Jump to content

elviscankovic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači, ako sam dobro razumio, napravimo kupoprodajni ugovor ali tako da priložimo papire u kojima je vidljivo da je on prodavatelj vlasnik i umjesto da se knjiži prodavatelj, knjižim se ja kao kupac !? Jel tako?
  2. Kupio bi jednu nekretninu. Prodavatelj je danas predao zahtjev za uknjižbu koja će biti provedena u slijedećih 6 mjeseci do godine dana. Ja bi htio to ipak malo ubrzati jer u nekretninu treba ulagati i jednostavno mi se ne da čekati. Postoji li nekakav način da se napravi kupoprodajni ugovor po kojem bi ja postao vlasnik(stekao pravo uklnjižbe naknadno)iako prodavatelj još nije uknjižen? Pretpostavka je da je povijest vlasništva čista. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
  3. Uf. Ni uz najveću želju nisam uspio shvatiti ni pola. Hvala na želji da mi pomognete.
  4. Samo jedno pitanje. Mislim da sam shvatio bit. Koja je razlika između ispravnog postupka i tužbe? Što je jednostavnije(čitaj jeftinije)?
  5. ...koja ipak postoji. Naime kako se vidi na slici postoji ova parcela broj 197 veličine 83 kvadrata. U stvarnosti ova parcela ne postoji tko zna od kada. Moja parcela je broj 198, parcela broj 194 je od rođaka. Između nas posred ove nepostojeće parcele broj 197 je betonski zid. Zid smo napravili ja i rođak prije nekih 30 godina. Zanima me koji je najbezbolniji način da se ova parcela poništi ili podjeli između mene i rođaka na način da nas razdvaja zid kao i do sada jer smo ga zajedno dogovorili i odlučili smo da tako i ostane. Ova parcela broj 197 je u vlasništvu 33 osobe, sve naša loza-rodbina. Naravno da njih ne zanima ta parcela i oni se odriču vlasništva nad istom(odrekli su se naši stari prije 100 i više godina). Kako najlakše riješiti ovaj problem' E , da, okidač je bilo pokretanje legalizacije objekata
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija