Jump to content

petrajk

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, Radim i privatnoj firmi gdje nekolicina ljudi nisu zaposlenici iste, vec imaju svoja poduzeca/obrte preko kojih fakturiraj svoje usluge (no zapravo su full time posveceni jednon poslu). Smiju li te osobe, a vezano uz zastitu podataka: -biti prisutni na razgovorima za posao - prenositi zaposlenima obavijest o otkazu (usmeno davanje otkaza) - biti prisutni na razgovorima s direktorom, na kojem se prica o osjetljivim temama, dakle vezanim za otkaz itd - mora li ih se obavijestavati o godianjem odmoru odnosno bolovanju naime, osobe nisu u suvlasnickom odnosu, niti se bilo gdje vode kao osobe s odredjenom funkcijom u tvrtki, u smislu da su partneri, ovlasteni za odredjene poslove itd... sto zakon kaze, imam li ja pravo traziti njihovo izuzece sa sastanka na kojem direktoru planiram predati otkaz? Direktor je naime mlad i neiskusan covjek koji ovakve stvari voli prepustiti bilo kome drugome, te su to najcesce upravo te osobe koje nisu zaposlenici. hvala unaprijed!
  2. Pozdrav svima, ljubazno molim pomoc. Kako bi izbjegao placanje doprinosa, moj poslodavac ima sljedecu politiku - kada placa dosegne odredjenu cifru, radnik bi trebao otvoriti obrt i slati mjesecnu fakturu za svoje usluge. Za Sloveniju znam da se prikrivenim zaposljavanjem smatra ukoliko vise od 70 ili 80% prihoda dolazi od fakturiranja usluga jednom subjektu - je li ista situacija i kod nas? Dakle ako se radi i prikrivenom zaposljavanju, na koji se nacin moze to utvrditi i kakva su prava i posljedice za poslodavca (onome kome se fakturira) i ‘radnika’? Hvala unaprijed na odgovoru!
  3. Nemam nista protiv takvih zabrana. No imam protiv sefa koji inace bas nije normalan i takve stvari, dakle skeniranja passworda, ne bi napravio jer zeli kontrolirati koliko radimo, vec jer bi mu to bilo zabavno.
  4. . nije mi jasna potreba za osudjivackim tonom. Poprilicno sam sigurna da ste se i Vi bar dvaput u zivotu ulogirali na fejs ili prekontrolirali privatan mail ili prosurfali netom za vrijeme radnog vremena, ako ne iz drugog razloga onda da malo "odmorite mozak" od posla.
  5. Da, na privatne mailove, gmail konkretno. Problem je u tome sto nam je it-jevac njegov najbolji prijatelj... U nekoliko je navrata, kao kroz zezanciju, spomenuo neke stvari koje mu ja nisam rekla, a recimo, dopisivala se o tome s prijateljicom. Kolegica koja se vratila s porodiljnog isto kaze da je uvjerena da ima pristup, jer je dozivjela isto...
  6. Pozdrav, ispricavam se ako tema postoji no pisem s mobitela pa ne mogu sve pregledati... Naime, sumnjam u to da sef ima mogucnost nadgledanja nasih privatnih mailova. Znam da prima sve nase sluzbene mailove i ok to smije, ali ovo je narusavanje privatnosti. Sto se moze poduzeti i kakve su posljedice? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija