Jump to content

Šime II

Korisnik
  • Broj objava

    39
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Šime II objavio

  1. utkud vi Ažurirano otkud vi
  2. Da naravno, prema odvjetničkoj tarifi odvjetnik ima pravo zakljućiti ugovor sa strankom do maksimalnog iznosa 30% od naplačenog, obićno se dogovori između 15 - 20% zavisno od iznosa.
  3. Lijepa moja put podnoge i u neki odvetnički ured
  4. ta ideja baš i nije mudra, djete treba što manje opterečivati. dovoljno mu je samo to što nema oba roditelja, a kad bi to diralo oca nebi ni dopustio da dođe do toga.
  5. prije je bilo da se samo umrijeti mora, a sad je Linić dodao i porez platiti. Jer zamislite gluposti iz tog Zakona, ako otac sinu daruje nekretninu nema poreza, ali ako bi sa njme zaključio ugovor o dosmrtnom uzdržavanju ima poreza. No što je tu je vi ono što mislite napraviti napravite, a poslije će te vidjeti, druge vam nema jer poreza će biti samo više. Naime, da ste o tome prije razmišljali mogli ste to rješavati formalnim tužbama, jer odricanja od imovine radi dječijeg doplatka sudovi ne tretiraju kao ozbiljna, pa kad su stranke suglasne to bi išlo brzo, no sad je gotovo. Oćito ćete još jedan dio kolaća morati dati Liniću.
  6. ponavljam vam pre ozbiljna je igra da je igrate po principu uradi sam. Nebi, trebalo platiti porez ako to sve bude posloženo kako treba. I kod građevinske, pa uporabne (odnosno aktima koji to zamjenjuju), pa upisu objekta u katastar i zk, pa etažiranju i sl. Više od ovog i nebiste trebali pisati u medijima, poduzetništvo podrazumjrva i dozu tajnosti.
  7. pravno elgantnije bi bilo tražiti bankarsku garanciju za izvršenje posla, no u konkretnom slučaju treba ugovoriti da kupoprodajna cijena čini ugovornu naknadu štete jedinici lokane samouprave za ne stavljanje postrojenja u pogon, jer istim se gube kasniji prihodi od poreza i drugih davanja. No mislim da se radi o šivanju odjela po mjeri pa bi bilo pametno angažirati odvjetnički ured da vas prati u tom i sastavi ugovor, a ne koristiti šprance iz kojih će se poslije biti teško izpetljati ako pođe po zlu. Zašto niste razmišljali da na predmetnom zemljištu ustanovite pravo građenja u korist investitora na određeni period. Banke daju kredit i na pravo građenja a vas sutra nitko neće prozivati da ste prodali tuđe i sl.
  8. naravno da može, ali treba zeljučiti svojevrstan ortački ugovor i naravno paziti na zakonske propse. nemojte se upuštati u taj poduhvat bez dobrog knjigovođe i odvjetnika
  9. bilo bi ipak pametno otići k odvjetniku, jer novac koji ćete njemu platiti je sitnicana u odnosu na štetu koju biste mogli pretrpiti. Npr. taj vaš kupac može prodati taj stan
  10. ja se slažem sa tim mišljenjem, ali ima tumačenja izmjena zakona o porezu na promet nekretnina iz 2011 da se i tu plača porez na onaj suvlasnički dio koji se dodaje do 1/1
  11. Pitanje je nejasno, što se prodaje, a što se gradi?
  12. to što ste bili u izvanbračnoj zajednici baš i nije bitno u konkretnom slučaju. Svakako imate prava i na dio te imovine, kao i povrat novca i to po pravilima obveznih odnosa. Obzirom da je to složeno potražite pomoć odvjetnika, sami vjerojatno nećete isterati ništa.
  13. još to niste rješili, pa onda ljepo put pod noge do ovlaštenog privatnog mjernika i recite mu da bi ste vi svoj objekt evindentirali u katastarskom operatu, odnosno ucrtali u mape, pa če vam čovjek lijepo reći što mu treba. Očito niste ćuli da dite treba dati materi, a balun Hajduku.
  14. ma ja sam se sa prošlim postom šalio, vidite da lik koji pita previše mudruje pa mu ne treba ozbiljno odgovarati
  15. ma dobro svaka tužba na utvrđenje je deklaratorne naravi, jer se deklarira postojanje ili ne postojanje nekog prava, ali evidentno je da se ovdje stranka ne može sama zastupati, niti postupati kao sam svoj majstor po uputama sa interneta.
  16. u konkretnom slučaju treba više voditi računa o svrsishodnost, naime pitanje je dali ti susjedi imaju drugi prolaz do svog zemljišta, to je jako bitno, jer ako imaju sve da su i stekli pravo služnost prolaza dosjelošću vi biste mogli tražiti dokidanje služnosi kao ne svrsishodne. Naime tu sud uvijek vodi računa da korist ovlaštenika poslužnog dobra bude veća nego šteta vlasnika. Nadalje važno je napomenuti da to njihovo šetanje po vašem zemljištu nebi bilo besplatno naime oni bi morali plačati štetu koju vi time trpite. No, kako ste tuženi znaći morate ići na sud, nemojte bez odvjetnika
  17. možda ipak treba prvo fasadu napraviti i certifikat o energetskoj učinkovitosti, jer kako se može kuća koristiti u EU bez toga, ipak idemu u Europu, a to se tamo gleda
  18. treba otići u katastar i vidjeti ako je kuća evidentirana prije 68, ako je to je sve. Zatražite od njih uvjerenje o tome i to vas košta stotinjak kuna pristojbe, nakon toga odite u gruntovnicu i podnesite zahtijev za pozitivnu zabilježbu na kući. Ako nije, onda treba provesi postupak kod ureda za graditrljstvo i ishoditi uvjerenje o tome, ta prića nije besplatna jer objekt treba snimiti, vještačiti i dokazati da je to upravo tako, npr. potvrdu od elektre i komunalca od kad je priključak i sl.bi pomogla. Za taj postuak najbolje je javiti se nekom vještaku građevinske struke, napominjem ako je kuća napravljena (cijela) prije 68 onda je ona legalna i ne treba je legalizirati.
  19. savjet, obratite se centru za socijalni rad da vam oni isplate alimentaciju, odite na policiju i prijavite oca za zanemarivanje djeteta(neplačanje alimentacije je svojevrstan oblik zanemarivanja), i naposljetku podnesite ovršni prijedlog radi naplate. Naplata ne mora biti samo iz plaće, neka se naplata izvrši na nekretninama ili eventualno pokretninama, a možda on ima neka druga novčana sredstva u banci.
  20. Moj ljepi bovu treblo bi znati elemente prava da bi se ikog išta savjetovalo. Pa tako na prvoj godini prava ima predmet Uvod u pravne znanosti i tamo se tamo uće pojmovi. Jedan od pojmova su i Pravne pretpostavke i one se dijele na oborive i neoborive. Upis u zemljišne knjige je jedna oboriva pravna pretpostavka. Načelo povjerenja u zemljišne knjige koliko ga god proklamirali neće biti provedivo dok se ne provede obnova zemljišnika i ne uskladi sa stvarnim stanjem. Jedno jednostavno pitanje da li bite kupili ovu kuču od uisanih #vlasnika"? Onda opet malo natrag na Vedriša i proučiti načine stjecanaja vlasništva, pa vidjeti da ne postoji samo"izvedeno" nego i originarno" Dakle na toj tužbi na utvrđenje treba ustrajati i tim žicarima upisanim u zemljišnik ne dati ništa nego dignuti VPS parnice na maksimalno i to im kasnije naplatiti da bi ih se naućilo pameti da više ne zijevaju na tuđe. Istina ako bi oni pristali na kojih parstotinak eura da priznaju tužbeni zahtijev to se isplati. No neče valjda vlasnici (koji su svoje pravo vlasništva stekli na originaran način) kupovati svoju kući i na to platiti porez.
  21. prema sadašnjem Zakonu o legalizaciji dokaz vlasništva vam nije uvjet za legalizaciju, no ako je objekt napravljen prije 1968 njega nije ni potrebno legalizirati (smatra se legalnim), već morate pokrenuti postupak izdavanja uvjerena u uredu za graditelstvo da je objekt izgrađen prije 15.03.68 Za legalizaciju bi bilo samo ono što je napravljeno poslije tog datuma. A prvu stvar koju trebate napraviti provjerite da li je i kada objekt evidentiran u Katastru, jer ako je evidentiran kojim slučajem prije 68 onda ste na konju.
  22. U potunosti se slažem sa ovim mišljenjem, a to prije svega što je to rješenje o naknadno pronađenoj imovini doneseno na inicijativu nasljednika koji očito su išli petljati sami bez odvjetnika nadajuči se nakakvoj koristi, pa su očito napravili greške u koracima ili duplo nošenu loptu. Taj problem očito nečete moči sami rješiti bez struče pomoći odvjetnika, pa i na šišanje idete kod frizerke.
  23. pa kad je to državno kako je onda doneseno rješenje naknadno pronađenoj imovini, na temelju čega?
  24. darovni ugovor bi vam sigurno pobijala porezna urava, ali ako bi sklopili kuoprodajni ugovor sa realnom cijenom onda ne bi, samo što biste morali platiti 5% poreza na porez na promet nekretnina. A, dali je kuća stečena u braku pa da vaa majka izdvoji svoju polovinu, i da li je poreznauprava već pokrenula ovrhu i stavila zabilježbu na nekretninu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija