Jump to content

Lurdi

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, situacija je sljedeca: radnik radi u obrtu prijavljen na puno radno vrijeme i na minimalac. Ostatak place poslodavac isplacuje na ruke. Nadalje, poslodavac upucuje radnike da za veci dio dnevnih prihoda ne izdaju racune,tj. da izdaju lazne racune bez potrebnih elemenata koji su nuzni za fiskalizirani racun. Radnik vise ne zeli na taj nacin raditi jer ce imat malu mirovinu i jer vise ne moze izdavat lszne racune i krast klijente i drzavu. Radnik zeli da poslodavca pretresu inspekcije. Kome se obratiti? Kako navedeno dokazati? Je li radnik takodjer u kakvoj kaznjivoj radnji jer je primao dio place na ruke i izdavao takve racune?
  2. Pozdrav, imaju li pripravnici (pripravnistvo, tj. stjecanje prvog radnog iskustva, kao mjera zaposljavanja) u javnom sektoru (u podrucju kulture) pravo na bozicnicu, regres i dar za dijete?
  3. Hvala na odgovoru. Medjutim, u medjuvremenu sam zvao Inkasator Karlovac i tamo mi je pravnica rekla da to nije pravi prijedlog za ovrhu i da necu morat platiti nista osim racuna koji nisam platio i zatezne kamate (602kn). Ja joj bas ne vjerujem pa cu proci sutra kod nje u ured i probat to rijesit. Jedino kaj mi je bilo cudno je to da mi je taj prijedlog za ovrhu dostavljen u postanski sanducic, a ne u ruke, a kolilo ja znam takva posiljka bi se trebala dostaviti u ruke i da ja potpisem da sam ju preuzeo.. Jer kako ja sad znam od kad racunati 8 dana za platiti ako ne znam kada mi je tocno dostavljeno (ne gledam u postanski saducic bas svaki dan)?
  4. Pozdrav, jucer sam u postanskom sanducicu dobio od Inkasatora Karlovac (komunalno Karlovac) prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave. Radi se o iznosu od 602kn. To je racun za 4 mjesec kojeg nisam platio, nasao sam ga jucer neplacenog medju hrpom drugih, llacenih racuna (ne znam kako sam ga previdio). Zanima me, mogu li ja placanjem tog duga od 602kn zaustaviti ovrhu ili je ovrha vec krenula pa cu morati platiti i one troskove suda i javnog biljeznika? Nazalost, nemam sad kod sebe taj prijedlog (na poslu sam, a zaboravio sam ga uzeti), ali mislim da je datum na projedlogu 18.10.,a rok za placanje je 7 dana. Je li to rok za placanje tog iznosa od 602kn ili? Hvala puno na odgovorima.
  5. Postovani, kupio sam stan 2010. godine zajedno s djevojkom i svaki je upisan na pola stana. Posto nam je to bila prva nekretnina, nije placen porez. Zivili smo u stanu i na toj adresi imali prebivaliste. U medjuvremenu smo se razisli, a ja sam ostao zivit u stanu, te bih sada htio kupit nezinu polovicu. Moram li ja u tom slucaju placati porez i koliko, tj. na koji dio?? Lp
  6. Poštovanje, vozačka dozvola mi je istekla 02.08.2015. godine, ali ja to nisam primjetio. 17.01.2016. me je zaustavila policija i danas (04.03.2016.) mi je došao obvezni prekršajni nalog s kaznom od 1000 kn za isteklu vozačku dozvolu i 100 kn za troškove. Rok za podnošenje prigovora je 8 dana od danas. Kriv jesam, to je jasno. Vozačka mi je istekla prije 5 mjeseci, a ja to nisam primjetio, Unatoč tomu, 1000 kn (odnosno 2/3) i 100 kn troškova mi je malo previše za platit pa me zanima mogu li prigovorom na ovaj nalog postići smanjenje te kazne? I ako pišem prigovor, a ne uspijem, može li se dogoditi da mi još na tih 1100 kn (sada bez 2/3) još natandrče i nekakve sudske troškove? Unaprijed hvala. Ažurirano P.S. prekršaj i kazna se nalaze u čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  7. Poštovanje, je li moguća promjena subjekta ugovora i to na vjerovnikovoj strani? U konkretnom slučaju se radi o kupoprodajnom ugovoru spojenim s ugovorom o zajmu. Ukoliko je to moguće, možete li mi, molim Vas, objasniti postupak? Unaprijed hvala.
  8. Ok, hvala lijepo. Još samo jedna stvar, kako bi se bilo najbolje žalit za to svjetlo? Napisat da je svjetlo radilo, tj. da je policajac krivo vidio ili jednostavno napisat istinu da je svjetlo u vožnji nedavno izgorilo? A za pojas ću tražit opomenu pošto u zadnjih godinu dana nisam bio kažnjavan pa kud puklo...
  9. Pozdrav, Ovako, policijski službenik me je zaustavio oko pola 11 prijepodne zato što je uočio da mi ne radi prednje desno kratko svjetlo (dvije pozicije i lijevo kratko su bili ispravni). Kada sam stao pokušao sam mu objasnit da je svjetlo pregorilo nedavno jer je večer prije svjetlilo, ali njega to nije zanimalo. Također kad sam stao, policajac je primjetio i da nisam vezan. Dobio sam kaznu za svjetlo 700, a za pojas 500 kn+ 100 za troškove postupka (dakle ukupno 1300kn). Zanima me mogu li se žaliti na oba prekršaja i ukoliko je moguće da mi ukratko objasnite što bi u toj žalbi trebao napisati? Puno Vam hvala unaprijed, S poštovanjem, Igor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija