Jump to content

grand

Korisnik
  • Broj objava

    85
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je grand objavio

  1. Zašto? Po kojem će me članku odbiti?? E da vas razočaram i malo ponizim reći ću vam da sam zvao jednog referenta u Zg gruntovnici koji mi je rekao da nema problema samo da će referent dignuti taj nazivnik i brojnik tako da budu cijeli brojevi.
  2. Mene etažiranje ne zanima. Zašto? Jer znam da se ne može etažirati iz razloga što poglavarstvo neće potvrditi etažni elaborat odnosno neće potvrditi da je tih 15m2 SAMOSTALNA UPORABNA CJELINA. Moje pitanje je da li u zemljišnoj knjizi može biti upisan takav suvlasnički omjer kojem je i brojnik i nazivnik decimalan broj(15/38.2 i 23.2/38.2)
  3. ...da li mogu kupiti takav suvlasnički dio od jednog vlasnika koji ima stan površine 38.2m2 a ja bih kupio samo 17m2 tog stana jer u naravi je taj stan podijeljen na dva manja za studente. Dakle ja bih kupio 17/38.2 dijela pa bih postao suvlasnik s sadašnjim vlasnikom a njemu bi ostalo 21.2/38.2 dijela???Jel to moguće?
  4. Dakle potrebno je dobiti suglasnost ministra pravosuđa da bi stranac mogao steći pravo vlasništva na nekretnine, izuzevši iznimke. No nije mi jasno sljedeće: stranac prvo treba potpisati ugovor a tek onda ga dati na suglasnost. I neka mu suglasnost bude odbijena a on dao kupovninu, šta onda??? Zar se ne bi trebala prvo dati ta suglasnost pa tek onda ići potpisivati ugovor. Jer u suprotnom stranac je u neizvjesnosti da li će mu dati suglasnost ili ne a preuzeo je obveze iz ugovora ako ih nije već i ispunio.
  5. Plaća se mora navesti u brutto iznosu. S druge strane Zakon o radu kaže "Ako plaća nije određena na način određen u stavku 1. i 2.( ako nije određena kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu) ovoga članka, a ugovor o radu ne sadrži dovoljno podataka na temelju kojih bi se ona mogla odrediti, poslodavac je dužan isplatiti radniku primjerenu plaću. (4) Pod primjerenom plaćom smatra se plaća koja se redovito plaća za jednaki rad, a ako takvu plaću nije moguće utvrditi, onda plaća koju odredi sud prema okolnostima slučaja.
  6. Onaj iz 1934. godine, da li on još vrijedi, da li je aktualan da li spada u pozitivno zakonodavstvo RH pri tom uzimajući u obzir Zakon o nevažnosti propisa donijetih prije 6. aprila 1941. g. i za vrijeme tranja okupacije??? Hvala
  7. Katsatr i zk odjel nemaju iste čestice te se one trebaju identificirati. Dakle katastarsku česticu identificirati te vidjeti koji broj zemljišnoknjižne čestice odgovara toj katastarskoj.
  8. Prema zakonu o radu samo se 1/3 plaće može ustegnuti a 1/2 za uzdržavanje. Možda tu leži vaša šansa, razgovarajte s odvjetnikom. Jer po meni bez obzira što ste vi potpisali to mora biti u skladu sa zakonom. Ist tako je ništav ugovor kojim vi dozvoljavate drugome da vas ubije. Taj drugi će odgovarati za ubojstvo bez obzira što ste vi pristali svojevoljno da vas on ubije. Po meni tu banke rade protuzakonito.
  9. Ako ste bili oslobođeni poreza na temelju činjenice da ste srodnik sa primateljem uzdržavanja onda ne.
  10. ...spadaju praunuci??Čitao sam osnove spominju se samo djeca, bračni drug itd..
  11. A što to meni znači što je gotovo u pola sata??? Nema svrhe. Osim ako ne izmisliš sada da ti treba odmah uknjižba radi kredita ili ko zna čega. Ja sam na zagrebačkom sudu čekao 2 mjeseca i to nije puno. A ti možeš otići i na neki manji sud pa ti je prije gotovo.
  12. grand

    kupoprodaja

    Treba vidjeti u zk izvatku kako je etažirano. Da li je garaža samostalna uporabna cjelina(da li je iskazana pojedinačno u zk izvatku) ili nije odnosno etažirano je nanačin da u zk izvatku piše npr: stan br. taj i taj, površine ______, na __katu i garaža br_____ .....itd.
  13. grand

    odvjetnik

    Kaj je tu pisalo??? Zakaj ste ju ocvikali?
  14. Suvlasnički dio, kad su u pitanju ovlaštenja koja proizlaze iz vlasništva, izjednačen je sa vlasničkim. Dakle kod raspolaganja, možete zakonito založiti svoj suvlasnički dio no banke nisu susretljive u novije doba s tim. Koliko sam shvatio na jednoj su parceli 2 kuće. Po meni bi trebali napraviti parcelacioni elaborat i odvojiti zemljišta tako da svakoj kući pripadne određeni dio zemljišta. Po meni je jedini ispravni put.
  15. Ma ja sam samo pitao ali znači to je to.Hvala.
  16. Trebam li kod najma i zakupa (ja sam zakupnik ili najmoprimac) platiti režije i najamninu za vrijeme trajanja otkaznog roka. Pretpostavljam da da, ali..... Nekako mi se pravda čini nategnuta na stranu najmodavca odnosno zakupodavca. NPR: ja želim otkazati ugovor u najmu(zakupu) i otkazni rok je npr. 3mjeseca ja još moram 3 mjeseca plaćati i najamninu i režije?????A primjerice posao mi je propao. Jel mogu neki komentari?
  17. Pa u čemu je onda problem?? Imate pravni slijed, fotokopirajte to i ako treba ovjerite kod JB-a i priložite u spis gdje ste vi tuženik. Ne vidim u čemu je problem. Tužitelj ne može imati kvalificirani posjed.
  18. grand

    jel moguće??

    U posjedu sam vlasničkog lista gdje je kao posebni dio etažirano stubište???zk.ul 4760, ko. Novalja, Pag, podul.(etaža) 18. Ja mislim da taj elaborat županijski ured nije smio potvrditi da to stubište čini samostalnu uporabnu cjelinu zar ne ?? To su zajednički nedjeljivi djelovi nekretnine i nemogu činiti samostalnu uporabnu cjelinu. Nisam li u pravu? Mislim da županijski ured to nije smio potvditi a gruntovnica nije smjela provest. Ne znam možda griješim.
  19. Eto vam odgovora "ako ćete imati sreće" onda zaslužujete da živite a ako nećete imati sreće onda ne zaslužujete.
  20. NA KRIMINAL POTIČE GLAD A NE GRIJEH!!!! Jedan je od mojih omiljenih grafita iz kvarta. 85% SVJETSKOG KAPITALA JE U RUKAMA 15% MANJINSKOG SVJETSKOG STANOVNIŠTVA koji uživaju ogromna bogatsva i povlastice, bacaju hranu, troše nevjerojatno dok s druge strane djeca umiru od gladi. Provalite u stan ali se raspitajte za konzekvence. Vidi se da lukrezia vidi život samo iz svoje foteljice, nema pojma ni o čemu. Sigurno je tatica plaćao školovanje, imala jeftini smještaj i hranu, išla na ljetovanja....i sad bi ona tu bila moralna vertikala
  21. ono u katastru jer se katastar bavi mjerama čestice a gruntovnica pravima na čestici.
  22. za pojedini posebni dio nekretnine (stan) neće se formirati posebna čestica.
  23. Ni u kom slučaju. Prvo mora imati pravni osnov tj. ugovor o kupoprodaj,darovni ugovor ili ugovor o doživotnom (dosmrtnom ) uzdržavanju. A što je najvažnije clausulu intabulandi odnosno dozvolu uknjižbe koja se ugovara u samom ugovoru ili se daje u vidu posebne isprave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija