Jump to content

Agness

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani kolega, imam za vas jednu ogromnu molbu. Možete mi molim vas poslati nekakvu "šprancu" za pisanje građanskih presuda. Sve mi nekako ide, ali građanske .....ajooooj, a trebala bi pisati 15.05. Unaprijed puuuuuuuuuuuuno hvala. mail je aipetrak88@gmail.com
  2. Poslala sam. Nadam se da je ok, ako nije javi
  3. Hvala svima na savjetima i kolegijalnosti. Probati ću, no ako ne bude išlo, ništa, pomiriti ću se sa situacijom i polagati u svibnju (i dobiti više od 90 bodova i pohvalnicu .... što mi drugo preostaje nego da se malo šalim....bolje to nego da se živciram). Eto, ako bude što novo, ja se javim (btw. kao što sam obećala, kad sam ja dobila skripte prosljedila sam svima koji su tražili....ma, svi smo ovdje kolegijalni....blaženi Legalis )
  4. Ne mogu se sjetiti koji je bio ispitivač, potražiti ću teku u koju sam zapisivala, pa valjda sam zapisala tko je to bio (bio je dosta brz i trebalo se dobro znati).
  5. Napisala sam na jednom drugom mjestu kako sam danas razgovarala sa ministarstvom u svezi eventualnih mogućih pogodnosti za rokove od 9.mj., no od toga za sada ništa. Pri tome sam saznala da su Rješenja i pozivi gotovi, još nisu poslani i na svoj šok saznala da nisam na popisu ?????? Predala sam na vrijeme, kako piše u Pravilniku, 29.01.2013. za rok u ožujku i nisam na popisu, gospodin mi je rekao da je moja prijava završila u arhivi no da mi ništa ne može reći prije ponedjeljka jer je spis u drugoj zgradi ?!? Da li se to ikome dogodilo?!? Ljubazno molim ako netko pročita moj post i imao je sličnu situaciju da me utješi jer ne mogu doći k sebi......zar sada neću moći na ispit?!? Pisano je o nekim "odbijenicama" zbog prevelikog broja prijavljenih, no na to su trebali po meni upozoriti, ja sam se držala onog što je napisano, dakle do 31.01. za rok u 3.mj. Please help ako je netko doživio nešto slično (prijava je uredna, udovoljavam svim uvjetima, svi su dokumenti uredno predani) i do ponedjeljka ću biti na "vi" sa živcima. Da li odgovoram u 3.mj.ili ne??????? tnx unaprijed na nekom odgovoru.....
  6. Dragi kolege, jutros sam razgovarala sa ministarstvom pravosuđa i rekli su da nemaju nikakvu informaciju da će rok u 9.mj.biti po drugim odnosno pogodnijim uvjetima. Do nekih izmjena će vjerojatno doći nakon ulaska u EU, ali kakvih, i kada, to se ne zna, tako da moj je savjet prihvatiti stanje kakvo trenutno jest te pokušati položiti. Sve upite koje imate kao što vjerujem i sami znate, možete obaviti svake srijede od 9-13h na broj telefona 01/3714369 i vrlo ljubazno će vam na iste odgovoriti gospodin Švenda. Eto, toliko od mene......
  7. Kolega Pax, znala sam ja da vi niste poput onih glasnih, pa ništa.....i ne volim kada ljudi sude, što je kod nas vrlo česta pojava, a sami nisu došli ni na ideju te kamoli pokrenuli istu. Glavno da imaju što za komentirati. I ja poput vas izlazim u 3.mjesecu ukoliko iz pouzdanog izvora ne saznam za potpunu promjenu uvjeta u 9.mjesecu jer bih kao i vi ispala ..... da ne propustim "ugodniji" i sigurniji način da se riješim tog nama svima neophodnog ispita. Dati ću sve od sebe da saznam te objaviti naravno na Legalisu što sam saznala. Ako ste iz ZG, ja sam uvijek za da se nađemo kao kolege. Naposljetku sretati ćemo se u sudnicama, a nećemo ni znati da smo se upoznali na Legalisu Moj mail je : aipetrak88@gmail.com P.S.i meni su obrisali jedan poduži post....tako da vam vjerujem, a niti ja ne znam zašto, nisam nikoga "blatila, klevetala ili išta slično". Veliki pozdrav i sretno ako se ne vidimo ..... :hvala:
  8. Ja neću sjediti kod kuće i čekati. Osim učenja, sljedeći tjedan dati ću sve od sebe da iz pouzdanog i provjerenog izvora dođem do informacije. Ako će se od 9.mjeseca polagati po "starom", pa nisam blesava da izađem sada po "novom" (kudikamo težem) načinu ispitivanja i ispitu općenito. Imam što za raditi, a par mjeseci prođe brzo. Barem ću se kroz ispit "prošetati" ....ako ostaje i dalje kako je, znam da mi nema druge nego "živce smiriti" i dati sve od sebe....pa kako bude. No naravno, čim saznam pouzdano/provjerenu informaciju, stavljam obavijest ovdje kako bi i ostali znali.
