Jump to content

Ante20

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li to znači da mogu ući u posjed moje nekretnine (obzirom da u tom slučaju više nema ni parnice, ni pravne osobe koja je bila u posjedu)?
  2. Hvala za brzi odgovor. A kako na moj položaj utječe činjenica da je nad tvrtkom koja je bila zakupac zaključen stečaj?
  3. Poštovani, molim za pomoć i pravni savjet. Vlasnik sam nekretnine (prizemlja obiteljske kuće s većim dvorištem) koju sam pred desetak godina dao u zakup jednoj tvrtki. Prije pet godina istekao je naš ugovor o zakupu, ali je zakupac odbio izaći iz prostora i tužio me radi isplate ulaganja i prava zadržanja. Ja sam odgovorio protutužbom radi predaje u posjed. Od tada je u tijeku parnica, a zakupac je cijelo vrijeme u posjedu nekretnine. U međuvremenu je nad zakupcem objavljen stečaj. Na koji način mogu ući u posjed nekretnine te što učiniti ukoliko me bivši vlasnik tvrtke u stečaju pokuša u tome spriječiti? Što moram učiniti sa stvarima koje tamo zateknem? Hvala!
  4. Molim za pomoć... Da li je točno kako su tvrtke koje su u blokadi duže od godinu dana dužne same pokrenuti stečaj ili likvidaciju? Kako to izgleda u praksi i koje su moguće posljedice ukoliko se to propusti učiniti? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija