dosta ljudi ceka u hodniku, jer ionako da me rusi... i tako i bi. Treci izlazak, poslije dobivene presude Upravnog suda, odmah na ulasku sam rekao da ne trebam ni sjedati, nakon sto mi je vjestak ponudio da sjednem, nego da zavrsimo da drugi ne cekaju, pitao me samo zasto, ja rekao: jer ste mafija i ionako me rusis, odgovorio je da me on nece srusiti... i dovidjenja, taj put sam prosao, ali po presudi suda a ne dobroj volji vjestaka. A to da netko njima sugerira u vezi bolesti, zakona i sl., od toga nista, drze se dokumentacije ako je nisu bacili ili ako su bar malo procitali. Imaju interni nepisani naputak i samo nam Bog moze pomoci ostvariti, ne pravdu, nego pravo.
  21. Kod mene je bas ovako kako je Hasko napisao. Jedino, ja imam HRVI bez PTSP-a i depresije, to mi je poslije potvrdjeno kao dijagnoza i mislim da su mi zato na mirovinskom i dali 30 rat 70 civilno... jer mi PTSP nije tada ulazio u ocjenu HRVI kad sam isao na komisiju jer te dijagnoze nisam ni imao u papirima.
  22. Draganec, ista novo oko tvog slucaja? Kod mene stvari na mrtvoj tocki, zvao MUP u Zagreb, iduci tjedan moram ponovno jer je osoba zaduzena za ta rjesenja o zvanjima na bolovanju. Odvjetnica mi morala ici 3 puta u podrucni ured jer nisu mogli pronaci moj predmet, tj. fascikl sa spisima jer je odbila racunalni ispis.
  23. A onda dobro, vidim da se za to ne zure. Imam ja jos onda vremena da mi odgovore Pitam jer mi je danas odvjetnica pokrenula stvar oko zalbe na konacno rjesenje za mirovinu. Danas je isla u podrucni ured zatraziti uvid u predmet, dosta stvari u rjesenju je nelogicno. To sam i mislio. Tko zna sto prima i zasto. Pitacu ga bas da pokaze rjesenje, ali vec znam da je nesto pobrkao... Nije ni cudno, toliko cesto mjenjaju uredbe, pravilnike, zakone da se vise nitko nemoze snaci u svemu tome. Kad se odvjetnici, koji su bili suci, gube onda sto dodati na to.
  24. Draganec, koliko si cekao na odgovor iz MUP-a kad si predao zahtjev za prevodjenje? Pitanje upucenima. Jedan kolega mi kaze da je na mirovinu dobio nekakav dragovoljacki dodatak. Ima li tko info o tome? Znam da nije pobrkao dodatak za borbeni sektor... ali mozda je jednostavno nesto on krivo protumacio. Radi se o iznosu cini mi se oko 200-250 kn mjesecno. Osobno, mislim da to ne postoji u zakonu, a opet, zakon je kako ga tko procita i od koje strane.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija