Jump to content

tuznibranitelj

Korisnik
  • Broj objava

    117
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Znate li koliko traje taj proces? Da li je to žurni postupak? Naime, svaki novi dan u takvoj "zajednici" je pakao za ženu, od psihičkog do raznog ostalog maltretiranja. CZSS predlaže ženi da napusti stan do okončanja postupka što je nonsens, ona da ode iz vlastite nekretnine a on da besplatno uživa tu istu nekretninu.
  2. Poštovani, Kakva je procedura i koliko to otprilike traje do izvršenja? Situacija: Muž i žena u braku, punoljetno dijete. Žive u stanu koji je ona naslijedila. Žena pokrenula rastavu braka i tužbu gdje on odgovara da se ne protivi rastavi. On ne želi iseliti iz stana niti prije sudske odluke o rastavi a kaže da neće niti poslije. Može li pokrenuti proces iseljenja već sada ili mora čekati sudsku odluku o razvrgnuću braka? Već je bio prijavljivan za nasilje u obitelji i prenoćio je u pritvoru. Što bi se dogodilo da ga žena u idućoj takvoj situaciji jednostavno više ne pusti u stan? Hvala.
  3. Očito ovo nije materija koju mogu shvatiti pa da ne gnjavim više, hvala na dosadašnjim informacijama. Lijepi pozdrav.
  4. Ne razumijem. Pa o tome se i radi da su se pojavili na fini pod istim brojem a iz gore priložene slike županijskog suda se vidi da to nije dozvoljeno. Da je bilo sa posredovanjem suda vjerovatno bi bio i drugi broj pa bi bilo ok, opet u skladu sa gornjim privitkom.
  5. Agencija je otkupila potraživanje od banke. Neplaćeni dospjeli kredit. Banka je imala pravomoćnu sudsku ovršnu ispravu koja je stajala na fini 3 godine i fina ju je isknjižila zbog nemogućnosti naplate. Tada prodaju dug agenciji. Agencija podnosi na finu zahtjev za izravu naplatu temeljem te iste ovršne isprave pod istim brojem.
  6. Što to znači u praksi i kako postupiti? Kome se žaliti, u kojem roku, po kojoj osnovi? Vratila se takva ovrha pod istim brojem. U biti, ogroman broj ovrha koje se vraćaju su pod istim brojem. Hvala.
  7. Možete li ovo prokomentirati ? Hvala.
  8. Poštovani moderatoru, Nije mi bila namjera umanjivati ili podcjenjivati stručno znanje i pomoć ljudi koji su se i ovaj puta potrudili odgovoriti na postavljeno pitanje. Moj tekst je bio usmjeren na autora topica i iza teksta stojim i dalje. Također smatram da nije bilo potrebno brisanje istoga jer sam kao višgodišnji korisnik ovoga foruma pročitao mnogo "gorih" objava korisnika koje i dalje stoje necenzurirane. Pa vas sve zajedno ovim mojim zadnjim postom na ovom forumu lijepo pozdravljam i želim svako dobro. S.
  9. UREDIO MODERATOR Poštovani "tužnibranitelju",svako omalovažavanje i vrijeđanje ostalih korisnika foruma je protivno pravilima foruma,glede čega se uzdržite od komentara koji su brisani.
  10. Slično stoji i u mojem ugovoru " radnik će po nalogu poslodavca obavljati i druge poslove prema potrebi" Sama ta rečenica je dovoljna i bez onakvih nabrajanja u točki 3. Točka 3. je mogla glasiti da ćete obavljati posao njegovateljice. A onda dođe ova točka 4. po kojoj možete raditi sve Ali vidio sam puno ugovora raznih poslodavaca i gotovo svi imaju sličnu točku 4. Tako da ostaje na poslodavcu da li će izrabljivati radnika ili ne. Koliko je to zakonski u redu, nemam pojma. Možda se javi netko tko zna točno.
  11. A pitam zato jer je poznanik isto išao pitati za moratorij u jednoj drugoj banci. Pa je rekao da mu se niti ne isplati uzimati moratorij jer od rate kredita, nakon 10 godina otplate, točno pola je kamata a pola glavnica. Znači on nema primanja a i dalje mora plaćati pola rate što ode na kamatu. Pa kako se snađe za tih pola rate, snaći će se i za drugu polovicu.
  12. Znam ja ponešto iako ne radim u domu. - pola tih domova nema osnovne uvjete, ja ne znam tko im je dao dozvolu uopće - pod normalno se smatra da medicinsko osoblje liječi, čisti, kuha, pere, pegla, odlazi u nabavu, posjećuje doktore itd. - mnogima fali radna snaga jer je posao težak i naporan pa oni koji i žele raditi rade kao što je gore opisano jer nema dovoljno ljudstva - pojedinim "domovima" je to paravan za otimanje nekretnina korisnicima Ima toga još more...npr. pošalju korisnika sanitetskim vozilom u bolnicu na pregled samo u peleni itd itd
  13. Ja mislim da tu nema zakonskih okvira već je moratorij stvar dogovora vas i banke. Možda banka ima i neki interni propis u svezi moratorija ali to ne znam. Imao bih pitanje ako ste voljni odgovoriti. Za vrijeme moratorija, da li ste plaćali samo kamatu iz rate kredita ili niste plaćali baš ništa pa se kamata pribrojila glavnici ? I ako se može znati koja je banka u pitanju, možete ime banke i u privatne poruke ako ne želite javno. Hvala.
  14. Mjesečno radim 10000 km po Hrvatskoj. Godinama nisam vidio konstruirane scene i cimanja od presretača a susrećem ih skoro na dnevnoj bazi. Onda treba ukinuti i hitnu pomoć i pratnju štićenih osoba jer i oni se voze brzo i ugrožavaju čak i mene koji ih gledam iz dvorišta jer u svakom trenu mu može puknut guma i odleti k meni kroz ogradu. A ovo za bicikliste... A šta bi rekao na ovo: Tamo gdje je bio nogostup 50 godina, iscrtali su biciklističku stazu u dva smjera i postavli znakove. Znaš kuda bi se pješaci i djeca koja idu u školu sada po zakonu morala kretati? Po cesti zajedno sa šleperima. Divno zar ne ?
  15. Znači ti pojuriš za svakim automobilom koji te cima bio on presretač ili ne? Ti koji se daju nagovoriti na cimanje i zaslužuju kaznu. Imaš svoj tempo, vozi po svome, ako ide netko brži propusti ga, makni se u desnu traku...pa tko te tjera da se ganjaš ? A presretač radi svoj posao. Previše živčanih vozača viđam po cesti...tolerancije malo ljudi, svima će biti ljepše.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija