Jump to content

dkkefa

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, dobio sam rješenje u kojem se odbija ozlijeda na radu zbog stečene predispozicije stanja za koje posljedica može imati bolest. Ne znam da li ima smisla žaliti se na temelju toga što sam zbog izvarednog stanja elementarne nepogode prekinuo bolovanje.
  2. Ukratko... u 2. mjesecu imao sam ozlijedu na radu zbog koje sam otišao na bolovanje. Konkretno, malo jače uganuo nogu, a obzirom da mi je u opis posla fizički rad, bilo mi je 100% plaćeno. Obzirom da su u međuvremenu počele poplave na mom području, a moja firma je bila u službi spašavanja, tako da sam 2 tjedna po otvaranju bolovanja, otišao pomagati u poplavama i zatvorio bolovanje. 2 mjeseca kasnije, ozlijedio sam istu nogu pri radu na neravnom terenu, i ponovno otišao na bolovanje. Ovaj put mi je HZZO odbio ozlijedu na radu jer se sam imao predispoziciju da se ozlijeda ponovi. Kakva je mogućnost žalbe da mi se ostvari 100% plaće?
  3. Kod nas u firmi je provjeru vršila osoba zadužena za sigurnost na radu, a dreger treba potvrdu da je baždaren.
  4. Pozdrav! Kao što je navedeno, posjedujem TV i gledam program putem neta, a budući da na lokaciji kojoj jesam signal je nedovoljan za reprodukciju, da li mogu odjaviti TV te samo plaćati za radio?
  5. Pa, baš i ne... Plaćao sam kazne koje sam našao na autu, a za ostalo me nitko nije pravovremeno obavijestio. Komunikaciju pokušavam uspostaviti, ali osoba B, od koje sam kupio auto, konstantno me izbjegava... Iskreno, ne bih htio niti ići na sud, ali me samo zanima, obzirom da mi je prodao auto bez papira, niti je on sam imao punomoć za prodaju istog, da li imam ikakav oblik pravne zaštite, da ga malo stisnem da se požuri sa papirima...
  6. Pozdrav! Imam malo komplicirani slučaj. Prije 3 godine, kupio sam auto od poznanika (osoba A) za 30.000 kn (transakcija preko e-bankinga). Vozilo nije bilo u njegovom vlasništvu, već od njegovog poznanika (osoba B) i da će mi papire riještit u roku nekoliko dana. Vjerovao sam mu jer je čovjek bio do tada korektan prema meni. Tih nekoliko se dana poprilično odužilo, jer sam i ja i on bili u gužvama zbog posla, a, kada sam ga god zvao, odgovor je bio "sljedeći tjedan". Prvi problemi nastaju kada sam počeo dobivati kazne za parkiranje po ZGu (a koje nisam platio jer ih nisam našao na autu). Osoba B je te kazne platila, a osoba A mu je to refundirala. O tome sam bio naknadno obaviješten, a kada sam zatražio da se nađemo, da to podmirim, onda se opet rastezalo zbog kao da "skupe papire". U međuvremenu autu je istekla registracija, te sam vlasniku (osobi B) vratio tablice. Te da se dogovorimo oko prijepisa vozila na mene. Osoba B na to nije htjela pristati dok se osobi A ne podmire dugovi za kaznu. Nešto kasnije sam ostao bez posla, pa nisam bio u mogućnosti ikakve dugove podmirivati. Nakon godinu dana sam počeo raditi, pa dok sam se izvukao iz dugova i malo stao na noge, htio sam da završim tu trakavicu. Ponovno sam zvao osobu B radi prijepisa, te je on sada tražio još 500€ za papire, radi inata, (i, da je još platio kaznu za nevraćene tablice iako sam mu ih vratio prije dana isteka, ali kao, bila je subota pa nije znao da li rade ili ne) a kada sam zvao osobu A, opet je odugovlačio dok nađe "papire od kazni". Da li imam kakvu mogućnosti pravne zaštite?
  7. Hvala mnogo. Još samo da pitam, gdje se može naći taj podatak o osiguranju unutar RH? Da li je to ovaj dio zakona o osiguranju? Ugovor o obveznom osiguranju i njegov učinakČlanak 8. (1) Društvo za osiguranje dužno je sklopiti ugovor o osiguranju sukladno ovome Zakonu i uvjetima za osiguranje, odnosno cjenicima premija osiguranja. (2) Društvo za osiguranje ne može odbiti ponudu za sklapanje ugovora o osiguranju ako ponuditelj prihvaća uvjete pod kojima društvo za osiguranje provodi tu vrstu osiguranja. (3) Uvjeti za osiguranje sastavni su dio ugovora o osiguranju te ih je društvo za osiguranje pri sklapanju ugovora o osiguranju dužno uručiti ugovaratelju osiguranja. (4) Uvjetima za osiguranje utvrđuju se odnosi između ugovornih strana koji nisu ili nisu u potpunosti utvrđeni ovim Zakonom. (5) Obveza društva za osiguranje iz ugovora o osiguranju počinje po isteku 24-tog sata dana koji je u ispravi o osiguranju naveden kao početak osiguranja, a prestaje po isteku 24-tog sata koji je u ispravi o osiguranju naveden kao dan isteka trajanja osiguranja, ako nije drugačije ugovoreno. (6) Kod ugovora o osiguranju sklopljenog na jednu ili više godina, prava i obveze iz ugovora o osiguranju produžuju se nakon isteka ugovora o osiguranju za najviše 30 dana (počekni rok) ako društvu za osiguranje najmanje tri dana prije isteka trajanja osiguranja nije uručena izjava ugovaratelja osiguranja da ne pristaje na produženje ugovora o osiguranju.
  8. Pozdrav! Imam sljedeći problem: Krajem prvog mjeseca, mama je vozila Yugića koji glasi na mene. Vozilo sam joj dao na upravljanje jer ja vozim drugo. Budući da naša policija ima običaje držati takva vozila pod strogim okom, vozili su iza nje i provjravali valjanost registracije. (Inače, već sam nekoliko puta doživio dok sam vozio Yugića da me policija pod rotirkama zaustavlja uz kao "redovnu" kontrolu prometa"). Nažalost, ovaj put im se posrećilo, naime početkom prvog mjeseca istekla je polica osiguranja. Nitko od nas nije to primjetio jer naljepnica od tehničkog je probušena za 2. mjesec tj vrijedi do 22.2. Tako da je mama mislila da je auto registriran do onda. Dobila je kaznu na 2400kn. Trebao bih vašu pomoć po pitanju žalbe, jer mama je samohrana majka i nije joj baš lako odvojiti toliku lovu za kaznu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija