Jump to content

valeria

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je valeria objavio

  1. Poštovani, Moj odvjetnik tvrdi da ja dijete preuzimam samo na adresi napisanoj na presudi isto tako kažu u socijalnom u VT, a njegov odvjetnik suprotno. Dodatno pitanje. Budući da piše da otac preuzima dijete da li je on dužan doći po dijete ili smije poslati svoju djevojku ili sestru? Da li on smije dijete ostaviti kod bake i dede da ja dođem tamo po dijete koji žive na pola puta između nas? Bila sam danas na socijalnom u VT i rekli su mi da on ovime krši presudu. On osobno mora doći i ne smije ostavljati kod babe i dede. Da li je socijalno upravu?
  2. Poštovani, suprug i ja smo se rastali. Ja živim sa djetetom od 10 god u VT dok se suprug preselio u ZG. Ima prebivalište u VT, a boravište u ZG. Za vrijeme spora naveo je da živi u ZG i da tamo radi. Na presudi pišu naši podaci sa osobne iskaznice tako da piše njegova adresa u VT. Dobio je pravo viđanja djeteta svaki drugi vikend. U pravomoćnoj presudi piše ovako: MljT. Djete(ime, prezime, OIB) će od pravomoćnosti ove odluke provoditi vrijeme sa ocem (ime, prezime, OIB, adresa VT) i to svaki drugi vikend od petka od 15h do nedjelje do 20h na način da otac dođe po nju na adresu majke, te da potom po proteku navedenog vremena majka dođe po nju na adresu oca. Moje pitanje je da li je otac dužan uvijek nedjelju navečer biti u VT tako da ja preuzmem djete na adresi prebivališta ili prema ovoj presudi smije otići u ZG pa onda ja moram ići po djete u ZG? Ako on ode u ZG i zahtjeva da dođem po djete u ZG, a ja ne dođem tko je u prekršaju on što nije došao u VT ili ja što nisam otišla u ZG? Napominjem da otac nije na sud donio potvrdu o boravištu i da u presudi nigdje se ne spominje ZG, ali se spominje u zapisnicima. Zato što nije u VT nije ni dobio viđanja tokom tjedna. Još jedno pitanje. S koliko godina smijem djete staviti na autobus ili vlak da putuje ocu ili k meni? Hvala na pomoći
  3. Poštovani, Iskoristila bih ovo mjesto i za svoj problem. Moja sestra je samohrana majka djeteta od 5 godina. Od rujna prošle godine ne radi i jedini izvor financija joj je diječiji doplatak. Sve ove mjesece joj ja pomažem financijski jer nema joj druge. Odlučila je otići raditi na američki brod, a dijete bi meni ostavila na čuvanje. Brine nas to jer ne bi htjeli da nam socijala zbog njenog odlaska oduzme dijete. Ona bi odlazila na brod na 8 mjeseci pa bi bila doma 2 mjeseca i tako u krug. Na socijalnom su nam rekli da nije problem da samo kod javnog bilježnika trebamo ovjeriti izjavu u kojoj ona meni ostavlja sva prava nad djetetom dok je nema. S obzirom da im ne vjerujem da li bi mi mogli reći da li je to točno što su oni rekli ili bi trebala nešto više. Ne bi htjela da mi dijete proživljava neke traume jer se nisam dobro informirala. Unaprijed hvala na savjetima. Pozdrav, Valeria.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija