Jump to content

lorena79

Korisnik
 • Broj objava

  32
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O lorena79

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. znači bez obzira što je dug iz 2007. godine nema " mogućnosti " da to ode u zastaru?! jer godinama je taj dug bio objavljen na onoj listi poreznik dužnika što objavljuje porezna uprava, zadnja godina što je bila na listi je 2018. godina, a od 2019. godine više nije, pa sam mislila da je možda otišlo u zastaru, ali eto došlo jučer Rješenje nakon 4 godine da se žalba odbacuje..
 2. pozdrav svima, nastavno na moj upit od veljače 2016. godine, gdje je moja mama dobila rješenje o ovrsi za ne plaćene doprinose od 1.3.2007.-28.12.2007. godine, ona je još 29.12.2007.godine otišla u mirovinu ( naravno za ne plaćene doprinose, staž joj nije priznat ) mirovina joj iznosi cca 2.100,00 kuna, a dug 2016. sa kamatama je bio cca 25.000,00 kuna. na to rješenje o ovrsi iz veljače 2016. godine, žalili smo se Samostalnom sektoru za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija, danas nakon više od 4 godine je došlo Rješenje da se žalba odbija, e sad na to Rješenje moguće je pokrenuti upravni spor tužbom upravnom sudu. Šta nam je " najpametnije " napraviti, naravnoo toliko novaca ona za platiti nema molim Vas savjet 🙄
 3. Planiram sa mamom sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, predmet ugovora je naša obiteljska kuća, pola kuće je na njoj,ima li netko primjer Ugovora? Pokusala bi ga sama napisati,koja je procedura sa Ugovorom se ide kod Javnog bilježnika?! Trebaju li prilozi ugovoru? Mozda ZK izvadak. Hvala na pomoći.
 4. trebam pomoć, od kud uopće krenuti, ukratko moj otac je prije 15.godina kupio neko zemljište u tom trenu je bilo poljoprivredno..nije ništa prevađao, do prije 3 godine kad je išao to " riješiti " te provesti taj kupoprodajni Ugovor, zajedno sa tim gospodinom od kojeg je kupio je išao kod javnog bilježnika, nakon toga platio neku naknadu jer je to zemljište postalo građevinsko i upisao se kao vanknjižni vlasnik u katastru i tu je stao..mislim da je išao sa tim papirima u gruntovnicu i da su ga tamo odbili jer se kod njih još uvijek vode vlasnici prije ovog od kojeg je moj otac kupio, koji je u međuvremenu preminuo.. ( dva brata se vode na zk izvadku, oba pokojna ), prošlu godinu je preminuo i moj otac te je to zemljište pripalo meni..ee sad neznam od kuda krenuti i što sve trebam riješiti da se mogu upisati kao gruntovni vlasnik, od papira imam dva ovjerena ugovora..prvi od ta dva brata sa gospodinom od kojeg je otac kupio, te ugovor između njega i mog oca.. u ostavini je to zemljište navedeno kao vanknjižno.. unaprijed se zahvaljujem
 5. Poštovani, Molila bih Vas savjet, obrt je zatvoren 31.12.2013. godine, u poreznoj je ostalo nešto duga poreza na tvrtku i pdv-a. Ukupno cca 7.000,00 kn, do sada su mi svake godine poslali Rješenje o povratu poreza i nakon toga obavijest, u kojoj mi navode za imam pravo na povrat u iznosu ccc kn i da će se to preknjižit na dugovanje za pdv.. na kraju te obavijesti piše da se u roku 8 dana javim u poreznu radi usklađenja duga ili će u protivnom poduzeti postupak prisilne naplate. Nisam se javljala u poreznu, za sada šute i oni, pa me zanima dali ta njihova Obavijest ima snagu Opomene i prekida rok zastare?? one od 3 godine? jer oni su neku radnju poduzeli. Hvala.
 6. Razgovaram sa mamom da njen dio kuće, druga polovica je moja dok je još živa prenesem na svoje ime da nakon njene smrti nemam problema sa drugim nasljednikom, znači radi se samo o kući i zemljištu uz kuću, ostatak njene imovine me u ovom trenutku ne zanima, neka ide u ostavinsku raspravu nakon njene smrti. Zapravo me zanima što je za mene u ovom trenutku povoljnije i brže?? dali darovni Ugovor koji je postupak i koliko to košta?? ili Ugovor o doživotnom uzdržavanju? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
 7. Trebam pomoć, iz banke sam dobila brisovno očitovanje na nekretninama nakon otplate kredita, u gruntovnici traže da ispunim obrazac 4. Prijedlog obrasca za uknjižbu ili predbilježbu - opći, ima li netko možda ispunjeni primjer istog? nije mi baš jasan do kraja, osobito onaj dio gdje se navodi ZK uložak i traže da se nabroje sve kč.br. iz njega,na crtu stane jedva dvije, tri, a ja ih imam dvadesetak. hvala unaprijed na pomoći.
 8. Poštovani, Trebala bih savjet vezan za Rješenje o ovrsi za doprinose ne plaćene od 1.3. 2007 do 28.12.2007. mama je imala obrt ,no otišla je u mirovinu sa 29.12. 2007. ali za navedeno razdoblje joj je ostao dug. Dobila je Rješenje o ovrsi, gdje su kamate veće od glavnice, zanima me dali kamate idu u zastaru i nakon koliko godina u ovom slučaju? nakon 10 g ili možda prije? hvala.
 9. raspisan je natječaj za tajnika srednje škole, pa me zanima koja je trenutna plača za VŠS? ako ima tko taj podatak, hvala.
 10. hvala na odgovorima, ne radi se o meni,kolegica je u pitanju, provjerila sam u bivšem inspektoratu, ako je umro prirodnom smrću, nakon rata, supruga nema nikakvu prednost. hvala.
 11. uvjete će imati više manje svi, samo me zanima dali supruga branitelja koji je umro prirodnom smrću ima neku prednost?? jer gdje god čitam piše da imaju djeca ili sami branitelji..
 12. članu obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, to je to?? iako je on umro prije dvije godine prirodnom smrću??
 13. Poštovani, Ispričavam se ako negdje postoji već slična tema, moje pitanje je sljedeće, dali kod zapošljavanja prednost ima supruga branitelja, koji je umro prije par godina prirodnom smrću? nisam sigurna dali je bio u mirovini ili je radio još u vojsci. Hvala.
 14. Poštovani Svi, Imam trgovinu mj.robe i planiram prestati sa radom 31.12.,pa me zanima dali obrt odjavljujem sa datumom prestanka rada trgovine ili npr. 31.01.jer ja moram isplatiti plaču i platiti još neke račune u siječnju?? a radnicu sa 31.01. molila bi ako netko ima iskustva da mi napiše prije nego odem u ured za gospodarstvo. hvala Vam!
×
×
 • Napravi novi...