  9. Ako bi to vrijedilo od roka u 9.mjesecu, onda bi svi trebali izaći tada jer je kriterij nemjerljiv. No, na "priča se" ....ništa od toga. Ako se "priča", isto treba provjeriti, dakle kako rekoh, nazvati komoru, Udrugu vježbenika, pitati kakav je odgovor/dogovor, ministarstvo (srijedom, već sam o tome pisala). Ukratko, ja prva ne bih izašla na ispit pod ovim kriterijima ako u 9.mj.vrijede puuuuuno lakši. Radije bih sada nešto radila, preko ljeta ponovila gradivo i položila nego sada pala(?!?), "poklonila" 2555,50kn i pretrpjela stres.....zanima me mišljenje ostalih kolega ili se oni ne zamaraju već strpljivo sjede za knjigom pa što bude ?!? Iskreno, tko bi znao što je najpametnije od svega..... p.s. a treba se zapitati i što će odlučiti ako zahtjev i jest predan....odluka može biti pozitivna za nas ili pak status quo......
  10. Majda, je li informacija provjerena?!? Ako nije, kako bi ju mogli provjeriti ???? Možda srijedom kada su informacije od 9-13h ????? Kada bi to bilo tako mislim da bi svi barem malo odahnuli, no informaciju svakako treba provjeriti. Please, tko prvi provjeri je li to točno i od kada bi to vrijedilo neka napiše da svi znamo. :hvala:
  11. P.S. svima savjetujem da nazovu te se osobno uvjere što će točno biti pitano na usmenom ako im nije jasno. Srijedom je moguće zvati ministarstvo od 9-13h pa onda to treba i učiniti i tako će biti riješena dilema što učiti/ponavljati, a što ne (jedan kolega mi je rekao da postoji i napisano početkom ove godine što će točno biti na usmenim ispitima). I, ajmo malo više jedni druge bodriti, a ne samo plašiti. Time si ne činimo uslugu već kontra.....sretno svima (i sebi samoj)
  12. Kolega BostonLegal, jeste li sigurni u navedeno???? Pa kako baš na nama koji polažemo 2013. samo dolaze i dolaze nove izmjene ?!? Nije nimalo moguće da itko od nas sve to "pohvata" !!!!! Ima li takva mogućnost konstantnih izmjena negdje propisana kao dozvoljena ili to gospoda radi na svoju "ruku"?!? Kao pravnici, trebali bi se raspitati o nekom pismenom aktu gdje je napisano po čemu i što točno odgovarati, ovo je već previše tragično da bih mogla reći kako je smiješno !!!!! Moramo se izboriti barem za neka prava. Znam da ne možemo odgovarati ono što više ne vrijedi, ali neka se gospoda koja je tako dugo u tom poslu onda odluči te nas pita osnovno. Kao što sam već napisala na Forumu, sve što je izmijenjeno ionako ćemo mi kao budući odvjetnici, suci.... morati proučiti kako bismo mogli adekvatno i pravilno primjenjivati pri radi sa klijentima. No čemu to "mučenje" na ionako teškom ispitu ???? Mora postojati neki način da se tome "doskoči" i da ne učimo malo jedno, malo drugo, pa naposljetku ne znamo ništa jer od količine u glavi nastane košmar. Moramo naći nešto pisano, zvati komoru, akademiju, ministarstvo...pitati njih ?????.....svi se bunimo, nešto prosvjedujemo, a skrivamo se "ispod stolca" točno kako prikazuje ovaj "maleni" kojeg ću staviti za kraj
  13. prespavala jednu noć i samo da još nešto kažem svima koji će vjerojatno kad-tad čitati ove retke. naravno da se svi boje (opravdano) izaći poput "organizatora pobune protiv nepravdi" u vezi polaganja i ostalog vezano uz pravosudni ispit jer, više je nego vjerojatno da isti pravosudni ispit ne bi položili. na nekome se uvijek koplje mora prelomiti i žrtvena janjad su oduvijek postojala. nitko od nas to ne želi biti i zato svi imate mogućnost anonimnog slanja pisama, kako ministarstvu, ministru ili pak komori. dakle, netko će ipak to pročitati...imate i tisak....nešto se definitivno mora promijeniti jer medicinari, stomatolozi i ostali koji se "hvale" okolo kako je naš studij "tečaj", a mi eto....neću ni reći što, svoj specijalistički spremaju do dva tjedna. pa tko je onda tko?!? meni se sa njima ne da ulaziti u nepotrebne rasprave jer ionako ne bi promjenili mišljenje. no, mi se moramo više držati zajedno i zajednički braniti svoju struku, ne dozvoljavati da nas degradiraju. naposljetku kad nas zatrebaju itekako su ti isti koji su nas "pljuvali" manji od makova zrna. skrenula sam s teme, pa da se vratim. čitajte temeljito pravilnik, po ne znam koliko puta, pa ako se "oni" ne drže napisanog, što reći??????
  14. P.S. obzirom kako u Pravilniku nije izričito napomenuto ništa o mogućnosti/broju polaganja pravosudnog ispita u slučaju pada, iz toga se da protumačiti kako se ispit može polagati neograničeno. Upitno je prije tko ima za takvo što živaca, novaca i vremena .....(vjerujte pozitivno i položiti ćete od prve, samo hrabro, pa tek ste počeli.....)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija