Jump to content

gretchen

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Suvlasnici smo polovice kuće s rođakinjama. Svaka obitelj ima jednu etažu, garažu i ostavu te dio vrta. Ne dijelimo nikakav zajednički prostor i nikada nije bilo baš nikakvih suvlasničkih problema. Naša etaža je imala nadograđeni nelegalni stambeni prostor dok su oni imali nelegalno dograđenu ostavu. Mi smo se odlučili za legalizaciju dok su oni smatrali da je to nepotrebno i odbili su sudjelovati. Mi smo legalizirali kompletan objekt (uključujući i njihovu ostavu) i sve platili. Nismo od njih tražili nadoknadu troškova jer je s njima bilokakav racionalni dogovor nemoguć. Jedna rođakinja je bila upoznata s čitavim procesom, ali ga je u potpunosti ignorirala. Druga živi u inozemstvu, povremeno dolazi, ali s nikim ne komunicira pa ni sa svojom sestrom. Nakon legalizacije pokrenuli smo proces etažiranja. Elaborat je gotov i trebali bi ga svi potpisati, ali one opet opstruiraju postupak. Napominjem da smo sve troškove mi platili i da ništa od njih ne tražimo. Također podsjećam da oko nijednog dijela vlasništva nikada nije bilo spora. Mi svoju polovicu kuće planiramo prodati u daljoj budućnosti s čime smo ih upoznali, odnosno ponudili im otkup. Također napominjem da su materijalno jako dobro stojeći, da imaju druge nekretnine i da im ova kuća služi samo za povremeni boravak. Molim vas za savjet kako da zaštitimo svoje vlasništvo, odnosno kakve daljnje korake trebamo poduzeti ukoliko suvlasnici ne žele etažiranje? Unaprijed hvala.
  2. Prije desetak dana imala sam lakšu prometnu nesreću. Dok sam prelazila cestu sa suprugom, udario nas je auto. ja sam završila na hitnoj te provela dva dana u bolnici zbog nagnječenja kralježnice. Nije ništa slomljeno. Trenutno sam još u fazi mirovanja i tek moram obaviti temeljitije pretrage da utvrdim moguća oštećenja. Policija je bila izašla na lice mjesta, a kasnije su došli na hitnu po moj iskaz. Bili su jako ljubazni, a zaključak je bio svi ste krivi tj. nitko nije kriv. Mi nismo bili na pješačkom. Sve se to desilo u relativno sporednoj kvartovskoj ulici. Ne znam ništa o osobi koja me je udarila. Navodno je bilo i svjedoka. Sve mi je dosta nejasno jer je udarac bio s leđa. Budući da nemam iskustva s ovakvim situacijama, pretpostavljam da sad moramo čekati neke papire od policije. Koliko dugo ? Trebam li možda nešto prije poduzeti?
  3. Iskaznica je važeća. Razlozi su uglavnom emotivne prirode , ali i zbog primanja pošte. Za par godina odlazi u mirovinu pa će vjerojatno veći dio vremena provoditi u RH
  4. Situacija je slijedeća. Osoba živi više od 30 godina u inozemstvu i ima dvojno državljanstvo (unutar EU). Čitavo vrijeme ima hrvatsku osobu iskaznicu, najprije na adresi roditelja, a kasnije na adresi bivšeg bračnog partnera. Tamo ostvaruje i glasačko pravo svih ovih godina. Trenutno ne posjeduje nikakvu nekretninu u RH, ali relativno često dolazi u Hrvatsku i boravi kod novog partnera. Stan u kome je prijavljena je u međuvremenu prodan i ne zna tko su mu vlasnici. Htjela bi raščistiti situaciju i prijaviti adresu kod sadašnjeg partnera koji je s time saglasan. Da li je to izvedivo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija