Jump to content

amsterdameron

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. idi bolje preko madjarske ili avionom iz zagreba. slovenci su rodjene drkadzije i cepidlake. uostalom to ste videli i sami prilikom pregovora za clanstvo u EU.
  2. Naravno da ne. Ovaj sto je to napisao lupeta gluposti. Otkad je uspostavljen Schengen svi koji imaju bezvizni rezim sa zemljama Scengena (hrvati, srbi, amerikanci, australijanci) mogu u zemljama potpisnicama Scheng. sporazuma boraviti 90 dana bez prekida u periodu od 180 dana. Sto znaci da u 365 bi trebalo da si izvan Schengena nekih 6 meseci i nekoliko dana. Ovo se utvrdjuje ISKLJUCIVO pecatima. Ne postoji drugi nacin. Idi nadji na netu pravila o boravku u SChengenu i sve ce ti biti jasno.
  3. Sta ti znaci ovo na podrucje H??? Ne postoji zabrana na podrucje. Postoji zabrana za ulazak u odredjenu zemlju. Ako imas zabranu za ulazak u jednu od zemalja Schengena, tvoja zabrana se nalazi u centralizovanoj bazi podataka SIS (schengen information system). Zavisi takodje na osnovu cega su ti klepili zabranu. Ako si prekoracio, ne treba niko da ti prica da je trebalo da platis kaznu za prekoracenje. Ako si nesto prepravljao u pasosu i varao, ili tamo napravio krivicno delo pa su te deportovali - onda si se sjebao za te dve godine. U svakom slucaju mogu te provaliti samo ako te ubace u komp. Citaci pasosa ne mogu to da otkriju. Samo ako te ubaci u racunar (SIS). Citac pasosa, ocitava tvoje licne podatke, broj pasosa i slicno. Nisam uospte siguran da li je citac ikako umrezen sa racunarom pa da onaj sa torbicom moze da te provali. U svakom slucaju, ja uvek letim avionom i nikad na ulasku mi ne ocitacaju pasos. Mada nemoj da se opustis, jer se proveravaju informacije o putnicima. Dalje, ako nekako prodjes a ukebaju te na povratku, pa provale za to prekoracenje koje nisi postova, onda ce da ti lupe jos duzu zabranu (zavisi kojim putem izlazis iz shengena). Ako ides kolima iz Madjarske ili ako ima neki voz, onda mozda mozes da se dogovoris i platis (ko zna koliko s obzirom na tezinu tvog prekrsaja) da te puste. JEDINO RESENJE DA DOAKAS SISTEMU je da promenis ima i da uzmes novi pasos. SIS prepoznaje imena i prezimena vezane za brojeve pasosa. Kad izvadis novi pasos dobices i novi broj. To rade srpski i makedonski cigani kad ih poteraju iz zemalja u kojima su trazili azil. Srecno.
  4. moras da podneses zahtev za vizu ako zelis ostati duze od 3 meseca... da platis skolarinu, troskove, bla bla... gomila papira. to ti se ne isplati. imas sve to na siteu nemacke ambasade. to se zove MVV viza. trebas imati pare na racunu da pokrijes troskove stanovanja, skolarine i slicno. bolje cekaj da hrvatska udje u eu pa budu tamo na crno i molerisi...
  5. Idi samo s licnom kartom u Sloveniju pa pici odatle eurolinesom u nemacku i tako se i vrati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija