Jump to content

betelges

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Mogu li supružnici, staviti u predbračni ugovor da će jedan drugome isplatiti 300.000 kn odštete onome bračnom partneru koji nije pokrenuo brakorazvodnu parnicu u idućih 20 godina braka, i da poslin parnica ide normalno bez obzira na to? Ovo bi bila neka odštetna klauzula za prekid braka slično ka što imaju nogometaši ako žele prijevremeno prekinit ugovor sa klubom mogu imat te klauzule. Može još u ugovor stavit šta sve partneri trebaju ispunjavat i ako sve to ispunjavaju a drugi supružnih traži rastavu aktivira se ova klauzula. Bili sve to bilo u skladu sa zakonom?
 2. Ne može se koristiti nezakoniti dokazi, tipa kad nekome prisluškivaš telefon ili snimaš razgovor u kafiću koji se dešava stol do tebe, ali ako snimaš razgovor koji je namjenjen tebi to nije nezakonito, pa prema tome nije ni nezakonit dokaz. Postoje primjeri iz prakse kad su takvi snimci prihvaćeni. Prihvaćena je snimka snimljena digitalnim fotoaparatom u dvorištu kuće, na jednom navijačkom forumu sam čitao da su sa snimkom sa mobitela uspijeli pobiti izjavu dvi osobe i spasiti navijača sigurne kazne zatvora. U jednom slučaju je snimka seksa prihvaćena kao dokaz, pa i slučaj suđenja sanadera
 3. članak 143 stavak 4. nema kaznenog dijela ako su radnje iz stavka jedan i dva učinjene u javnom interesu ili drugom interesu koji je pretežitiji od interesa zaštiti privatnosti snimane ili prisluškivane osobe. po meni bi ovo značilo da se može koristiti kao dokaz, jer je dokazivanje istine na sudu veći interes od interesa privatnosti neznam kako to sudci gledaju.
 4. Ok, znači šefovi ne smiju se obracat gledat ili komunicirat sa podređenima, kao i obraćanje recimo nekome ko je ovisan o kavi i cigareti, znači zakon štiti osobe koje nezdravo zive ugrozavaju sebe i druge, a ostale građane ne.
 5. Tko spolno uznemirava drugu osobu kojoj je nadređen, ili koja se prema njemu nalazi u odnosu zavisnosti ili koja je posebno ranjiva radi dobi, bolesti, invaliditeta, ovisnosti, trudnoće, teške duševne ili tjelesne smetnje, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Spolno uznemiravanje je svako, verbalno, neverbalno ili fizički neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja, povredu dostojanstva osobi, koja uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje. Kazneno djelo iz stavka 1. podnosi se po prijedlogu. Ovde su
×
×
 • Napravi novi...