Jump to content

maki28

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Večer, blokiran mi je račun. U FINI sam bila i napravljen mi je "zaštićeni račun". Prijavila sam bivšeg muža za uplatitelja alimentacije i provjerila u banci da li je prijavljen i oni mi potvrdili da je naveden. Uplatio mi je alimentaciju na blokirani račun i otišli novci na naplatu ovrhe. Što sad? Kako je banka mogla proslijediti novce na naplatu ako je on imenom i prezimenom uplatio i naveo alimentaciju kao svrhu uplate. Po zakonu alimentacija je izuzeta od ovrhe i banka je protupravno uzela taj novac. Kako doći do tih novaca? Je li to uopće moguće? Što mi je činiti dalje? Hvala.
  2. Moja tužba za potraživanje alimentacije je gotova. Kako sam potraživala zaostatke za 3 godine unatrag odvjetnik (koji me zastupao) mi je rekao da on sad ima pravo na naknadu 30% od iznosa jer se radi o novčanom potraživanju. Nekako mi se 30% čini previše za potraživanje od cca 20.000 kn. U biti, pošto se radi o alimentaciji, da li odvjetnik ima pravo potraživati postotak od traženog iznosa i to u visini 30%??? Napominjem da mi je to danas po prvi puta spomenuo, a parnica je trajala punih 1g (nisam potpisala nikakav ugovor s njim, osim o zastupanju) Hvala!
  3. Imam jedno komplicirano pitanje i nisam znala gdje ga postaviti. Uglavnom, nakon 4 godine zajedničkog života saznala sam da me moj bivši cijelo vrijeme varao i obmanjivao. Svaka njegova izrečena riječ bila je laž. Živio je dvostrukim životom, u životu sa mnom i životu s drugom ženom rođeno je dvoje djece - naše i njihovo. Voljela sam ga i slijepo vjerovala. Govorio je kako ćemo graditi kuću, otvoriti obrt i zajedno raditi, kako našem djetetu neće ništa nedostajati. Protiv njega se navodno vodio sudski spor, iz svoje plaće sam odvajala i plaćala mu odvjetnika ali novac je zadržao za sebe ili trošio dalje jer sam saznala da odvjetniku nije davao ni kune. Svaki put dok je bio na terenu van Zagreba bio je s drugom svojom obitelji. Trenutno sada ne komuniciramo na nikakv način. Bježi i skriva se od mene i od djeteta više od godinu dana. Na CZZS ne dolazi, niti na sud. Dok ga zovem spušta mi slušalicu ili se ne javlja uopće. Ponaša se kao da nas dvije ne postojimo. Preko noći je zaboravio da ima kćer za koju je govorio da ju voli najviše na svijetu a sad toj istoj kćeri uskraćuje svoju pažnju i interes. Ma previše je toga koliko je uspio smuljati i obmanuti me samo zato jer sam iskreno voljela i vjerovala mu. Želim ga tužiti za laž i prijevare (ne fizičke već psihološke). Da li se u tom smislu može podnijeti tužba i kojem sudu u ZG? Hvala.
  4. Dakle, nedavno sam čula, mislim na TV, da sud ima zakonski rok od 3 mjeseca da donese presudu kome se dijete dodjeljuje na odgoj i uzdržavanje, alimentaciju i viđanja djeteta s drugim roditeljem. Je li to istina? Naime, 02/2012 podnijela sam tužbu upravo za to ali još se ništa nije dogodilo osim jednog ročišta u 11 mjesecu na kojem se otac djeteta nije pojavio. Zar je doista moguće da to toliko traje? Ako sud doista ima rok od 3 mjeseca onda se definitivno osjećam oštećeno jer u tom periodu otac nije niti pitao za dijete a kamoli ga vidio... Da li mogu tužiti sud u tom slučaju? Hvala.
  5. Pozdrav svima! Trenutno ulazim u sudski proces skrbništva, alimentacije i višanja oca sa djetetom. Naime, situacija je slijedeća: Bila sam u izvanbračnoj zajednici i došlo je do prekida. Otac je priznao dijete nakon rođenja. Nakon što sam pokrenula ovaj sudski proces otac djeteta mi se prijeti da će tražiti dnk analizu. Meni nije problem jer znam 100% da je dijete njegovo. Problem je u tome što njegova današnja djevojka radi u jednom laboratoriju u ZG i poznaje dosta ljudi i bojim se lažiranja DNK analize. Moje pitanje je slijedeće, gdje se vrši u HR DNK analiza i je li ju moguće krivotvoriti? Da li ja od suda mogu tražiti neku neovisnu ustanovu za analizu? Hvala svima na odgovorima.
  6. Dobar dan svima! Imam jedno malo teže pitanje! Zanima me kakva je procedura priznavanja očinstva? Koliko je potrebno vremena da se to sve obavi? Da li je moguće dati djetetovom djedu punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika daon u tvoje ime prizna dijete i da mu tvoje prezime jer se ti trenutno ne smiješ pojaviti tj. npr. u bijegu si od policije? Molim Vas pomoć!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija