Jump to content

biston

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radnici koji naplacuju parkiraliste imaju majice s natpisom opcine, a i blokovi koje daju isto tako, pa mislim da se ne radi o koncesionaru, a i kako bi opcina dala koncesiju na nesto sto im ne pripada. Vec sam poslikao stanje. Jedino se bojim obzirom na sezonski rad parkiralista da ne nepravim kakav propust u prikupljanju dokaznog materijala.
  2. Molim pomoć u vidu savjeta. Naslijedio sam suvlasnički dio zemljišne čestice u malom primorskom mjestu na kojoj nisu upisani nikakvi tereti. Uvidom na terenu ustanovio sam da je općinska vlast postavila rampu te neplaćuje parkiralište na mojoj i nekoliko okolnih čestica zemljišta, a sve bez ikakve suglasnosti vlasnika, te tako ubiru značajne novce. Obzirom da ne živim u tom mjestu, uputio sam pismo načelniku općine, ali nisam dobio odgovor. Koje mjere su mi na raspolaganju za zaštitu moga vlasništva?
  3. Ja sam dobio rješenje županijskog suda i pravo na naknadu. Rješenje županijskog suda postalo je pravomoćno i protekom tri mjeseca dobio sam novce za odštetu. Međutim, brine me što ako Općinski sud ne postupi po nalogu županijskog suda i ne donese presudu u predviđenom roku od 6 mjeseci (a to uskoro ističe). Što da učinim u tom slučaju?
  4. Dobio sam presudu suda 2. stupnja kojim se nalaže određena radnja sudu 1. stupnja i u određenom roku. Radi se o provedbi uknjižbe vlasništva u zemljišne knjige. Molim da mi netko odgovori što mogu uraditi ako sud 1. stupnja ne postupi u skladu s presudom i u zadanom roku?
  5. Cjenik koji je objavila Hrvatska autorska agencija sudovi i dan danas primjenjuju. Uglavnom, cijene u bodovima koji su nekada predstavljali njemačku marku, danas predstavljaju eure. Međutim taj cjenik je tako loše napravljen i neprilagođen današnjim potrebama (digitalna fotografija onda nije postojala), a isto tako sudovi nisu u obvezi pridržavati se tih kriterija.
  6. Sposobnost snalaženja u novim situacijama je u pravilu ono što poslodavci traže od zaposlenika. Za rješavanje repetitivnih problema nisu im potrebni veliki stručnjaci.
  7. Pronašao sam čak i link (http://sljeme.usud.hr:81/usud/praksaw.nsf/Pojmovi/C12570D30061CE53C12572A700332508?OpenDocument) s presudom ustavnog suda u sličnom pitanju. Ovih dana ću pokušati požuriti uknjižbu, iako znam da će me koštati živaca i novaca.
  8. Nema upisa u katastar temeljem rješenja o nasljeđivanju. Katastar upisuje posjednike: plodouživatelje i druge.
  9. Ali uknjižba nije suđenje pa mi se čini da to nije moguće.
  10. Imam stravičnih problema sa zemljišnikom u Makarskoj. To je drugi sud u Hrvatskoj po apsolutnom broju neriješenih predmeta, a na uknjižbu čekam u jednom predmetu 9, a u drugom 2 godine. Svi papiri su uredno dostavljeni, ali zemljišnik jednostavno ne funkcionira. Što raditi?
  11. Mislim da nije moguće nasljeđivanje posjeda. Katastar više ne vrši takve upise, a tako je objašnjeno i na www stranicama državne geodetske uprave.
  12. PDV se plaća na pozjamicu tvrtke vlasniku ili drugoj osobi, a ne na pozajmicu vlasnika svojoj tvrtki. Valja napraviti kratak dokument - ugovor o beskamatnoj pozjamici, navesti iznos i to bi bilo to.
  13. U slučaju razvoda imovina stečena u braku dijeli se, a to znači i navedeno zemljište.
  14. Mislim da ne bi trebalo pristati na sporazuman razvod.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija