Jump to content

moreplovac

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ok. hvala na odgovoru. ali gledajući tako stranac ne mora boraviti tu da ni da bi se bavio iznajmljivanjem u turizmu, ali to nije moguće, dakle strana fizička osoba ne može dobiti kategorizaciju apartmana i legalno iznajmljivati ali može iznajmiti nekretninu na dugi period?
  2. MOlim nekoga za savjet, dali strana fizička osoba (u ovom slučaju poljak), koja posjeduje nekretninu sa poslovnim prostorom u RH ima pravo taj prostorni prostor iznajmiti i ostvarivati dohodak, a da nema radnu dozvolu u RH?, Zahvaljujem unaprijed na odgovorima! MOLIM NEKOGA TKO ZNA ODGOVOR!!!
  3. Savjet boli glava Ma nije to bio savjet, to je usporedba sa mojim slučajem jer ja nisam bila ni pijana ni bez kategorije ni bez kacige ......i sve ostalo pa opet traže da im poklonim 20%. Uostalom ja sam ovdje došla po savjet a ne da ih djelim.
  4. niste odgovorili ništa konkretno. To da rade nezakonito i lopovski to znam i sama. Ovdje sam vas pitala za pomoć a ne za pametovanje. Svejedno hvala na odgovoru.
  5. I znači to je to... ja kao oštećena stranka nemam nikakva prava?? Iako sve činjenice idu meni u prilog, dakle svi mogući zakoni i način nastanka prometne nezgode nisu dovoljni da osiguranje isplati kompletnu štetu???
  6. Vecer, pardon što se ubacujem ovako ali...mislim da čak možeš biti zadovoljan sa tih 20% na njihovu prvu ponudu obzirom na pijanstvo i neimanje kategorije. Čini se da su u Croatiji baždareni na tih 20%. Ja imam A kategoriju, imala kacigu, alkohola 0, udarena pri pretjecanju( Na DOZVOLJENOM mjestu) u zadnji lijevi bok motora, njegovim prednjim branikom. Policija protiv njega podigla prijavu, ja u Croatiju kad tamo službenica reče "naš klijent ne priznaje štetu i kaže da ste krivi oboje". Javljaju se nakon par dana sa tih famoznih 20%, ja pišem žalbu ali komisija je na godišnjem, šefa nema itd.. Javite se za 15 dana pa ćemo vidjeti... Motor još uvijek u servisu... već 40 dana.. i ne nazire se kraj...Odštetni zahtjev predan 14.07. pa mislim da po zakonu imam pravo na isplatu neospornog dijela odmah, a za ostatak na sud?? Naravno ja necu pristati niti na 1% suodgovornosti ali me propisno j... Ja samo želim da oni potvrde ovlaštenom servisu taj neosporni dio da se više ne čeka na popravak a za ostatak sam spremna ići na sud. Dali je to moguće, odnosno imam li na to pravo??
  7. Pozdrav svima, evo nadam se da će netko uskoro odgovoriti na prijašnji post jer i sama sam u sličnoj situaciji. Naime prije 15-tak dana imala sam prometnu . Ja na motoru i prilikom pretjecanja vozač automobila naglo skreće u lijevo i pogađa moj zadnji bočni dio motora. Na motoru je veća šteta ali još se nezna točno kolika jer u ovlaštenom servisu i osiguranju čekaju policijski zapisnik pa da ga rastave i popišu štetu. Do pol. zapisnika je gotovo nemoguće doći i nitko mi nemože reći kada će biti gotov. Obzirom da je mene odvezla hitna i nisam bila prisutna na očevidu još uvijek mi nije poznato dali je vozač priznao krivnju ili ne. I zanima me ako policija utvrdi da je do prometne došlo njegovom krivnjom dali je moguće da se zbog njegovog nepriznavanja uspori postupak odnosno da osiguranje ne isplati štetu? U tom slučaju sama plaćam popravak i idem na sud? Ili ? Postoji li zakonski rok za izdavanje zapisnika? Ispričavam se ako su pitanja već bila, Hvala na odgovorima.
  8. Molim vas da mi netko pojasni jesam li duzan platiti naknadu za prijevremeni raskid ugovora na određeno vrijeme sklopljen sa MORH-om tj. ima li do sada slučajeva da je netko platio odnosno vratio dobivene plaće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija