Jump to content

vlastnik

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno! Znaci prvo da dobijem stempilj, da je punomocno ( vec je bilo 01.12.2012 godine) onda u Finu i onda tuziti drzavo za isplajo. Drzavno tuziteljstvo me je ganjalo za prevaro, kasnije kad sam 3.put dokazao, da nije kao sto je bila prijava protiv mene onda su odustali od tuzbe-pregona i trebali su platiti troskove za mog odvjetnika i prevode. Do danas nakon godino i pol nema jos nista. Da opet zatrazim odvjetnika opet me kosta dale, a kada budejo oni to sve placali, to je pitanje??
  2. Hvala bovu! Drzava placa, jer sam dokazao da nisamm kriv sto su me ganjali 7 godina bez veze. Ali trebali su placati vec prije godino i pol i do danas jos nista nema. Pa zato pitam dali su i oni obvezni placati zatezne kamate?
  3. Hvala Puno "bovu". A šta napraviti kad je Opċinksi sud u Čakovcu završio kazneni postupak prije godine i pol i još nije platio troškova od 14.000 HRK. Dali su i oni dužni platiti zatezne kamate. Molim vas lepo za odgovor.
  4. Poštovani! Kakve su momentalno zatezne kamate? Dali još uvijek važi ZAKON O KAMATAMA NN 94/04 12.7.2004 Hvala
  5. Poštovani!! Izvinjavam se što nezman baš dobro hrvatski, ali nadam se da čete me razumjeti. Imala sam prometnu nesreću u Hrvatskoj , čijega auto je osiguran kod hrvatskog osiguranja . Nakon lječenja sam predala dokumente hrvatskom odvjetniku, kojemu sam također potpisala punomoć da me zastupa na sudu, tužili smo osiguranje za ozljede. Poslije skoro 10 godina ( nakon nesreće ) sam htjela dobiti barem neki dokumenat od odvjetnika, da mogu kod suda zatražiti što se dogodilo sa mojim predmetom, pa sam napisala pismo odvjetniku i zatražila kopije dokumenata, da dobijem barem br. predmeta. Nakom dugo vremena zvao me odvjetnik, jer sam ga više puta zvala i ostavljala poruke. U telefonskom razgovoru rekao mi je „frajer“, da je ovaj slučaj odavno riješen i da je on o tome več samnom razgovarao. Sam se dogovorio sa osiguranjem i riješio tužbo što smo imali uloženo na sudu, bez da me bilo šta pita ili obavijesti. Naravno uzeo je i novac. U telefonskom razgovoru se nikako nije ničega mogao sijetiti kada je to bilo, niti kako se to pitanje riješilo , rekavši da dođu u njegov ured . Jasno sam mu rekla, da tražim, da mi pošalje dokumentaciju u vezi s tim kako bi vidjela kako i što je riješio i da mogu koga pitati za savjet, jer treba tražiti od njega zatezne kamate i drugo. Sada ga nemogu više dobiti, bili smo dogovoreni da me nazove i ništa od toga. Niti mi nije poslalo dokumenata poslije svega toga. Mislim, da je odvjetnik zloupotrijebio moju punomoć i učiniti prijevaru , jer je moj novac pokupio sebi u džepu, a nagodio se sa osiguranjem bez moje suglasnosti i pitanja dali se ja slažem sa tim. Što mogu sada učiniti , gdje mogu da ga prijaviti, da mi proslijedi kopije dokumenata o zaključku tužbe. Dali bude Hrvatska odvetnička komora reagirala ili ona više stoji na strani odvjetnika, da ga prijavim hrvatskom državnom tužiteljstvu" ? Ima li bilo koja europska institucija , što bi mi mogli pomoći, da dobijem svoj novac i svoje pravo. Molim za vaše prijedloge , iskustva ili mišljenje ? Hvala unaprijed !
  6. Ne, ne ovo pitanje je drugciji slucaj. Predugovor - velika kapara- nema novaca da izplati ostatak cijene. Hvala!
  7. Hvala puno! (3) o.k. (4) znaci ako sud trazi smanjenje kapare onda ja trazim najamninu za sve godine koristenja- onda smo opet na istome ili dobijem jos vise. Znaci pismeno sa povratnicom trazim izvrsenje ugovora ILI posaljem OD BILJEZNIKA OVJEREN UGOVOR, sa klausolom ako ne plati ostatak cijene ugovor je automatski razkinut ?? Hvala Hvala puno.
  8. Hvala za vas savjet. Nesto ne razumijem. Kupac je platio jedan dio kupoprodajne cijene i dobio predugovor. Tome predugovoru je slijedio aneks- i po tom aneksu trebao bi kupac platiti jos ostatak cijene u 2007.On aneksa nije izpostivao i nije htio platiti ostatak cijene. Posto zgrada nije imala sredzenih papira nismo mogli napraviti konacnog ugovora- to smo napisali u predugovor. U pocetku ove godine platio je dug a nije platio ZKA. a sada hoce prepis. Ja mislim (posto nisam siguran pitam vas) dali imam pravo na ZKA i to od 2007 ili manje?
  9. Hvala vam. Kupac nekretnine nije prepiso na sebe, jer je imao samo predugovor, sa uvjetima. U pocetku ove godine platio je dug a nije platio ZKA. a sada hoce prepis. Ja mislim (posto nisam siguran pitam vas) dali imam pravo na ZKA i to od 2007 ili manje?
  10. Hvala vam puno! Hocete reci, da je za sve godine zastara za ZKA?? Molim lepo za vas odgovor!!
  11. da, tako je! Bio je pozvan pismom, da plati, pa je rekao da ce platiti kad bude upisan u ZK, ali po aneksu predugovora imao je rok za placanje 2007. Molim vas za savjet!!
  12. Ne, zato sto nismo znali kako dugo ce ovo trajati, dok dobijemo sve papire. Kupac je svu tu vreme koristio apartman.
  13. Poštovani! Molim za savjet! Fizička osoba duguje fizičkoj osobi zbog kupnje nekretnine novac koji bi trebao po aneksu predugovora biti izplačeni več u 2007. Dali ima prodavatelj pravo na zatezne kamate od 2007? Kde se može nači kolike su bile zatezne kamate u kojoj godini! Hvala i lep pozdrav:no-no:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija