Jump to content

Britney

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Britney objavio

  1. Eto me napokon sa odgovorom! Ipak je cijelo zemljiste bilo na suprugu i to velikih 543 m2.Sada je na njemu 306 m2,a ovaj drugi dio na starom koji nezeli prodati taj svoj dio.Znam da je to sve dosta komplicirano i da te davim,ali ako znas nesto o tome,molila bi te za pomoc! Ova kucu koju kupujemo nas izade 60.000 EUR i u toj cijeni je PDV.E sad!Kada budemo placali porez(izgleda da ipak hocemo ),sta nam se bolje isplati?Da platimo porez na taj plac,pa da trazimo oslobodenje za kucu ili da platimo porez za kucu? Jos sam cula,da ako je PDV uracunat u cijenu(kao sto je kod nas slucaj),da neplacamo porez na kvadratru kuce,vec samo na velicinu zemljista na kojem se nalazi kuca! Hvala unaprijed na odgovoru!
  2. Provjerim ti sve točno,pa ti javim!Hvala Ani2
  3. A šta bi ti napravila da si na mom mjestu? Taj plac je na mome suprugu 4 godine i to dio placa.Točnije,kada se plac kupovao,2 vlasnika su ga posjedovali.Od jednoga je kupljen dio,a od drugoga ne,niti ga taj drugi vlasnik neželi prodat.Ma komplicirano totalno. Tako da ti je na mome suprugu nekih 100 m2 placa,a ostatak od cca 95 m2 je na drugom vlasniku. Zbog toga placa smo izgubili živaca i živaca i ja bi ga se najrađe riješila.Šta bi mi ti savjetovala da radim? Sorry ako davim!
  4. Ani2 hvala puno na odgovoru! Puno si mi pomogla.Još samo jedno pitanje! Da li je istina da ako se ništa nije gradilo na tom placu,porezna može nakon roka od 5.godina zatražiti povrat poreza koji si izbjegao pri kupnji nekretnine?
  5. Sorry ako nisam bila jasna,ali meni je to toliko sve komplicirano da ću poludit! Mene zanima da li ćemo morati platit porez na novu kuću,s obzirom da on ima taj plac na sebi??Uzmite u obzir da se nikad nije gradilo na tom placu i da nije prijavio mjesto stanovanja tamo! I da li ima ikakva rupa u zakonu kojom bi izbjegli to plaćanje?
  6. Pozdrav svima! Ja sam nova na ovom forumu i molila bi Vas za pomoć. Moj suprug i ja kupujemo kuću,ali on na sebi ima nekretninu.Roditelji su mu prije 4 godine kupili dio placa(bio je na dva dijela i jedan dio je na njemu,a drugi dio vlasnik neželi prodat,pa je to nažalost na sudu itd.itd.)Mi smo odustali od toga placa i odlučili smo kupiti kuću.E sad!Ja sam čula(ispravite me ako griješim),da s obzirom da on nije nikada prijavio adresu stanovanja na tom placu,on možda ipak nemora platiti porez ako taj plac daruje (npr.bratu) i ako prijavi mjesto stanovanja u kući koju kupujemo. Meni bi to bila prva nekretnina,ali s obzirom da smo u braku,a on ima taj plac na sebi,bojim da ćemo morati platit porez. Na tom placu se nikad nije ni gradilo,niti ništa.Još sam čula da ako imaš plac i negradiš na njemu 5.godina.da ti porezna na kraju naplati porez koji si izbjegao u poćetku.Da li itko ima kakvu informaciju o ovome?Već sam očajna i stvarno mi treba pomoć! Šta mislite...hoćemo uspijet izbjeći plaćanje poreza ili je to nemoguće? Unaprijed zahvaljujem!Britney
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija