Jump to content

yolanda

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je yolanda objavio

  1. Prije svega zahvaljujem se na odgovoru i ispričavam što sam na 3 mjesta objavila upit, ali toliko sam u šoku da neznam šta bi gdje bi...sorry Znači ako se odreknemo vlasništva ne odgovaramo za dug čak i prema poreznoj? Što se vozila tiče, šta da napravimo? Ostalo je mislim 3 rate, ako to platimo i prepišemo vozilo prije ostavinske, mislite da će to biti u redu? Iskoristiti ču Vašu ljubaznost i postaviti još jedno pitanje..ovo je svekru drugi brak, u prvom su on i supruga počeli graditi kuću, prije kraja gradnje su se rastavili, tako da je kuću ona sama dovršila..međutim, šogor mi je jučer rekao da je pokojni upisan na parcelu (koja se navodno u zemljišnim knjigama vodi kao livada ili nešto sl?? ), a na kuću da je samo njihova majka odnosno prva supruga..šta možemo očekivatio u svezi toga na ostavinskoj, ako se odreknemo i toga...bojim se da neće ona imati negativne posljedice.. Hvala unaprijed na savjetu..
  2. Eto...prošli tjedan je poginuo otac mog muža koji je bio vlasnik obrta. Naravno...u dugovima za koje smo saznali tek prije 2 dana u razgovoru sa knjigovođom.Ispostavilo se da je dužan poreznoj, dobavljačima te da ima 2 kredita u banci ( za jedan je napravljena životna polica , ali u banci kažu da je premala da bi pokrila iznose kredita?? ) On ima suprugu i dvoje djece ( od kojih je jedan moj muž), ukoliko se svi odreknu nasljedstva dali odgovaraju za dugove pokojnika. Situacija je još kompliciranija time što smo mi prije 4 g kupili auto od njega koji glasi na njegovu suprugu i isplatili ga u gotovini i nikad nismo prepisali na nas radi police osiguranja, jučer smo saznali da on taj auto nije otplatio već da će još nekoliko rata stići na naplatu..dali nam ga mogu zaplijeiti kao imovinu supruge pokojnika? Postoji li neki način da se legalno zaštitimo , mi smo ga platili u potpunosti.. Molim Vas pomoć, savjet u vezi cijele situacije, u šoku smo i neznamo šta napraviti, dugovi su visoki ... Zahvaljujem se na pomoći..
  3. Neznam dali sam na točnoj temi ako nisam, nemoj te mi uzeti za zlo.. Eto...prošli tjedan je poginuo otac mog muža koji je bio vlasnik obrta. Naravno...u dugovima za koje smo saznali tek prije 2 dana u razgovoru sa knjigovođom.Ispostavilo se da je dužan poreznoj, dobavljačima te da ima 2 kredita u banci ( za jedan je napravljena životna polica , ali u banci kažu da je premala da bi pokrila iznose kredita?? ) On ima suprugu i dvoje djece ( od kojih je jedan moj muž), ukoliko se svi odreknu nasljedstva dali odgovaraju za dugove pokojnika. Situacija je još kompliciranija time što smo mi prije 4 g kupili auto od njega koji glasi na njegovu suprugu i isplatili ga u gotovini i nikad nismo prepisali na nas radi police osiguranja, jučer smo saznali da on taj auto nije otplatio već da će još nekoliko rata stići na naplatu..dali nam ga mogu zaplijeiti kao imovinu supruge pokojnika? Postoji li neki način da se legalno zaštitimo , mi smo ga platili u potpunosti.. Molim Vas pomoć, savjet u vezi cijele situacije, u šoku smo i neznamo šta napraviti, dugovi su visoki ... Zahvaljujem se na pomoći..
  4. Neznam dali sam na točnoj temi ako nisam, nemoj te mi uzeti za zlo.. Eto...prošli tjedan je poginuo otac mog muža koji je bio vlasnik obrta. Naravno...u dugovima za koje smo saznali tek prije 2 dana u razgovoru sa knjigovođom.Ispostavilo se da je dužan poreznoj, dobavljačima te da ima 2 kredita u banci ( za jedan je napravljena životna polica , ali u banci kažu da je premala da bi pokrila iznose kredita?? ) On ima suprugu i dvoje djece ( od kojih je jedan moj muž), ukoliko se svi odreknu nasljedstva dali odgovaraju za dugove pokojnika. Situacija je još kompliciranija time što smo mi prije 4 g kupili auto od njega koji glasi na njegovu suprugu i isplatili ga u gotovini i nikad nismo prepisali na nas radi police osiguranja, jučer smo saznali da on taj auto nije otplatio već da će još nekoliko rata stići na naplatu..dali nam ga mogu zaplijeiti kao imovinu supruge pokojnika? Postoji li neki način da se legalno zaštitimo , mi smo ga platili u potpunosti.. Molim Vas pomoć, savjet u vezi cijele situacije, u šoku smo i neznamo šta napraviti, dugovi su visoki ... Zahvaljujem se na pomoći..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija